• Äldre 3 Sep 11:33
    33906 visningar
    119 svar
    119
    33906

    Nån som gjort/beställt (eller ska) en broschbukett?

    Jag ska göra en själv...är tanken nu i alla fall:) Jag har redan rätt många broscher men då jag går på loppis varje vecka så lär jag kunna hitta tillräckligt många. Gifter mig inte förrän i maj!

    Jag har sett att man kan köpa färdiga broschbuketter, men jag tycker det känns mycket roligare att göra en själv...Om jag kommer på att jag inte orkar göra en själv så blir det nog färska blommor...men då blir det nog jag som plockar blommor och komponerar något själv med...känner att jag vill försöka göra så mkt som möjligt själv till den stora dagen, då vet man vad får + att det känns mer som jag på något sätt...

    Jag tror inte jag kommer ha någon tärna...och min idé om broschbukett har jag inte ens nämnt för min kille...men kanske han kan ha en fin brosch med:) eller så kan ha få välja vad han vill ha då jag gör och väljer min egen bukett:)

    Lutar det mer åt att köpa för din del?

  • Äldre 3 Sep 15:24
    #7

    Fremm:  Jag brukar kolla på ebay.co.uk och då framförallt söka på "vintage brooch lot" ... visst alla broscher är ju då kanske inte passande i buketten men å andra sidan brukar det vara billigast att köpa i bulk. Och då det är från England är ju portot oftast överkomligt. I alla fall ett litet tips om du ändå kommer göra en broschbukett! :)

    Jag har inte bestämt färgtema eller mönstertema på min bukett än...ska kolla vad jag har för broscher och se om de har någon gemensam nämnare:)

  • Äldre 16 Feb 16:17
    #41

    Väcker liv i den här tråden!

    Någon som ska göra en broschbukett - hade i så fall vart kul att tipsa/följa varandra eller bara få idéer. Kanske någon som precis gjort klar sin? Eller kanske har du köpt en?

    Det är tre månader kvar tills vårt bröllop så nu är det snart dags att påbörja buketten:) Ska bli kul att knåpa ihop och hoppas verkligen att det kommer gå vägen!

  • Äldre 16 Feb 17:09
    #43
    Fremm skrev 2013-02-16 16:58:13 följande:


    Så här blev min bukett slutligen, det blev en kompromiss på broscher och färska blommor. Måste säga att jag älskade min brudbukett!

    Foto: Hellebrofoto.
    Oj så fin!!

    Blir ju himla bra att blanda både blommor och broscher. Jag tror att jag kommer ha det i åtanke ifall att jag inte får ihop tillräckligt med broscher eller att min bukett inte blir som jag tänkt.
  • Äldre 16 Feb 21:50
    #45

    VictoriaE - Riktigt söt! Är det virkade blommor du använt dig av? Gjorde du dem själv eller köpte du?

  • Äldre 17 Feb 08:56
    #47
    VictoriaE skrev 2013-02-16 22:49:57 följande:
    Gjorde sjalv som ett lite projekt =)

    Halften av blommorna ar virkade (ar inte sa haj pa att virka, sa uppfann mitt eget lilla satt som funkade =)  ), och halften ar vanliga band (organza, och dylikt), som jag samlade med en trad langs ena langsidan, och drog ihop till en blomma.
    Duktigt! Det är ju kul att ha ett projekt att pilla med och det känns ju extra kul när man får en fin slutprodukt. Jag blir i alla fall jätteinspirerad av att det går att göra egna fina buketter!
  • Äldre 17 Feb 18:41
    #55

    Alla har gjort jättefina och annorlunda buketter! så kul att det ändå är en del som väljer en otraditionell bukett.

    Jag hoppas verkligen att jag kommer bli nöjd med min.

  • Äldre 18 Feb 11:55
    #58
    VictoriaE skrev 2013-02-18 10:19:32 följande:
    LinneaR- Gor du ding egen, eller har du bestallt? Vilken sorts bukett funderar du pa?
    Jag ska göra en med enbart broscher (det är i alla fall tanken innan jag börjat:) Jag har en del broscher redan och letar ständigt på loppis, tradera och ebay. Jag har även skrivit ett litet meddelande på vår bröllopshemsida där jag berättar att jag håller på med ett bröllopsprojekt där slutprodukten kommer vara en stor del av bröllopsdagen och ett fint minne för alltid. Jag har då skrivit att vill man hjälpa till med detta projekt får man jättegärna skicka en brosch till mig och jag kommer då lova att använda den och som sagt kommer det att bli ett fint minna. Något i den stilen skrev jag och samtidigt påpekade jag att det absolut inte är tvång! Gissar på att det mest är mina kompisar och släktingar som kanske hänger med i projektet, men man vet ju inte. Blir spännande att se. Jag kommer dock samla ihop tillräckligt med broscher ifall att ingen skickar någon:)
  • Äldre 18 Feb 14:57
    #60
    VictoriaE skrev 2013-02-18 14:15:07 följande:
    Det dar med att be gasterna att skicka egna brocher ar ju en jatteharlig ide! Kan forestalla mig att slutprodukten blir valdigt personlig och betydelsefull =)
    Ja, jag tyckte det med och hoppas att jag får någon i alla fall:)
  • Äldre 21 Feb 11:38
    #61

    VictoriaE - planerar du att ha en broschbukett?

  • Äldre 22 Feb 08:54
    #63

    Ja just det, den med virkade blommor:) då förstår jag att det inte blir en till för dig!

  • Äldre 30 Apr 21:17
    #64

    Nu börjar min broschbukett äntligen likna något! Tror jag hinner klart till bröllopet nästa lördag:)


  • Äldre 1 May 20:34
    #67

    Ja det verkar vara rätt dyrt att köpa färdiga, etsy och ebay är väl smidigast, men som sagt inte billigt...

  • Äldre 4 May 22:46
    #69

    Tack!

    Innan man har börjat känns det ju som ett väldigt stort projekt. Jag hade en hel del broscher redan och sedan tänkte jag att en kul grej skulle vara att fråga alla som ska komma på bröllopet om de har en "gammal" brosch att avvara. Jag sa inte vad jag skulle ha den till utan bara att den skulle användas till ett bröllopsprojekt. Jag fick riktigt många faktiskt och alla undrar vad jag ska göra, så det ska bli riktigt kul att få visa upp den nästa helg! Tror att de kommer uppskatta ändamålet:)

    Så jag har har aldrig tänkt i färgtema eller något, även om jag tycker det är väldigt fint, men det blir ju svårare att hitta broscher gissar jag. I mitt fall blir det ju en väldig blandning, även om jag använt mest äldre broscher och det är det genomgående temat på vårt bröllop -vintage och secondhand.

    Jag var också lite orolig att det skulle bli för mycket med blandade broscher, men nu när den är gjord tycker jag det blev jättebra och det roliga är ju att släktingar och vänner har bidragit och att jag vet vem som har gett vilken brosch.

    Jag har även köpt en hel del broscher på loppisar och och några på tradera och ebay, men jag har ändå försökt att bara fokusera på billiga (gärna under 20 kr).

    Nu hade jag väldigt många broscher, men har man inte det tycker jag det är fint att blanda riktiga blommor med enstaka broscher..och det är ju inte ett lika stort projekt...

  • Äldre 20 May 20:21
    #71

    Här kommer två lite bättre bilder på min bukett:)



  • Äldre 22 May 09:11
    #74
    PoS skrev 2013-05-21 22:22:05 följande:
    Underbart Linnea och din klänning ser ju helt fantastisk ut också, det lilla jag ser
    Ser ut som min tänkta klänning lite grann, vi har ju samma tema: Vintage/Second hand. Än så länge har jag inte köpt något nytt (utom ringarna...) och hoppas inte att jag ska behöva det heller.

    Hoppas att du kanske fortfarande är kvar här på BT så du kan svara på en fråga: vad är det för blomblad du har under som bas? Det är någon typ av tygblomma? Letade efter svaret i tråden men hittade inte (jag kanske är blind).
    Tack snälla! Klänningen är en spetsklänning från 60-talet och min ring är faktiskt också secondhand (auktion)...vet dock inte om den är gammal eller ej, men gissar så..

    Jag köpte tre st hortensior (tygblommor) och använda de vita blommorna som bas för broscherna och sedan använda jag bladen under.

    Jag lär vara kvar på BT...är rätt kul att läsa även om man nu är gift:) Kul att se alla andras planer. När ska du gifta dig förresten?
  • Äldre 22 May 09:11
    #75
    Js Fästmö skrev 2013-05-20 22:03:11 följande:
    Vad duktig du varit!!
    Tack!
  • Äldre 10 Jun 14:23
    #78
    PoS skrev 2013-05-24 22:52:26 följande:
    LinnéaR, jag gifter mig i januari 2014 så nu är det bara sista halvåret kvar typ ;-P
    Tack för svaret! Tycker jag har svårt att hitta fina tygblommor som ser äkta ut. Var hittade du de?
    Jag köpte på plantagen och ikea!
Svar på tråden Nån som gjort/beställt (eller ska) en broschbukett?