• PoS
    Äldre 18 Feb 11:11
    34116 visningar
    119 svar
    119
    34116

    Nån som gjort/beställt (eller ska) en broschbukett?

    Jag blir så inspirerad av alla era fina buketter! Jag har också tänkt göra min egen men är inte helt säker på vad jag ska ha i den! Hade först tänkt bara fjädrar o någon tygblomma eller två men vill nog ha lite blingiga broscher i också. Och pärlor! Tack för att ni delat med er!

  • PoS
    Äldre 3 May 21:52
    #68

    Linnea, underbar bukett!
    Sophiebus, också helt fantastisk bukett!

    Jag får sån ångest nu när jag börjat leta broscher. Hur vet man om de kommer passa in i slutändan lixom?? Och hur mkt ska broscherna få kosta? och hur många behöver man?

    Jag hade ngn slags tanke från början att jag drog gränsen vid 30 kr men än så länge hittar jag inte så mkt fint för den lilla pengen. och så blir jag så osäker när jag står på loppisar/second hand butiker och måste köpa (annars försvinner de ju) ifall det kommer passa in i den slutliga färgsättningen. Men nu när jag ser din bukett Linnea så blir jag lite lugnare, du har ju en massa färger i din utan att den blir helt rörig och konstig, snarare blir den ju mycket mer levande. Så jag kanske bara får köpa på mig helt enkelt och sen får jag väl sälja de som blir över på loppis själv haha.
    Min bild av buketten är fjädrar, broscher och tygblommor med något fint pärlhänge som drapering och vårt tema är blått, silver och vitt. Det kanske är dumt att endast snöa in sig på det dock, ska kanske blanda upp med lite annat också.

  • PoS
    Äldre 21 May 22:22
    #73

    Underbart Linnea och din klänning ser ju helt fantastisk ut också, det lilla jag ser
    Ser ut som min tänkta klänning lite grann, vi har ju samma tema: Vintage/Second hand. Än så länge har jag inte köpt något nytt (utom ringarna...) och hoppas inte att jag ska behöva det heller.

    Hoppas att du kanske fortfarande är kvar här på BT så du kan svara på en fråga: vad är det för blomblad du har under som bas? Det är någon typ av tygblomma? Letade efter svaret i tråden men hittade inte (jag kanske är blind).

  • PoS
    Äldre 24 May 22:52
    #76

    LinnéaR, jag gifter mig i januari 2014 så nu är det bara sista halvåret kvar typ ;-P
    Tack för svaret! Tycker jag har svårt att hitta fina tygblommor som ser äkta ut. Var hittade du de?

  • PoS
    Äldre 17 Jun 21:38
    #80

    Celice, fin!


    Jag köpte två superfina broscher i helgen på loppis, för 10 kr styck. Det får man ju vara nöjd med. Men jag har så svårt att fatta hur ni får de så runda och fina?


    Vad har ni för något istället för stjälkar, dvs vad fäster ni själva broscherna i?


    När jag började googla runt på broschbuketter så hittade jag massor av instruktioner och tips men jag glömde spara ner de såklart (duuuumt!!) så är det någon som sitter på bra tips på hur man får de sådär runda och fina med något som går ner (som jag tänkte vira band runt och dölja iofs så det behöver inte vara snyggt) så är jag så oerhört tacksam.

  • PoS
    Äldre 23 Aug 22:10
    #89

    FrökenSnartFru skrev 2013-06-24 14:33:26 följande: Åsa skrev 2013-06-23 17:57:48 följande: FrökenSnartFru skrev 2013-06-09 19:56:50 följande: Igår var den stora dagen. Allt var perfekt, även buketten!     Fantastisk fin bukett, köpt eller egengjord? Egengjord. Samlade broscher i två år. Bra att tänka lite utanför ramarna också; halsband, ringar, stora örhängen och hårspännen kan bli jättebra i buketten!Jag samlar för fullt här! Har faktiskt lagt undan en del gamla "uttjänta" smycken som börjar bli lite slitna eller har gått sönder i själva fästena men som fortfarande funkar rent visuellt så att säga. Det kanske inte kommer kunna gå och använda de, det vet jag inte riktigt, vi får se när jag börjar. Jag ska också ha lite fjädrar och tygblommor i för att mjuka upp lite. Tygblommorna tänkte jag göra själv men har absolut ingen aning om hur. Jag har sett en massa tutorials på nätet så det är nog bara att googla sig fram till lite olika design och prova sig fram. Tänkte använda den virkade spetsen jag har i mängder tex och sen tänkte jag något sånt där luftigt, svalt tyg men det får vi väl se om jag hittar något. Har sparat alla kvitton så sen ska jag räkna ut min kostnad också, så får vi se om det är en ren förlustaffär hahahaha.  

  • PoS
    Äldre 15 Sep 21:38
    #98

    Har provat att binda min bukett med de (få) broscher jag skramlat ihop och inser två saker: jag behöver ståltråd och jag vill ha lite mjukare inslag som tyg och fjädrar eller liknande med. Men det ska nog gå bra det här

  • PoS
    Äldre 17 Sep 19:53

    Mollee, jag är inne på samma spår. Jag vill ha massor av olika material i min bukett. Det ska vara lite fjädrar, kanske lite kottar, tygblommor/tygbollar, såna där intressanta pinnar som jag sett att flera har haft. Jag har lixom en bild i mitt huvud och jag vet inte om jag kommer dit men jag hoppas!
    Har börjat sätta mina broscher på piprensare för att ha "stjälkar" att binda upp de i. Ska ut och spana efter tygblommor också, plus strutsfjädrar och sedan ska jag försöka sätta ihop det lite snyggt också haha. Men jag trodde nog att själva bindningen skulle vara lättare, jag tror att det kommer vara mer komplicerat tyvärr än jag hade ställt in mig på. Men desto roligare kanske??

  • PoS
    Äldre 28 Oct 22:13

    Teres77 Snyggt! Jag ska pyssla i helgen som kommer tänker jag, då får jag ta lite bilder på mina framsteg (förhoppningsvis framsteg i alla fall hahaha). Har köpt lite tygblommor och pinnar nu, saknar bara lite fluff och tygbollar och så måste jag investera i lite mer ståltråd tror jag.

    Era blommor är superfina, ni är verkligen bra på detta! Så kul att se, denna tråd ger verkligen inspiration!

  • PoS
    Äldre 30 Jan 21:16

    Det här projektet var mycket mycket svårare än jag trodde innan. Det tog mig fyra försök att få till det. Jag fick inte till en kombo av alla material som jag önskade från början men när det var 1 vecka kvar gjorde jag ett sista försök och resultatet blev så pass hyfsat att jag kände att jag kunde stå för den buketten. Det blev till slut en helt OK bukett och många gäster hade kommentarer - positiva och negativa hahaha!


Svar på tråden Nån som gjort/beställt (eller ska) en broschbukett?