• Äldre 3 Sep 13:53
    34079 visningar
    119 svar
    119
    34079

    Nån som gjort/beställt (eller ska) en broschbukett?

    Jag ska göra en. Har väl fått ihop en del redan via nätet. En amerikans sajt med bara brooscher www.fabulousbrooch.com/ samt en hel del från ebay och etsy så klart. Sen har jag även berättat för folk att jag ska göra det vilket var ett genidrag för då får jag lite broscher då och då.

    Frakten är ganska dyr på www.fabulousbrooch.com/ men det  var nån brytpunkt vid ca 8-12 st och beställde man fler så var det billigare att betsälla i två omgångar så kan var abra tat testa sig fram när frakten helt plötsligt blev mkt dyrare,

  • Äldre 24 Sep 20:31
    #9

    Jag har läst på och tror jag behöver minst 60 stycken för att det ska bli bra. Jag kör allt i silver, genomskinligt och turkost. Turkost för att det är en fin färg men mest för att det fanns så mycket i just den färgen. Så lite slump och när jag väl hade börjat samla då var det lättare att hålla sig till en färg + genomskinliga/vita.

  • Äldre 24 Sep 20:33
    #10
    MariaChristoffer skrev 2012-09-24 19:49:03 följande:
    Hej!

    Vi hade broschbuketter till våra mammor som var värdinnor under vigseln för att det skulle "sticka ut" lite, men i riktiga blommor då. De blev jättefina! Kommer inte riktigt ihåg vad de kostade, men har för mig att det var kanske 40 kr/st. Brudbukett, 2 corsage, 2 bröst/broschbuketter, tärnbukett, 7 hårblommor kostade iaf 1750 kr totalt.

    Jag bad bara floristen att göra dessa i samma stil som resten, blev superbra! 
    Jag tror vi andra talar om helt andra broschbuktter Bild googla på "brooch bouquet" så ser du vilka underbara skapelser vi talar om. To die for!
  • Äldre 25 Sep 14:01
    #18

    Wow ser superfin ut. Jag blir nöjd om min baar blir hälfen så fin

  • Äldre 24 Oct 11:31
    #35

    Hur gjorde du handtaget på den stora buketten?

  • Äldre 25 Oct 11:31
    #38
    satuile skrev 2012-10-25 10:56:40 följande:
    Handtaget på den stora buketten är 4 st stödpinnar (snodde de från orchideer ;) )
    De tejpade jag ihop och täckte med satin. Enkelt och billigt :) 
    Smart!

    Jag ska också bygga upp min som din men kände mig helt nollställt hur handtaget skulle till. Köpte precis massor av vita fejkblommor på ebay för att täcka frigolitkulan. Först hade jag tänkt att binda som en riktigt bukett men när jag såg din så såg det enklare och snyggare ut att bygga allt kring en boll. Ser lättare ut att få en jämnare fördelning då.
  • Äldre 17 Jun 23:13
    #81

    Det finns många olika sätt att grasjälva buketten på sen men det bästa jag hittat just fr att få de så runda är en stor frigolitboll från Panduro som bas.

  • Äldre 13 Nov 10:21

    Oj vilka fina fuskblommor ni gör. Vilket tålamod. Själv jobbar jag på med att sätta ståltrådsstjälkar på mina broscher och velar mellan att frogolitboll för rundheten ,eller köpa fusk-hortensia att ha som utfyllnad för att binda ihop buketten.

  • Äldre 2 Apr 09:49

    Nu är jag äntligen klar med min broschbukett. Jag använde fuskhortensia som grund och gjorde sedan ståltrådsstjälkar på varje brosch som jag sedan stack ner och sedan band jag ihop allt med floristtejp. Och sedan täckte jag skaftet med en bit vitt tyg som jag sedan limmade ihop med limpistol.

  • Äldre 2 Apr 09:53

    Glömde säga att jag är sjukt nöjd!

Svar på tråden Nån som gjort/beställt (eller ska) en broschbukett?