• Theugl­yorgan
    Äldre 20 Nov 17:49
    32720 visningar
    171 svar
    171
    32720

    Träningspepp!

    MoN skrev 2012-11-01 16:06:38 följande:
    Jag tror också på styrketräning för att få tillbaka min platta mage! Jag har alltid kört en varierad träning, blandar med kondition, simning (mest under graviditeten) styrketräning! Höll på med konståkning när jag var yngre så har alltid varit en tjej som gillar att träna och hålla igång! Man ska ju inte träna magen förens 6 månader efter en graviditet har man fått höra så man har tappat motivationen för träningen då det blev så enformigt tyckte jag!
    Det där med att man inte ska träna magen förrän 6 månader efter en graviditet stämmer  inte.
    Det bästa är att träffa en bra sjukgymnast direkt efter som kan hjälpa en att aktivera djup bålmuskulatur så att man får mindre ont kring höfter och bäcken om man har dem problemen. Så du ska alltså träna magen efter förlossningen men kanske inte börja med situps det första du gör.

    Menar..om du tänker efter så använder man magen varje dag..i allt från att lyfta barnet från golvet till att resa sig ur sängen..en förlegad syn att den inte ska tränas. Så den som sa det var nog inte tillräckligt påläst.  DOCK ska det vara graderad träning och man ska stegra långsamt och det kan man behöva hjälp med.
  • Theugl­yorgan
    Äldre 21 Nov 17:06
    MoN skrev 2012-11-21 12:02:43 följande:
    theuglyorgan: jaså, fan nu bliv jag chockad för det är nämligen min sjukgymnast sa gav mig den informationen! Men visst har jag tränat magen lite men inte vågat göra så mycket magträning som har har viljat pga vad sjukgymnasten sa!
    Blir så förbannad när jag hör det (Int epå dig då men att den sa så). Men den sjukgymnasten kanske var av gamla skolan. Förr trodde man att ryggskott skulle botas med vila osv. Men då har du haft otur helt enkelt och fått tag på en sjukgymnast som inte var uppdaterad. Nu är ju inte alla sådana tack och lov.

    Allt handlar ju om hur mkt tränad du var innan förlossningen och hur mkt du höll på under. Det avgör lite hur snabbt man kommer tillbaka eller kan avancera men man ska liksom  träningen så knappast att man börjar göra situps första dagen. Hittade en bra länk där det står mer vad man kan göra osv. Menar tom vid foglossning ska man träna djupbålstabilitet. Det försvinner knappast av sig själv utan man behöver omrkingliggande muskulatur som stabiliserar bäckenet.

    se.babycenter.com/baby/youafterthebirth/exercisepostbaby/isbodyready/

    Men kul för dig att du kommit igång nu iaf trots med den lite sämre starten!: D
Svar på tråden Träningspepp!