• stormh­elen
    Äldre 21 Nov 13:42
    32450 visningar
    171 svar
    171
    32450

    Träningspepp!

    MoN skrev 2012-11-18 14:15:44 följande:
    en liten uppdatering: äntligen nere på min start vikt jag hade när jag blev inskriven på mvc när jag var gravid....det tog mig bara 6 månader efter förlossning att få tillbaka min kropp och min vikt =) nu är det bra platta magen som saknas Glad

    Bra jobbat MoN! Skrattande


     


    Själv håller jag på att försöka hitta tillbaka till min vikt. Höll på med utförsåkning på mycket hög nivå och fick skadade knän som kommit att bli permanenta (knäskålar som frasat sönder), vilket gjorde att jag blev sängliggande i lite mer än 2 månader då jag inte kunde gå eller stå upp på benen. Under den tiden gick jag upp en heldel i vikt.


    Har nu gått ner 5 kg, men jag har 7 kvar innan jag kommer till samma vikt som jag hade när jag elittränade.


    Förändrad kost och framförallt anpassad träning gör susen.


    Blir dock väldigt svårt ibland att hitta övningar som jag kan göra då jag annars får svin ont i knäna, så löpning och övningar där benen böjs för mycket får strykas bort då de inte fungerar.


    Detta gör att man ständigt måste exprimentera sig fram, vilket kan vara väldigt frustrerande ibland och motivationen tryter.


    En stor motor är att titta på förlovningsringen, vilket gör att man ger sig fanken på att man ska klara målet. Glad


     

  • stormh­elen
    Äldre 22 Nov 11:41

    Har kommit halvvägs i min resa på att nå min målvikt.  Skrattande Detta ska firas med ett gympass. Armar, axlar, bröst, mage, rygg och sida står på schemat idag. 

  • stormh­elen
    Äldre 22 Dec 21:28

    Tänkte bara fråga om det är någon som har några bra tips och/eller erfarenheter på bra dansskolor i Stockholm som lär ut salsa? Är såååååååååååååååååååå sugen på att lära mig, har varit det länge.  ^_^


     


    Kan man gå själv och lära sig dansa, eller måste man ha en danspartner?

  • stormh­elen
    Äldre 3 Jan 19:37

    I morgon ska jag, min m2b och min svärmor åka till mina föräldras hus i fjällen för att åka skidor (både utför och på längden) i en vecka. Blir ett bra och roligt sätt att komma igång med träningen på för år 2013. Skrattande

  • stormh­elen
    Äldre 3 Jan 21:41
    Mandala skrev 2013-01-03 21:24:54 följande:
    Jag behöver pepp. Det ska tränas o trimmas denna vår o sommar. Egentligen borde jag köra igång redan nu, ska försöka men tycker det är så mkt lättare på våren. Hänger här och ser om jag kommer igång snart.

    Jag tycker att det är svårt att ge råd om hur man ska få tillbaka motivationen när det gäller träning, då människor har olika saker som ger dem motivation att börja eller fortsätta träna.


    Ibland räcker det med att köpa en ny träningstopp, andra gånger tänker man bara på hur snygg man kommer att vara på sin bröllopsdag efter allt slit på gymmet (eller vart man nu tränar). Jag brukar titta på min förlovningsring som ger mig motivationen då den påminner mig om det slutgiltiga målet.


    Andra gånger krävs det att man börjar träna något nytt som känns spännande och roligt. Det kan bli lite av slentrian att "gå och göra samma sak" hela tiden. Man får försöka vara påhittig och komma på nya ider på olika sätt man kan träna. Vilket är lättare sagt än gjort. =P


    Kort sagt så kräver olika människor olika sätt att få tillbaka motivationen på, och den ena gången är inte alltid den andra lik. En gång kanske det funkar med att man köper nya träningskläder som gör det roligt att träna då man har nya snygga kläder, andra gånger kräver det att man byter tränings form då det är tråkigt att hela tiden träna liknande saker.


    Man får nog helt enkelt försöka prova sig fram med vad som funkar som motivator för en.


    Själv så känner jag att skidåkning i en vecka är precis vad jag behöver för att boost:a upp min träning efter uppehållet under jul och nyår.


     

Svar på tråden Träningspepp!