• Willow

    Avgift och ösnkelista!

    Jag ar lite mittimellan har... Personligen skulle jag inte anvanda mig av kuveravgift, for det kanns inte ratt for mig.  Jag tror att kuvertavgift ar en valdigt svensk grej, har vanner runt om i varlden och ingen har hort talas om att man tar betalt for ett brollop och nar jag har berattat om kuvertagvift till brollop blir dem flesta ganska sa chockade - det kostar ju ofta anda for gasten att komma.
    Har sjalv blivit bjuden pa ett brollop dar det var kuvertavgift och jag blev mindre imponerad, eftersom jag visste att brudparet redan hade det bra stallt ekonomiskt och da tycker jag det ar helt fel. Men om jag visste att det var for vanner som har en mindre ekonomi och att dem redan jobbat hart for sitt brollop, da skulle jag inte ha ett dugg emot att hjalpa till att fa fira deras speciella dag tillsammans med dem, jag skulle gladeligen betala for det. For det viktigaste med brollop ar ju inte vad det kostar for paret eller for dig som gast, eller dem presenter man far eller ger - utan att fa vara med och fira karleken!

    Onskelista ar val mer av en praktisk sak och en guide - inte ett maste. Jag tycker det ar helt ok att onska sig pengar till brollopsresa eller en lista som haller sig inom realistiska ekonomiska ramar som reflekterar paret och deras gaster. Det kan vara valdigt bra att ha den som en riktlinje. Det ar inte alltid alla gaster kanner brudparet sa val, moster Hilda kanske inte har koll pa vilken stil och smak paret har, hon kanske aldrig vart hem till dem for att de bor pa olika orter, men hon vill inte ringa och fraga paret eller deras foraldrar, sa darfor gar och koper en brun och orangerutig dyr pläd att ha pa soffan for den tycker hon ar fin, utan att veta att parets soffa inte alls gar ihop med brunt och orange osv... Da ar det en bortkastad present och moster Hilda har spenderat sina pengar pa nagot som paret inte far anvanding for, da ar det val battre att ha en guide sa att man inte kastar sina pengar i sjon sa att saga.

Svar på tråden Avgift och ösnkelista!