• Äldre 30 Aug 10:17
    6112 visningar
    25 svar
    25
    6112

    Avgift och ösnkelista!

    Önskelista tycker jag mest är praktiskt, då vet folk vad man saknar, istället för att försöka le när man öppnar den femte brödrosten.


    Angående kuvertavgift så är jag egentligen inget stort fan men samtidigt tycker jag det kan vara helt okej om det görs på "rätt" sätt, dvs att man kanske väljer ett lite billigare alternativ och att kuvertavgiften max täcker matkostnaden för varje gäst, samt att man tar kuvertavgift för att man inte har råd att bjuda annars, inte för att det bara är ett praktiskt sätt att slippa presenter och få tillbaka lite pengar.


    Jag personligen kan bli lite illamående när brudparet låter gästerna bekosta deras stora bröllopsfantasi, 30000 krs klänning och middag på slott med en kuvertavgift på 800 kr etc. Att få ett sagobröllop är inte en rättighet och ibland får man anpassa sig efter ekonomi och praktiska förhållanden..


     

  • Äldre 30 Aug 11:02
    #18
    kramen skrev 2012-08-30 10:49:32 följande:
    Kan hålla med om att det inte är kul m 5st brödrosar men jag känner att det inte blir ett problem då våra gäster känner oss rätt bra och vet vad vi har och inte... de bröllop jag har varit på var presentkort populärt, samt de porslin brudparet samlar på... bra presentval tycker jag :)

    Det beror ju till stor del på vad man har för relation till de människor man bjuder. Bara för att man inte vet vilket porslin brudparet samlar på så behöver det ju inte betyda att man inte värderar relationen man har.


    Jag tror inte särskilt många av våra gäster har en aning om vad vi saknar i vårt hushåll och eftersom vi har i princip allt vi behöver så valde vi att skriva att för de som gärna ville ge en gåva så skulle ett bidrag till bröllopsresan vara något vi skulle uppskatta. Det var vad vi behövde och nu ska vi åka på bröllopsresa till egypten i vinter


    Jag har läst om en del som har fått presentkort på resebyråer men de har fått småsummor på olika resebyråer vilket har gjort situationen helt praktiskt ohållbar vilket jag kan tycka är väldigt synd när gästerna faktiskt har gett något men man kan inte använda det.

Svar på tråden Avgift och ösnkelista!