• Äldre 23 Aug 13:51
    12847 visningar
    20 svar
    20
    12847

    Tips på bra hudvårdsprodukter

    Hej alla,

    Den ansiktsrengöring och -creme jag använt i alla år har plötsligt slutat tillverkas. Förvånad Vad ska jag göra nu?! 

    Skämt å sido, jag är alltså på jakt efter något nytt, och istället för att börja testa mig igenom djungeln av produkter tänkte jag kolla med er om ni har några supertips. Student som jag är är budgeten inte stor alls, så ha gärna det i åtanke. =)

    Jag har fet, men känslig hy, och får fortfarande lätt finnar (är 26) eller reagerar med utslag på allt möjligt.
     (Resten av kroppen har torr hy, men det spelar kanske ingen roll.) 

    Jag hade förut Niveas "young" serie, och den var fantastisk för mig, billig och bra och fungerade på min hy.

    Normal hudvårdsrutin för mig innebär tvätt med rengöringsgel på morgon + fuktighetskräm av något slag, och tvätt  med bara vatten utan tvål på kvällen. Jag har märkt att överlag fungerar min hud bättre ju mindre produkter jag använder, och ju "renare" dessa är. 

    Alla tips mottages högst välkommet.

      

  • Svar på tråden Tips på bra hudvårdsprodukter
  • nicene­tiis
    Äldre 23 Aug 15:18
    #1

    jag har alltid haft problem hy spelar ingen roll vad jag har använt tills jag var på en marykay klass och fick testa de och min hy känndes lenare efter bara den behandlingar och nu efter ett halvår har jag inga finnar alls,

  • aviman
    Äldre 23 Aug 18:16
    #2

    Jag åt mediciner där ett tag, ganska tunga sådana, och när jag slutade med alla dom så fick min hy spatt. Den blev fet i T-zonen och jag började få en massa hormonella finnar speciellt kring munnen och dessa blev sedan fula ärr - sådant som jag aldrig fått ens i tonåren.
    Har provat alla möjliga krämer och trick för att slippa detta, men ingenting har riktigt hjälpt.

    Tills jag slutade med allt vad krämer hette.
    När jag får finnar så baddar jag dessa med citron och det hjälper!! Mina finnar har slutat dyka upp i hela ansiktet - även fast jag kan vara i full ägglossning eller liknande. Istället för hudkräm så masserar jag in pyttelite olivolja i ansiktet, dock VÄLDIGT sparsamt i t-zon eftersom jag fortfarande har sämre hy där.
    Istället för rengöringsprodukter använder jag honung, fungerar ypperligt!

    Vill också på påpeka att ärren kring min mun har blivit betydligt mindre synliga och är nästan helt borta nu sen jag började badda dom med citron!

    Om du vill använda rena produkter, kolla först i skafferiet!
    Det här är en superbra hemsida med "göra hemmagjorda"-grejer. Toppenbra!
    http://nopoo.se/ 


  • Pyssli­gheter
    Äldre 23 Aug 19:46
    #3

    Jag tycker Vichy normaderm cleansing purifying gel från apoteket är den absolut bästa ansiktstvätten, och då har jag testat MÅNGA! Får dålig i hy då och då (vissa tider på året) och denna rengör verkligen ordentligt. Den är dock relativt dyr, 149 kr, men SÅ värd det. Jag har snålat ibland och köpt nån billigare och jag märker skillnad direkt. Det finns en fuktkräm i samma serie som också är kanon. :)

    www.familjeapoteket.se/sortiment/hud-har/akne/vichy-normaderm-rengoringsgel

     

  • Äldre 23 Aug 19:52
    #4

    Har inte haft problem med hyn i ansiktet men haft besvär med eksem och torr hud på kroppen, framförallt på händerna. För mig blev det också mycket bättre när jag slutade med de krämer och rengöringsmedel man kan köpa i affären. Jag har slutat med schampoo och håret har aldrig varit så vackert som det är nu, jag använder smink som man inte känner att man har på sig och så använder jag krämer som grundar sig på olivolja och har blivit av med besvären på mina händer.


     


    Jag har fått lära mig att de krämer och rengöringsmedel man köper på apoteket eller i affären för det mesta innehåller mineralolja, som täpper till porerna vilket leder till problemhy. Dermanord är ett bolag som säljer färdiga krämer som inte baserar sig på mineralolja. Jag handlar också från Ljung Hudvård, bland annat.


     


    Dessutom tänker jag sticka ut hakan och säga att jag tror att vi tvättar oss alldeles för mycket och därför får probem med hy/hud. Jag tvättar mitt ansikte tre gånger i veckan - när jag duschar - och däremellan låter jag det vara. Har inga problem alls. Vet dock inte om jag är skonad med problemfri hy från början :)

  • Äldre 23 Aug 21:54
    #5

    Tack så mycket för alla tips! 

    Aviman, det där lät väldigt intressant. Ska läsa på hemsidan, mycket spännande. Det fungerar för dig allstå? Du har inte märkt några problem? Hur gör du med honungen säger du? Bara använder som tvål eller? 

     Jag är just nu inne på att försöka dra ner på schamponerandet, men att sluta helt har jag inte tänkt tidigare. Just nu använder jag schampo var tredje dag ungefär. Blir det inte väldigt fett om man inte använder schampoo alls? Vad rengör ni med istället? 

    Angående att tvätta sig för ofta, där håller jag absolut med. Men ansiktet får utstå en del skit så att säga. Luftföroreningar och smink främst tänker jag. Det måsta väl tvättas bort på något sätt?  

  • aviman
    Äldre 23 Aug 23:00
    #6
    Fenuril skrev 2012-08-23 21:54:00 följande:
    Tack så mycket för alla tips! 

    Aviman, det där lät väldigt intressant. Ska läsa på hemsidan, mycket spännande. Det fungerar för dig allstå? Du har inte märkt några problem? Hur gör du med honungen säger du? Bara använder som tvål eller? 

     Jag är just nu inne på att försöka dra ner på schamponerandet, men att sluta helt har jag inte tänkt tidigare. Just nu använder jag schampo var tredje dag ungefär. Blir det inte väldigt fett om man inte använder schampoo alls? Vad rengör ni med istället? 

    Angående att tvätta sig för ofta, där håller jag absolut med. Men ansiktet får utstå en del skit så att säga. Luftföroreningar och smink främst tänker jag. Det måsta väl tvättas bort på något sätt?  
    Jag fuktar ansiktet med varmt vatten, och sen masserar jag med honungen - som med en rengöringstvål, och sen sköljer jag av. Huden blir så mjuuuuk! Och det luktar gott!

    Jag tänker sluta schamponera... Använder upp allt jag har kvar hemma, och sen ska jag göra björklövsschampoo. Det låter verkligen som hippie-stil, skogstroll kanske, men jag tror att det vore bra för mitt hår att i alla fall få en längre paus från kemikalier och annat skit som finns i alla schampoon... Hittade schampoorecept på en annan sida: http://www.expeditiongron.se/?p=703

    Det ska jag göra sen! 
  • Jezzyb­ell
    Äldre 24 Aug 00:17
    #7

    Jag har verkligen problem hy. Det började i samband med att jag började äta diverse mediciner. Jag är snart 30 år och har finnar som en tonåring. Men i julas vann jag ett provset med KEB skincare och efter det använder jag absolut ingenting annat. Visst den är ganska dyr men väldigt väldigt dryg. Jag vann som sagt ett provset i julas, började kanske använda det i februari, det räckte kanske 1 månad för det var mindre flaskor. Efter det har jag bara behövt köpa en gång och nu måste jag köpa ansiktstvätt och creme men det har alltså räckt i 5 månader och ansiktsvatten har jag kvar av. Min hud har blivit mycket mycket bättre och den är len. KEB skincare är svenskt och hemsidan hittar du här: http://www.kebskincare.com/

  • Biogra­phic
    Äldre 24 Aug 07:21
    #8

    Oriflame har jättebra produkter! Den nya hudvårdserien EcoBeauty består av bara naturliga ingredienser och är bland annat fairtrademärkt.

  • Äldre 24 Aug 09:05
    #9
    aviman skrev 2012-08-23 23:00:34 följande:
    Jag fuktar ansiktet med varmt vatten, och sen masserar jag med honungen - som med en rengöringstvål, och sen sköljer jag av. Huden blir så mjuuuuk! Och det luktar gott!

    Jag tänker sluta schamponera... Använder upp allt jag har kvar hemma, och sen ska jag göra björklövsschampoo. Det låter verkligen som hippie-stil, skogstroll kanske, men jag tror att det vore bra för mitt hår att i alla fall få en längre paus från kemikalier och annat skit som finns i alla schampoon... Hittade schampoorecept på en annan sida: www.expeditiongron.se/

    Det ska jag göra sen!

    Jag använder björkschampoo. Dock köper jag det färdigt. Funkar jättebra (men man känner sig som en hippie när man pratar om det). Mitt hår har blivit mycket mer glansigt än vad det var innan. Jag behöver inget balsam heller. Älskar det.


     


    Angående tvättningen igen: det är klart att man måste få tvätta bort smink på kvällen. Däremot undrar jag om man verkligen behöver tvätta sig på morgonen? Ögonen tar jag ibland för att få bort sånt som bildas under natten men själva ansiktet låter jag vara. Nu använder jag ju inte smink varje dag så jag behöver inte tvätta mig lika mycket. Men vore jag du (Fenuril) skulle jag prova byta sminkprodukter. Beroende på vad du använder kan det vara så att de också täpper igen porerna. Kika på www.dermanord.se t.ex.

  • Äldre 24 Aug 09:19
    #10

    Jag testade honung i morse, wow! Det var hur bra som helst. =) Olivolja efteråt då? Blir man inte väldigt fet av det? 

    Snowstars, var köper du färdigt björkschampoo? Det lät praktiskt. ^^
    Jag använder IDUNs mineralfoundation och mascara på vardagarna. Om det är fest blir det även ögonskugga, kajal och grejer, men det rä så sällan så det tror jag inte är så farligt.  

    Nu när vi ändå är inne på naturliga produkter här, mitt hår är ganska slitet nu efter en avfärgning, något tips på bra inpackning? =)  

  • Äldre 24 Aug 09:20
    #11

    Jag använder Annmarie Börlinds hudvårdsserie och jag är nöjd. Serien kostar en hel del, men man kan få den för några hundralappar billigare om man beställer på nätet istället. Produkterna är jätte dryga så dom håller länge. Alla ingredienser är naturliga dessutom. 

  • aviman
    Äldre 24 Aug 09:25
    #12
    snowstars skrev 2012-08-24 09:05:39 följande:

    Jag använder björkschampoo. Dock köper jag det färdigt. Funkar jättebra (men man känner sig som en hippie när man pratar om det). Mitt hår har blivit mycket mer glansigt än vad det var innan. Jag behöver inget balsam heller. Älskar det.


     


    Angående tvättningen igen: det är klart att man måste få tvätta bort smink på kvällen. Däremot undrar jag om man verkligen behöver tvätta sig på morgonen? Ögonen tar jag ibland för att få bort sånt som bildas under natten men själva ansiktet låter jag vara. Nu använder jag ju inte smink varje dag så jag behöver inte tvätta mig lika mycket. Men vore jag du (Fenuril) skulle jag prova byta sminkprodukter. Beroende på vad du använder kan det vara så att de också täpper igen porerna. Kika på www.dermanord.se t.ex.


    Jag googlade björkschampo, och hittade ett från Osmia, ett finskt märke. Det råkar inte vara det du använder?
    http://www.bastukallan.se/product.html/bjorkschampo-250ml?category_id=31

    Fenuril: Min hy blir inte alls fet av olivoljan efteråt. Tanken är ju inte att du ska hälla en stor mängd, utan ta kanske ett halvt kryddmått och först gnid in i händerna och sen massera in i ansiktet, ordentligt till huden känns smidig men inte oljig.
    Kul att det fungerade med honungen! Det är så skönt!! Skrattande
  • Äldre 24 Aug 09:26
    #13
    Fenuril skrev 2012-08-24 09:19:14 följande:
    Jag testade honung i morse, wow! Det var hur bra som helst. =) Olivolja efteråt då? Blir man inte väldigt fet av det?

    Snowstars, var köper du färdigt björkschampoo? Det lät praktiskt. ^^
    Jag använder IDUNs mineralfoundation och mascara på vardagarna. Om det är fest blir det även ögonskugga, kajal och grejer, men det rä så sällan så det tror jag inte är så farligt.

    Nu när vi ändå är inne på naturliga produkter här, mitt hår är ganska slitet nu efter en avfärgning, något tips på bra inpackning? =)

    Prova får du känna. Olivolja är underbart när man sköljer bort det. (Låter ännu mer som en hippie :P)


    Köper mitt schampoo från denna kvinna: www.naturmagi.se men jag är inte hundra på att hemsidan funkar ;) Hon brukar stå på marknader där jag bor också så jag köper en flaska nu och då. Den är rätt dyr men jag använder min i flera månader. Och jag har lååångt hår.


     


    Hittar ingen innehållsförteckning på IDUN minerals men det jag läser låter bra.. Det gör det iofs om de dåliga märkena också. Var häromdagen inne på apoteket och läste på Apoliva och jag tror den var helt okej också så IDUN kanske är ett bra alternativ. Lägger den sig lätt utanpå huden är den nog helt okej :) Det var främst foundation/puder jag tänkte på eftersom det täcker huden. Runt ögonen spelar mindre roll :)

  • Äldre 24 Aug 11:06
    #14

    BodyShop har fantastisk hudvård och hjälper gärna till att välja produkter utifrån hudtyp. Min hy har blivit tusen gånger bättre sedan jag började med deras produkter! Lite dyrare, men innehåller generellt lite "trevligare" kemikalier än många andra produkter och stöttar community trade. Sen har jag tänkt att jag ska prova Emma S någon gång, det verkar ligga mycket bra tankar bakom det märket, är det någon här som har gjort det?

  • MatsoL­otta
    Äldre 24 Aug 11:21
    #15

    Jag använder Cliniqs produkter. Hade problem med finnar och jag är allergisk. Men den här serien tog bort alla finnar och jag har inte längre några exem i ansiktet.

  • nopper­abo
    Äldre 24 Aug 12:58
    #16

    Jag har problem med mycket torr hud och har testat en jungel av produkter, hittade A-créme och vägrar byta. Alla som jag sagt åt att prova har bytt till den. Finns på hälsokost, något jag egentligen aldrig besöker utan enbart för den crémen. Kan verkligen rekommendera den!
     

  • AngieH
    Äldre 26 Aug 21:45
    #17

    En sak man måste tänka på är att det inte spelar någon roll vad man har för kräm om man inte tar bort döda hudceller. Detsamma gäller finnar och plitor, en del av dem kan bero på att du helt enkelt inte får bort gammal hud så att den nya kan andas.   

    Jag brukar göra en scrub själv, kostar nästan ingenting och funkar super.
    Använder socker (som skrubbar), kakao (antioxidanter), honung (lugnar acne), rapsolja, (mjukar upp) och mald ingefära (bra till allt!).

    recept finns här:
    http://angiehults.blogspot.se/2013/08/diy-ansiktsscrub.html

    Prova, den är verkligen bra! 


  • Äldre 26 Aug 22:19
    #18

    Har haft problem med min hy väldigt länge, har känslig hy som är "yttorr" och hittar aldrig några produkter som passar! Var jättenöjd ett tag när jag hade Vichy Normaderm - den var tillräckligt stark för att ta bort finnarna, men torkade ut för mycket så jag kompletterade med hudkrämen CanoDerm, som är jättefet. Sedan gick jag på ansiktsbehandling och blev utdömd för att jag torkade ut min hy och "gödde" mina porer. Började istället med Pevonia, ett lite dyrare hudvårdsmärke som var helt fruktansvärt för min hy! Jag hade som stora bölder kring hela käklinjen som ömmade och var fulla av var. De produkterna åkte i papperskorgen!

    Idag använder jag Dermalogica, som är dyra, men det är helt klart värt pengarna! Jag har aldrig tidigare känt mig så nöjd med en hudvårdsprodukt!

    Tycker honungen och olivoljan låter intressant, det måster jag prova :)

  • linnea ros
    Äldre 9 Sep 17:47
    #19

    Dermalogicas Active moist! Så jäkla underbar, gjorde min hy helt perfekt efter år av att kämpa med den.. Testa.

  • Äldre 9 Sep 19:25
    #20

    Jag använder Clinique!

    Ansiktstvätt, ansiktsvatten, fuktkräm, ögonkärm och ansiktsskrubb...

    Var väldigt känslig mot kemikalier i tonåren, men har fortsatt använda det (fick reda på att överkänsligheten gått över i sommras) och kommer använda upp allt... Sen vet jag inte. Det finns ju massa bra där ute!

    MEn är ni ute efter ett bra märke som är snällt mot huden kan jag verkligen tipsa om Clinique.. Lite dyrare, men produkterna räcker väldigt länge!  

Svar på tråden Tips på bra hudvårdsprodukter