• Tips på bra hudvårdsprodukter

  Tor 23 aug 2012 18:16 Läst 9173 gånger Totalt 20 svar
  Visar endast inlägg av aviman - Visa alla inlägg
 • Tor 23 aug 2012 18:16 #2

  Jag åt mediciner där ett tag, ganska tunga sådana, och när jag slutade med alla dom så fick min hy spatt. Den blev fet i T-zonen och jag började få en massa hormonella finnar speciellt kring munnen och dessa blev sedan fula ärr - sådant som jag aldrig fått ens i tonåren.
  Har provat alla möjliga krämer och trick för att slippa detta, men ingenting har riktigt hjälpt.

  Tills jag slutade med allt vad krämer hette.
  När jag får finnar så baddar jag dessa med citron och det hjälper!! Mina finnar har slutat dyka upp i hela ansiktet - även fast jag kan vara i full ägglossning eller liknande. Istället för hudkräm så masserar jag in pyttelite olivolja i ansiktet, dock VÄLDIGT sparsamt i t-zon eftersom jag fortfarande har sämre hy där.
  Istället för rengöringsprodukter använder jag honung, fungerar ypperligt!

  Vill också på påpeka att ärren kring min mun har blivit betydligt mindre synliga och är nästan helt borta nu sen jag började badda dom med citron!

  Om du vill använda rena produkter, kolla först i skafferiet!
  Det här är en superbra hemsida med "göra hemmagjorda"-grejer. Toppenbra!
  http://nopoo.se/ 


 • Tor 23 aug 2012 23:00 #6
  Fenuril skrev 2012-08-23 21:54:00 följande:
  Tack så mycket för alla tips! 

  Aviman, det där lät väldigt intressant. Ska läsa på hemsidan, mycket spännande. Det fungerar för dig allstå? Du har inte märkt några problem? Hur gör du med honungen säger du? Bara använder som tvål eller? 

   Jag är just nu inne på att försöka dra ner på schamponerandet, men att sluta helt har jag inte tänkt tidigare. Just nu använder jag schampo var tredje dag ungefär. Blir det inte väldigt fett om man inte använder schampoo alls? Vad rengör ni med istället? 

  Angående att tvätta sig för ofta, där håller jag absolut med. Men ansiktet får utstå en del skit så att säga. Luftföroreningar och smink främst tänker jag. Det måsta väl tvättas bort på något sätt?  
  Jag fuktar ansiktet med varmt vatten, och sen masserar jag med honungen - som med en rengöringstvål, och sen sköljer jag av. Huden blir så mjuuuuk! Och det luktar gott!

  Jag tänker sluta schamponera... Använder upp allt jag har kvar hemma, och sen ska jag göra björklövsschampoo. Det låter verkligen som hippie-stil, skogstroll kanske, men jag tror att det vore bra för mitt hår att i alla fall få en längre paus från kemikalier och annat skit som finns i alla schampoon... Hittade schampoorecept på en annan sida: http://www.expeditiongron.se/?p=703

  Det ska jag göra sen! 
 • Fre 24 aug 2012 09:25 #12
  snowstars skrev 2012-08-24 09:05:39 följande:

  Jag använder björkschampoo. Dock köper jag det färdigt. Funkar jättebra (men man känner sig som en hippie när man pratar om det). Mitt hår har blivit mycket mer glansigt än vad det var innan. Jag behöver inget balsam heller. Älskar det.


   


  Angående tvättningen igen: det är klart att man måste få tvätta bort smink på kvällen. Däremot undrar jag om man verkligen behöver tvätta sig på morgonen? Ögonen tar jag ibland för att få bort sånt som bildas under natten men själva ansiktet låter jag vara. Nu använder jag ju inte smink varje dag så jag behöver inte tvätta mig lika mycket. Men vore jag du (Fenuril) skulle jag prova byta sminkprodukter. Beroende på vad du använder kan det vara så att de också täpper igen porerna. Kika på www.dermanord.se t.ex.


  Jag googlade björkschampo, och hittade ett från Osmia, ett finskt märke. Det råkar inte vara det du använder?
  http://www.bastukallan.se/product.html/bjorkschampo-250ml?category_id=31

  Fenuril: Min hy blir inte alls fet av olivoljan efteråt. Tanken är ju inte att du ska hälla en stor mängd, utan ta kanske ett halvt kryddmått och först gnid in i händerna och sen massera in i ansiktet, ordentligt till huden känns smidig men inte oljig.
  Kul att det fungerade med honungen! Det är så skönt!! Skrattande
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll