• Äldre 17 Feb 12:09
    46277 visningar
    316 svar
    316
    46277

    Oktober 2013

    Vi hade också tänkt vigsel ute i naturen, helst i en färgsprakande allé men i slutändan blev det också en kyrka. Var lite rädd för att det kanske skulle regna. Men med ljus tända och stämning på topp tror jag att det kan bli hur fint som helst. Vad blev det för fotograf? Vi kommer nog skicka ut inbjudan i början av juli och jag funderade på att beställa korten men pynta till själv, typ sätta dit spetsband på kuveret och kanske ha lacksigill som sluter.

  • Äldre 17 Feb 17:22
    #59

    Vi bokade Mia Lewell, den första fotograf jag hittade när jag av slump kollade på bilder från en festlokal. Hon skrev en artikel här på bröllopstorget för någon vecka sedan om vad man ska tänka på när man väljer fotograf. Heldagsfotografering valde vi , 24 000 tar hon. Prioriterar en bra fotograf över t.ex boende och transport. Får snåla in på annat istället Var gifter ni er? För vår del blir det Ulriksdals Slottskapell, i Stockholm.

  • Äldre 17 Feb 17:43
    #61

    Dalby där har jag varit och fältarbetat eller rättare sagt i stenbrottet . Fast med skatt och allt så blir hennes lön mindre, dessutom betalar man ju för redigeringen vilket kan ta några dagar om man har runt 1000 bilder. Vår budget ligger runt 150 kkr exkl. resa. Hade gärna hållit det lägre men i Sthlm finns det inte så många val. Catering och lokal blir dyrare för då tillkommer personalkostnad och ob-tillägg. Ville boka ett tidigare sädesmagasin utanför nyköping men det var fullbokat hela detta år Andra alternativ var inte handikappsanpassade vilket var ett krav, så det blev tillslut restaurang.

  • Äldre 17 Feb 18:05
    #63

    Vet inte riktigt hur vi gör, en tanke först var Australien men det kostar multum det med. Blir nog en vanlig charter till aruba eller liknande om det finns till bra pris.

  • Äldre 19 Feb 18:29
    #70

    Vi funderar också på låda! jag tror att omlådan inte är alltför hög så går det att skicka i gröna förfrankerade vadderade påsar.

  • Äldre 23 Feb 10:55
    #73

    Fin klänning du valt. Hur lång tid tar det innan du får den?

  • Äldre 23 Feb 15:24
    #77

    Vad spännande! Vi har en strategi som går ut på att vi en gång varje helg tar en timme och planera vad som behöver göras samt ordna EN grej. Idag gick vi igenom vad vi ska göra nästa vecka (blev att förtesta brudgumskläder, dvs utan krav på hur det ska se ut och mest för att se vad vi är ute efter) och grejen som skulle ordnas var kontoll av gästlistan.

    Under vardagarna kan jag surfa för att förkolla vad som ska göras, men jag väljer då bara en sak. Typ idag kollar jag bara på inbjudningskort och ser vad för stil jag gillar. Imorn kollar jag på brudskor osv. Då får jag en överblick. När jag väl känner mig redo för att slå till och köpa något eller titta närmre med fästmannen har jag hunnit gå igenom sakerna flera gånger, så jag känner mig då rätt säker på vad det är jag vill ha samt att vi kan fixa sakerna snabbare.

    Vigselringen började jag kolla översiktligt redan innan jul bara för att hålla utkik efter erbjudanden osv. Jag visste sedan vad jag vill ha så efter bröllopsmässan fick vi en rabattcheck på 20 %, utöver det dök dubbelbonus upp vilket var på 1400 kr efter köpet av förlovningsringen. Jag räknade på det och köpet nu, trots att det är flera månader kvar, skulle spara oss 5000 kr. Så då var det bara att slå till.

    Brudskorna trodde jag att jag hade hittat, budade hem ett par underbara skor från tradera för bara 61 kr! Tyvärr dök de aldrig upp :(

  • Äldre 23 Feb 15:58
    #79

    Jag har också en resande sambo men detta år har jag haft tur och fått ha kvar honom längre tid :D Annars var det varannan vecka hit och dit, månad här och där.

    Du kan ju alltid plocka höstlöv och göra en fin bukett! Gratis och något jag själv funderade på. Färgsprakande! Åh har jag sagt hur mkt jag älskar hösten??? ;)
    Vi kommer använda kottar som sprayas guld som placeringskortshållare.
    Det var helt klart välkomnat med en besparing på 5000 kr. Försöker pressa ner så mkt det bara går. Vi köpte ringen i butik från Hallbergs guld, just nu har de erbjudande på 25 % på valfritt diamantsmycke. Vad är det för ring du är ute efter?

    Jo visserligen är det tur att jag inte spenderade mer, men synd att posten slarva bort dem då de var verkligen ursnygga. Liknar dessa från Etsy fast var vita.


  • Äldre 23 Feb 16:18
    #81

    Har du kollat på Hallbergs?? De har Schalins och kan beställa in ringar från Schalins om de inte har den hemma. Dessutom får du 20 % på priset. Då kanske det blir mer än 2000 kr i rabatt??
    Min är Hallbergs egna design, tyvärr har de ingen bild på den på hemsidan, men halva ringen har diamanter och diamanterna sitter i rad om 3. Istället för att diamanterna är helt vertikala så går de liksom lite diagonalt.

  • Äldre 24 Feb 09:52
    #83

    Jag är helt säker på att de kan beställa hem den åt dig. För jag ville först kombinera 2 av deras ringar och göra min egna innan jag köpte en annan. Bara 1 av ringarna hade de i butik. Så hon tog fram katalogen och fråga vilken jag ville ha och kontaktade sedan Schalins för prisuppgift. Så finns den kvar i Schalins utbud så finns den att beställa hem Så sa de iaf till mig när jag var inne för typ den 10e gången. Hoppas du får samma svar som jag fick

Svar på tråden Oktober 2013