• Äldre 16 Feb 11:04
    45383 visningar
    316 svar
    316
    45383

    Oktober 2013

    Hej!
    Jag hoppar också in här, nu har vi efter en del velande om månad äntligen bokat både kyrka och lokal den 19 oktober! Känns skönt att ha ett bestämt datum. =) Vi hade inga problem alls med vare sig kyrka eller lokal, det var hur ledigt som helst hela hösten.
    När ska ni köpa klänning och ring? Jag har ju kollat en del, men inte vågat köpa än...

  • Äldre 16 Feb 21:19
    #52

    Det blir nog en kinaklänning, blir väl billigast så. Ring har vi kollat på, ska bara bestämma mig helt. Men det är nog bäst att få det gjort snart så det blir mindre att stressa över sen. Fast hur låter man bli att fingra på ringen om den ligger hemma i byrålådan?

  • Äldre 17 Feb 09:36
    #54

    Oktober ska tydligen vara riktigt fint där vi ska gifta oss, hon som är ansvarig för mässen sa att hösten är underskattad, alla träden är sådär höstfina och man slipper svettas bort i klänning och kostym. =)

    Kul att de flesta här har nån speciell connection till just oktober, det har inte vi alls, vi bara valde mellan två datum i oktober och så visade det sig att den 19 var mina morföräldrars bröllopsdag. Lite kul tyckte jag.

    Hur lång tid innan skickar ni ut inbjudningskort? VI ska väl med precis som du, Hoffsennanen Tottoplex, börja med det snart. Vi kommer ha väldigt enkla kort, inget scrapbookande utan bara enkelt skrivna dubbelvikta kort.

  • Äldre 17 Feb 13:42
    #58

    Låter väldigt mysigt med vigsel utomhus, men man kan ju aldrig lita på vädret... Kyrka med massa ljus är ju väldigt mysigt och stämningsfullt med, tycker jag! =)

    Vi ska bara ha fotointresserade vänner med bra kamera som fotar, fotograf kostar ju skjortan! Vad betalar ni för era?

    Början av juni låter lagom att skicka ut inbjudningarna, fast vi har ju redan berättat för en del. =)

  • Äldre 17 Feb 17:31
    #60

    Vi försöker hålla nere kostnader överlag, då vi inte vill lägga alltför mycket på en enda dag. 24 000 kr är ingen dålig dagslön ;) Hoppas verkligen ni blir supernöjda med fotona!

    Vår budget ligger mellan 30 och 40 000 kr för allt. Hur mycket spenderar ni? Vår prioritering har väl varit maten och min ring. =)

    Vi gifter oss i Skåne i Dalby kyrka och håller sen festen på officersmässen i på P7 Revinge, min blivande är yrkesofficer nämligen. Väldigt mysig kyrka och lokalen ligger fint med fin natur runtomkring.

  • Äldre 17 Feb 17:57
    #62

    Det är väl en av fördelarna med att bo på "landet", fler billiga alternativ. Shit, jag tänkte inte ens på att det kan bli så många bilder... =) Då har hon ju lite jobb framför sig sen också, då känns priset lite mer humant.

    Hur gör ni med resa, om ni nu ska åka? Vi ska inte planera in någon resa direkt efteråt, åker kanske nästa år til sommaren eller något. Vi försöker som sagt verkligen hålla kostnader nere. Hotellnatt blir det dock, vill ju skämma bort oss lite!

  • Äldre 19 Feb 09:21
    #65

    Koyal: Charter till Aruba låter helt underbart!

    solklart: Spännande! Vad blev det för klänning? Hur tänkte du med storlek? Tog du den som du tror passar eller en för stor så du kan sy in?

    Det enda jag har köpt är inbjudningskorten och tackkorten, köpte storpack. =) Kanske dags att göra fler inköp, alla andra verkar vara mycket längre i inköpsprocessen...

  • Äldre 19 Feb 14:26
    #67

    Vi har inget färgtema eller nått sånt så jag köpte enkla krämfärgade dubbelvikta kort som vi skriver för hand i. Sen framkallar vi foto och sätter i som tackkort. Vi vill ha det så enkelt som möjligt. Personligen tror jag man försvårar med tema och färger, jag hade inte orkat leta efter rätt nyans på allt. Men det är ju bara vad jag känner.

  • Äldre 19 Feb 17:47
    #69
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2013-02-19 17:39:12 följande:
    Åh jag håller precis på att maila runt om boxar. Vi ska ju skicka ut lådor med inbjudan i tydligen svårt med lådor dock
    Spännande! Vad ska ni ha i lådorna? Kan man posta en låda? =) Tusen frågor, haha!
  • Äldre 23 Feb 13:37
    #74

    Håller med föregående talare: Jättefin klänning!

    Hur går det annars i allas planer? Jag har lite kommit till ett dödläge, jag googlade och kollade hur mycket som helst de första 1,5 månaderna men har nu tröttnat lite på att kolla klänningar, ringar, kort och grejer... Fick nog en överdos av allt som har med bröllop att göra. Har inte beställt något än, vill liksom tänka igenom det ordentligt innan så risken att jag ångrar mig är minimal. Nu vill jag bara vara där på själva dagen och gifta mej! Jag är verkligen en som älskar att planera och skriva listor på allt, men det kan bli för mycket också.

Svar på tråden Oktober 2013