Inlägg från: Cicci78 |Visa alla inlägg
  • Cicci78

    Vinterbröllop 2012-2013

    5/1 är det dags för oss. Har bokat kyrka och preliminärbokat festlokalen (vi ska ha ett möte nu efter semestern och gå igenom önskemål kring mat m.m.). Klänningen är också inhandlad och gästlistan är så gott som färdigställd, så det känns som att vi är ute i väldigt god tid (men det kan säkert komma att förändras med tiden... hehe).


    Hur långt innan planerar ni att skicka ut era inbjudningskort?

  • Cicci78

    Vi har också börjat skissa lite på hur våra inbjudningskort ska se ut och testat lite olika varianter. Våra färger är vitt, silver och olika gröna nyanser, men inbjudningskorten kommer bara vara vita med lite silverdetaljer. Själva korten är vita och till framsidan har vi köpt en vit medaljongtapet med silvrigt "metallic-mönster". Sedan har vi en silvertråd som vi limmar fast och formar till ett hjärta. Lite svårt att förklara, men det blir rätt bra :) Är ju ingen "proffs-pysslare" direkt, men tycker att det är kul.


     


    Funderade precis som dig Fremm på att beställa brudklänning via jenjenhouse (fick tipset från min syster), men "fegade ur". Har sett här på BT att många som beställt därifrån är nöjda, men vågade ändå inte riktigt chansa. Sen när jag var och provade klänningar i fredags förra veckan så hittade jag MIN klänning nästan direkt och nu hänger den inne i klädkammaren och väntar :) Hur ser klänningen ut som du har fastnat för Fremm?


     


    Tänker mig att kyrka, lokal och kläder är en bra början :) Vi har även börjat fundera kring fotograf, solist i kyrkan (och låtar), tärna/bestman och kläder till mannen. Vi är lite inne på en mörkgrå eller mörkblå kostym (då M redan har en snygg svart kostym), men vi får se.


     


    Det som får mig att klia mig i huvudet för närvarande är skor. Var först inne på mörgröna eller silverfärgade skor... men efter att ha börjat kika så inser jag att jag får vara glad om jag hittar ett par skor överhuvudtaget :) "Problemet" är att jag är lång och inte vill ha höga klackar (för det första) och för det andra är det vinter (med snö och slask och allt vad det innebär). Känns som att 80% av alla brudskor har öppen tå eller är små nätta sandaler och de som är tänkbara har en klack på 10cm... suck! Nu är M 196cm och jag 174cm, så visst kan jag ha klack på skorna ur den synvinkeln... men, jag har aldrig lärt mig gå i klackar så förmodligen hade jag vinglat omkull :) Jaja, det löser väl sig på något sätt.


     


     

  • Cicci78

    Oj! Här har det hänt en massa sedan jag var inne sist. Är inne på min andra jobbvecka efter semestern och det har inneburit väldigt lite bröllopsplanerande. Men nu på lördag ska vi träffa de som har hand om catering m.m i festlokalen vi bokat så nu är vi på gång igen :)


     


    Fremm: Jo, medaljongtapeten köpte vi på Rusta. Vi sprang runt i några tapetaffärer och letade, men hittade till slut precis det vi sökte på Rusta, billigt och bra :) Såg att du hade beställt DIN klänning, kul!!! Och vilken maffig klänning sen, wow!! Min klänning är lite mindre klänning om man säger så, eller i alla fall mindre mängd tyg :) Men den är verkligen min stil och passar jättebra på (eller i alla fall sen när jag har fått lagt upp den lite och tagit in den litegrann upptill... eller om jag bara ser till att trycka i mig lite extra choklad och fyller ut den) :D


     


    Verkligen jättekul att läsa om allas planerande. Jag blir superinspirerad! Ska definitivt surfa lite smycken, bordsdekorationer o.s.v. innan det är läggdags :)


     


    Har också haft många funderingar kring jacka/bolero. Eftersom min klänning är utan axelband vill jag gärna ha något som man kan dra över axlarna. Hittade till slut den här "tyllboleron" som jag har beställt. Länge var jag inne på att köpa den här istället, i päls men det blev det alltså inte (kan liksom inte ha den inne i kyrkan och utomhus kommer vi inte att vara, inte mer än nödvändigt i alla fall).

Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013