• Fremm
    Äldre 8 Aug 12:31
    33279 visningar
    217 svar
    217
    33279

    Vinterbröllop 2012-2013

    Hej!


    Kanske finns det redan en tråd med brudar som gifter sig den kommande vintern?


    Tipsa mig gärna om dessa annars.


    Jag är precis i startgroparna att planera vårt kommande bröllop som blir på nyårsafton i år. Ser att det är många som planerat sen mer än ett år innan så jag börjar känna mig lite smått stressad.


    Min M2B friade till mig kvällen innan vi gick på semester och jag blev så klart överlycklig och vi ville inte vänta för länge med att gifta oss dessutom har han varit gift innan och det va ett sommarbröllop och eftersom sommarbröllop är så vanliga så fick det bli ett vinterbröllop.


    Men som sagt jag har inte varit på mer än ett vinterbröllop och det va ett tag sen så jag kommer inte ihåg detaljerna kring det mer än att det va supervackert, men det va i februari och massor med snö. Det kan man ju inte garantera att det blir i år.


    Snälla kan vi inte samlas här och bli ett gäng brudar som planerar tillsammans, annars tipsa om någon annan liknande tråd, vore kul om vi blev ett gäng brudar som kunde följas åt och som precis som jag är i startgroparna med deras planering... om det finns?


    VÄLKOMNA och hoppas ni hittar hit!!

  • Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013
  • Fremm
    Äldre 9 Aug 22:54
    #4

    Va roligt att ni hänger på här! :)


    Idag har vi kikat på kyrkan invändigt och den va såååå pampig och vacker, känns kanonbra så nu kan vi ringa prästen i morgon och spika den.


    Vi tittade oxå på festlokalen, även den klockren för oss, känns så skönt att veta platser för båda vigsel och fest! :)


    Hur långt har ni andra kommit?

  • Fremm
    Äldre 10 Aug 21:40
    #13

    Ojoj här är det lite action i tråden, jättekul! :)

    Jag har googlat och letat efter tips och idéer för våra inbjudningkort och vi har bestämt oss för ett utseende som jag tror passar oss. Vi ville ha relativt enkla men stilrena, festliga och lite annorlunda från de bröllops vi tidigare gått på.

    Vårt färgtema är ceriserosa och limegrönt, tillsammans med pärlemorvit och silver... de förstnämnda färgerna kanske inte är så vintriga men det är våra favoritfärger och jag tror det kan bli härligt glada färger i vintermörkret. :) Vad har ni bestämt för färgteman?

    Vi vill försöka hålla nere budgeten på bröllopet så gott vi kan men samtidigt inte snåla på sånt som känns viktigt, däremot försöker vi hitta bra alternativa lösningar på saker man kan göra själv och göra det lilla extra. Jag har varit på en hel del bröllop och försökt plocka russinen ur kakan men samtidigt göra det till något personligt för oss. Mycket ambitioner här ;)... Bl a har jag tänkt ta hjälp så gott det går av familj och vänner och det de är duktiga på... som t ex har jag ett kompispar som arbetar som bröllopsfotografer, de ska vi förstås ha och det känns skönt. En annan vän gör bröllopstårtor och henne har vi tänkt fråga när inbjudningskorten är skickade så hon vet att hon är bjuden... osv.

    Inbjudningskorten ska vi skicka ut snart tänkte vi och vi har satt osa datum till den 1 nov. Hoppas det blir lagom. Jag vill bara ha klartecken från prästen att den präst vi vill ha kan arbeta på nyårsafton. Men kyrka och festlokal spikades igår efter att vi tittat på dem. Det blir kanon!

    På tal om klänning så är det svårare, jag har inte varit till någon bröllopsbutik ännu och kikat på kläder, det börjar väl bli dax för det snart antar jag, men så skulle jag gärna vilja hinna gå ner några kilo nu innan. Startade med viktväktarna igen då jag tycker att det är den bästa viktminskningsmetoden för mig samt massor med träning... det går riktigt bra när man har motivationen och ett mål att gå ner till... :) därför är det ju oxå svårt att nu prova klänningar.

    Min M2B hittade jenjenhouse på nätet, massor med vackra klänningar till sjukt bra priser men det verkar ju nästan för bra för att vara sant, har ni någon erfarenhet från dem? Jag har googlat och läst recensioner från andra och de flesta verkar ju vara nöjda men så är det ju kopior av bilderna så man kan ju inte garantera det blir så som på bilden, frågan är om man vågar chansa? Isf skulle jag ju behöva beställa snart så att jag kan se mig om efter en annan om det skulle bli helt fel, har hittat min drömklänning där nämligen och har svårt att tro att jag skulle hitta något i samma stil i den lokala brudbutiken - fast man vet ju aldrig men isf skulle den säkert gå på 16000 istället för 1600... svårt det där...

    Vet egentligen inte vad man bör har fixat först - det borde kanske vara det viktigaste som ringen, kläderna och lokalerna?

    Eftersom vi bor i en mindre stad i Småland så kan jag inte boka frisör o dyl förrän inbjudningarna är ute eftersom vi vill hålla det hemligt tills dess. Men gästlistan är så gott som klar så snart kanske jag kan få iväg inbjudningarna, det ska bli så roligt att höra folks reaktioner! :)

  • Fremm
    Äldre 12 Aug 21:31
    #16

    Hej på er!


    Idag hämtade jag ut ett paket från bröllopsbubblor, har nämligen beställt presentaskar som ser ut som brudklänning respektive frack, de kommer antagligen även fungera som placeringskort där jag skriver för hand eller på dator en skylt på dem. De är supersöta!


    Inuti tänkte vi ge någon form av choklad/dragéer... skulle helst vilja ha i rosa och grönt men har bara hittat rosa... grön borde ju finnas eftersom det inte är en helt ovanlig färg vid bröllop, eller har jag fel?


    Vill få klart med prästen men får nog inte helt spikat förrän i slutet av nästa vecka, så jag kan skriva ut inbjudningskorten och sen skicka dem. Det är svårt att träffa sina föräldrar och blivande svärföräldrar och inte säga något men min m2b har bestämt att vi ska överraska dem med inbjudningskorten fast eftersom jag vill se deras reaktioner ska vi överlämna dessa två personligen, resten skickar vi...


    Cicci78, låter som superfina inbjudningskort, vi kan väl lägga upp och visa varandra här när vi gjort klart och ev skickat iväg dem så att vi får se vad vi pysslar ihop? :)


    Får jag fråga vilken typ av medaljongtapet ni köpt? Kanske vore något att ha som löpare på borden, fick tips om det i en annan tråd och blev lite sugen men vet inte riktigt vilken medaljongtapet jag ska välja, eller hitta... :)


     


    Oj nu kommer mannen och vi ska se på film... skriver mer i morgon!


     


    Välkommen Just Me oxå! :)


     


    Hej så länge!

  • Fremm
    Äldre 13 Aug 09:14
    #18

    Hej Smulan och Välkommen!


    Jag älskar turkost och skulle helt klart valt det om du velat ha det. Hade jag varit själv och bestämt hade jag valt rosa och turkost som färgtema men nu är vi ju två om att gifta oss (som tur är ;)) så då blev det min favoritfärg tillsammans med min fästmans favoritfärg rosa och grönt och det är ju oxå en fin kombo! :)


    Jag vill ju oxå gå ner ett par kilo innan bröllop och därför är det ju svårt med brudklänning... funderar på om jag skulle åka och prova inom kort i alla fall - jag har fortfarande inte släppt tanken att beställa från jenjenhouse men om den skulle vara katastrof så vill jag ju ha en B-plan... det börjar dra ihop sig nu...


    På tal om inbjudningar har jag precis som du lust att göra en extra inbjudan men jag vet inte hur jag ska formulera den isf. Visst hade det varit roligt att bjuda till öppet hus när brudtårtan ska skäras och så att fler kompisar kan komma till dansen men eftersom vi gifter oss på nyårsafton så tror jag det blir enklare att bjuda på lite fika i församlingshemmet bredvid kyrkan efter vigseln så något sånt skulle jag vilja bjuda in till.


    Något i stil med "Tyvärr har vi inte möjlighet att bjuda alla till bröllopsmiddagen som vi önskar men vi skulle bli väldigt glada om Ni ville deltaga på vår vigsel och lite fika i församlingshemmet efter vigseln" eller hur man nu ska skriva det? Tips mottages tacksamt! Vill få ut inbjudningskorten NU!! :)


    Tidigare har jag alltid velat ha tiara/krona och brudslöja men nu har jag istället bestämt mig för ett hårsmycke i form av ett diadem eller en kam. Hade hittat jättefina på etsy men eftersom det inte va lätt att hitta de som skickar till Sverige så hittade jag en svensk sida balunz.se där jag beställde ifrån. Hoppas det är lika fint som på bilderna.


    Cicci, härligt att du hittat din drömklänning, det måste kännas skönt! En stor grej att bocka av från listan... klänningen jag drömmer om ser ut så här: http://www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-V-ringning-Chapel-slaep-Organza--Satin-Broellopsklaenningar-Med-Rufsar--Paerlbrodering-002004781-g4781, vad tror ni om denna? Det är ju snörning i ryggen så lite kan man ju justera med det, det svåra är väl att hinna med att få lite plattare mage eftersom det vida kommer längre ner... sen funderar jag över så att de får till att silverdetaljer lika fint som på bilden... har inte sett något liknande någon annanstans och nu när jag hittat den har jag svårt att tänka mig någon annan, har du bild/länk på din klänning Cicci? Precis som ni har min m2b pratat om en grå/mörkgrå jaquett eller liknande. Han ville inte ha svart men hans kläder hyr vi nog av något vanligt brudställe. Eftersom vi har tre barn så kommer de få vara vårat brudfölje så sonen ska ha liknande kläder som far sin och flickorna vara tärnklädda. Det blir nog fint! :)


    HÅller med vad gäller skor, jag glömmer hela tiden bort att det är på vintern jag ska gifta mig och kikar på skor med öppen tå osv... det går ju inte. Jag är oxå rätt lång 1,73 medan min m2b är 1,93. Vill inte ha för höga klackar för att det ska kännas bekvämt att gå i hela dagen men lite klack vill jag ha och stängd tå men så tänker jag att man får ha ett par andra skor när man är ute i alla fall... men skor får vänta lite till... om vi får barnvakt snart så hoppas jag att jag kan ta med mannen en hel dag och prova kläder och skor med mera, det hade varit mysigt och skönt! :)


     


    Ser fram emot att höra mer om vad ni funderar och planerar om just nu och hur långt ni har kommit! :)


     


     

  • Fremm
    Äldre 14 Aug 08:40
    #22

    Känner igen mig i att jag stressar upp mig och det blir ju egentligen bättre av att hänga här... bröllopsplanerandet har blivit lite utav en drog som jag nu drömmer om på nätterna och tänker på all vaken tid... dessutom på jobbet när jag har massor med annat jag måste göra... inte bra alls! Sen får man ju hur många idéer som helst genom att vara här bland annat... men hur man ska hinna och ha råd att genomföra alla? I wonder?


     


    VET NI VAD!!!! Igår va jag modig och beställde min klänning från jenjenhouse, helt sjukt egentligen... känns nästan som en impulsgrej även om jag suktat efter den ett tag nu... min m2b tyckte inte jag skulle tveka och visst har han ju rätt, bättre att beställa nu för jag VILL ju verkligen ha den om den nu är så fin som på bild... och är den inte det så är det ju bra att jag beställer nu så att jag har möjlighet att hitta någon annan annars...


    Har hittat tärnklänningar där oxå men de väntade jag med, däremot beställde jag både skor, väska, pälssjal och underkjol oxå - känns som om det kommer bli julafton när paketet dimper ner men det blir nog inte förrän i början av december. Det svåra va att veta mått... min fästman mätte mig enligt anvisningarna på hemsidan.Eftersom jag ska gå ner minst 10 kg så ville jag inte beställa enligt mina mått så jag beställe en storlek 14 vilket motsvarar en 38 tror jag... då har jag visserligen några cm runt mage och höfter som måste ner... lite risky jag vet men det fick bli så nu! Om den inte skulle passa eller jag inte skulle tycka om den tänker jag att det är lättare att sälja vidare än storlek 14 än en som är måttbeställd efter min kropp...


     


    LyckligaBruden,roligt att du gillade idéen med askarna, jag har fått hem dem och de är hur söta som helst... blir nog lite pill att sätta ihop alla 100 men jag har ju tid på mig. :) Nope våra päron vet inget än... men jag känner att jag/ vi borde berätta snart, står mina föräldrar nära lixom min fästman står sina nära så det känns inte helt schysst att inte berätta men det va min fästman som tyckte vi skulle överraska när allt va bestämt. Vi ska överlämna inbjudningskorten personligen dock så vi får en reaktion... men jag vet åtminstone att mina föräldrar kommer blir jätteglada för mamma har redan hintat ett antal gånger om när vi ska gifta oss ;). Tror att mina blivande svärföräldrar kommer bli glada med men de kanske tycker att det har gått lite fort ;).


    Angående klänningen har jag det motsatta bekymret som kanske passar bättre vid en tubklänning, väldigt liten "hylla"... det finns ju dessa: http://www.jenjenhouse.com/Silicone-Strapless-Invisible-Wedding-Party-Bra-g4216 som pushar up dem lite och samtidigt inte tar någon plats i klänningen, kanske det vore något. Annars borde ju underklädersbutiker eller där du köpt klänningen kunna tipsa dig?


     


    KAN INTE NI VISA BILDER PÅ ERA KLÄNNINGAR, PLEASE!!! :D

  • Fremm
    Äldre 14 Aug 09:02
    #24

    Välkommen Sanna88


    Då har ni hunnit en bra bit på väg i alla fall... :)


     


    Jag ser fram emot när jag kan skicka ut inbjudningarna för då kommer jag oxå kunna boka frisör och florist... vi bor på ett litet ställe i Småland så det vore inte så kul om det skvallrades om giftermål innan gästerna ens fått inbjudan... :)


    Eftersom vi gifter oss på nyårsafton så är man ju lite orolig för att de jag vill ha inte ska kunna men jag får hålla tummarna för det.


    När det gäller kläder till min m2b och sonen så antar jag att vi får hyra i en brudbutik någonstans? Hur har ni gjort? Hur långt innan måste man ha fixat det? Det är väl inte samma som med brudklänningen eller?


     


    Hur stort brudfölje ska ni andra ha? Vi ska ha våra tre barn. :)

  • Fremm
    Äldre 14 Aug 11:27
    #33
    sanna88 skrev 2012-08-14 09:31:18 följande:

    Tack =)


    Vi tänkte först hyra...men de vart alldeles för dyrt då vi fick tag på en ny kostym + väst å slips för 1200.- (dressman rea)


    De e ju mycket viktigare att ha brudklänningen tidigare fall man vill göra ändringar osv, jag köpte min på tradera (mått sydd) för ynka 600.- med frakt, dock har jag tappat några kilo och därför måste den sys in =)


    Vi ska ha 3näbbar (våra barn) och 2 tärnor + 1 marsalk =)


     


    Hittade en sida med massor av billigt smågrejs om man ska göra ena kort eller placeringskort www.pyhobby.se/


    Har du hittat nån modell av klänning som du e sugen på? Mitt tips är att prova i butik och köpa på nätet =)


     


     


    Känner att det börjar bli dax både för mig och m2b att prova kläder i en bröllopsbutik snart, så att man har ett hum om kostnaden och vad man ens ska ha för typ av kläder...


    Det svåra är att fixa barnvakt innan vi berättat... måste få ut dessa inbjudningar nån gång så jag kan fortsätta planerandet!! :)

  • Fremm
    Äldre 14 Aug 11:31
    #34

    Wow den va ju superfint klänningen!


    sanna88 skrev 2012-08-14 09:38:11 följande:


    här är min klänning, ska dock inte ha boleron =)
  • Fremm
    Äldre 14 Aug 11:32
    #35

    Välkommen hit Minuz! :)


     


    Hmm vet inte om jag vågar skriva exakt men bor i Jönköpings län ungefär 7 mil söder om Jönköping. Bor du oxå i Småland? Var ungefär isf? :)


    Minuz skrev 2012-08-14 09:57:13 följande:
    Känner precis som du......... Ingen vet om vårat bröllop. Får jag vara nyfiken och fråga vart du bor?
Svar på tråden Vinterbröllop 2012-2013