• Lally
    Äldre 3 Aug 16:39
    283127 visningar
    2767 svar
    2767
    283127

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Åh vad härligt med fler som börjat planera till den stora dagen i augusti 2013!
    Är gärna med på lite bubbel här med massa med tips och trix!

    Ang. test av klänning så har jag en vän som det tog 10månader för att hitta den perfekta klänningen... Så det är nog lika bra vi sätter fart snart tjejer. Så det inte slutar med att "man bara tar en" och känner sig halvnöjd... Bättre att vara ute i god tid enligt mig Flört

  • Lally
    Äldre 3 Aug 16:52
    #6
    ChristineL skrev 2012-08-03 16:43:52 följande:
    ja, nåt sista minuten spring blir det inte för mig iaf. men jag har tänkt ett tag att jag måste ring aoch boka in en dag snart då jag och min tärna jobbar så olika tider så är det bara lördagar som funkar för oss :P Och då får man nog boka in det i god tid.
    Ja det är lika bra att boka in och börja kolla runt... Inte bara av praktiska skäl, det är ju, tycker iaf jag, en av de roligaste delarna. ;) Den delen vill jag njuta extra mycket va, förhoppningen är ju att man bara gör en sådan sak en gång i livet...
  • Lally
    Äldre 5 Aug 16:40
    #27
    Fröken Finemang skrev 2012-08-04 21:45:33 följande:
    Vi gifter oss också den 3 augusti, håller ingenting hemligt och bröllopsbloggar.
    vi har bokat kyrka, lokal (betalat handpenning till och med) och bokade fotograf i veckan som gick. "från vigsel till brudskål"- mastiga 6000kr o de blir nog en av bröllopets dyraste poster! :D
    Vi har bestman (tror vi) , tärna, näbbar, toastmaster par klart. jag köper dekorationer på tradera mest hela tiden, har färgtema rosa vitt, svart med inslag av turkos.
    klänning ska beställas från jenjenhouse.com och där beställs även tärnklänningarna och näbbklänningarna köper jag på ebay.

    är galet sugen på att det ska bli typ mars så man kan dra igång på allvaraste allvar.

    Letar också som galning efter bröllopstidning men insett att jag får väntain nästa nummer o då har jag börjat rpenumera på ALLT OM BRÖLLOP, o så får jag köpa bröllopsguiden.
    (den går att besätlla enskilda ex på deras hemsida om man så vil!)

    www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-Axelband... den här klänningen vill jag gärna ha. Jag är ganska stor (fniss, väldigt stor) så jag behöver lite saker som förbryllar ;) och så älskar jag rosa!! :D

    jag kommer göra alla save the date kort och inbjudningar själv, vill dra igång!! :)

    trevlig lördag kväll!
    Om ett år är jag gift! :)

    Har du hört någon som beställt från jenjenhouse.com?? Är också sugen på att beställa tärnklänningar därifrån men blir alltid så osäker från sådana sidor... Den känns lite bra för att vara sann om du förstår vad jag menar?! haha.. Men de har så himla många fina klänningar OCH bra priser ju...


     

  • Lally
    Äldre 6 Aug 12:39
    #37
    Fröken Finemang skrev 2012-08-05 16:47:56 följande:
    det finns ju en tråd här på BT, och jag tycker att de flesta verkar nöjda. 
    sen finns en del av klänningarna också på ebay, jag tror att det är helt okej och jag tänker prova. "min klänning" kostar ju ca 1800 o blir det helgalet så får jag väl köpa en annan. (Som jag egentligen inte har budget för ;), men ändå!) 
    Ah det låter ju mycket bra, säg gärna till när/om du beställer så jag/vi får veta vad du tycker.. =)
    För att jag är så nyfiken, vad är det för klänning du tänkte dig beställa?
  • Lally
    Äldre 6 Aug 12:43
    #38
    Sjörå skrev 2012-08-05 20:10:35 följande:

    Jag hoppar med i tråden, vi gifter oss den 17:e augusti nästa år. Igår var vi på ett bröllop och då blev men så klart väldigt sugen på att själv få stå brud. Vi har bokat vigselplats och festplats vilket kommer att vara på samma ställe. Vi gifter oss på Hällsnäs Herggård utanför Mölnlycke. Ungefär 40 gäster har vi räknat med. Vi hoppas på ett strålande väder eftersom vi vill ha vigseln utomhus vid sjön. Vi kommer att ha en borgerlig vigsel så nu måste vi leta efter en vigselförrättare som gärna går med på att vi lägger till mycket egen text i vigseln. Tärna är påtänkt men där fick jag ändra mina planer då hon kommer att ha en sexmånadera bebis att ta hand om. Så nu får jag tänka om.


     


    Vi kommer att ha rött som färgtema så jag ska ha en klänning med vitt och rött, ungefär en sådan här fast med rött där bak och med axelband. www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-Axelband...Jag är storbystad så jag kommer att vara livrädd för att tappa klänningen annars. Annars är just nu stora projektet att gå ner lite i vikt inför bröllopet. Än så länge så går det ganska bra.


     


    Vi ska snart beställa save-the-date korten och skicka ut så att alla som vill ska kunna prata om bröllopet. I helgen träffade jag min mamma som hade ett väldigt vackert pärlhalsband hon ville att jag skulle bära. Det är långt så vi ska låta korta av det och då räcker det även till ett armband.


     


    Jag är en planeringsmänniska så jag tycker om att vara ute i god tid och så är det ju så väldigt roligt att planera. Jag veckopendlar fram till årsskiftet så jag får passa på att planera med min sambo under helgerna när vi båda ses.


    Hej!
    Passar på att fråga även dig, har du någon erfarenhet från jenjen?? Så sugen på att beställa klänningar till tärnorna där men man är ju alltid lite nervös när det ska beställas via nätet tycker jag...
    Men de har ju så många fina klänningar!
  • Lally
    Äldre 7 Aug 08:42
    #47
    Sjörå skrev 2012-08-06 18:23:13 följande:

    Hej


    Tyvärr har jag ingen erfarenhet av att beställa från dem men jag har kollat runt i Kinatrådar och då verkar folk överlag vara positiva till dem. Finns ju alltid en viss risk med en Kinaklänning men med tanke på priset så bode man kunna chansa. Jag funderar på att beställa en annan klänning via dem eftersom jag inte vet vilken som ser snyggast ut på mig och kan då prova i verkligheten. Borde inte vara omöjligt att få den såld om den är välsydd men inte riktigt ens stil.


    Läste precis i tråden om jenjen, det låter som att många är riktigt nöjda så just nu lutar det åt att beställa därifrån för min del också... Och som du säger, man kan nog alltid sälja dem på blocket i värsta fall =)
  • Lally
    Äldre 7 Aug 08:42
    #48
    Fröken Finemang skrev 2012-08-06 20:36:12 följande:
    denna kanske?
     www.jenjenhouse.com/se/A-linjeformat-Axelband...
    Åh vad fin!
  • Lally
    Äldre 8 Aug 09:59
    #61
    Makeupmyday skrev 2012-08-07 20:15:39 följande:

    Jag ligger i hårdträning just nu, ska göra en secret box-fotografering om 2 veckor!


    Någon annan av er augustibrudar som kämpar med att komma i form??


    Kämpa med att komma i form är bara förnamnet... Haha, tänker att det är lika bra att börja i tid så man slipper stressa nästa år... Hur går du tillväga?
    Jag kanske är lite efter haha men vad är en, secret box-fotografering??
  • Lally
    Äldre 8 Aug 10:02
    #62
    Makeupmyday skrev 2012-08-07 20:50:37 följande:

    En secret box är en fotgrafering i typ underkläder, sensuella bilder, jag kommer göra mina i svart-vitt.


    Jag har laddat upp med lite nya underkläder, strumpebandshållare, högklackade skor, pärlhalsband, en lång slöja osv. Ska ta bilderna utomhus på en gammal brygga, vid en sjöbod och på en klippa vid havet. ;)


    Sen ska jag lägga in bilderna i ett snyggt album och ge till min nyblivne make i morgongåva.


    Tycker faktiskt det ska bli riktigt kul att få snygga bilder på sig själv! Inte bara för att ge bort till maken ;)


    Bra om man läser hela tråden innan man frågar Skäms Låter ju suepr spännande. Modigt av dig och som du säger, kul att ha fina bilder på sig själv... ska en fotograf ta bilderna eller nån du känner?
    Din blivande kommer bli grymt nöjd kan jag tänka mig Flört
  • Lally
    Äldre 8 Aug 12:40
    #68
    Makeupmyday skrev 2012-08-08 10:37:36 följande:

    Vi blev med crosstrainer här för ett tag sen, så den får sej en omgång varje kväll, och sen gör jag tappra försök att lägga om kosten men faller nog dit mellan varven, tur att man har 1 år på sig.


    Har inte så mycket jag skulle behöva gå ner, mest bara tajtas till lite här å där ;)


    Berätta gärna hur fotograferingen gick sen, hur du kände och så.. Blev själv lite sugen på något liknande.
    Då är vi i samma sits, har inte heller mycket att gå ner direkt vill mest tajta till det som finns ;)
    Har alltid tränat mycket men har nu senaste månaderna lagt om kosten, kör nu på en kombi av LCHF och periodisk fasta... För att bli av med lite underhudsfett också ;)
    Hur har du tänkt kring kost?
    Sen måste man få lyxa och leva lite också, därför bra att börja redan nu tänker jag!
  • Lally
    Äldre 8 Aug 15:54
    #73
    Makeupmyday skrev 2012-08-08 13:24:26 följande:

    Lally: Ja visst det ska jag göra, kanske även smyger upp någon liten bild om jag törs :)


    Kring kosten har jag mest tänkt på att skippa bröd, pasta, potatis och raffinerat socker. Men det är ju klart att man måste ju få leva gott också, så det är inga slaviska regler.


    Käkar mycket ägg just nu, en näve nötter till mellanmål, stooora salladshögar till middagen och mycket frukt och grönt i övrigt. Man kanske inte går ner i vikt, men jag känner mig iaf inte lika plufsig på kvällarna som jag brukade göra. Är så surt när man känner sig snygg och smal på morgonen (när magmusklerna har dragit ihop sig) och sen när man tittar i spegeln igen på kvällen så har man vällt ut åt alla håll, höhö....


    JA! Lägg upp nån bild så man får se hur just du gjorde, älskar tips och insperation.

    Ja men visst är det bittert fram på eftermiddagen när man inte längre känner sig sådär smal som på morgonen... Men precis som du så tycker jag att det känns bättre när man inte äter så mycket kolhydrater. Hoppas att det kanske också sakta men säkert smyger sig bort något kilo och lite fett avbara farten, skadar ju aldrig. Vill så gärna känna mig sådär smal och fin när det är dags för den stora dagen och bröllopsklänning...

    Nu börjar kampen för att känna sig snygg och smal på våra stora dagar Flört
  • Lally
    Äldre 10 Aug 12:30
    #96

    Jag har en fundering... Vi har börjat tveka på om vi verkligen ska gifta oss i kyrkan, lutar lite mer åt att borgligt just nu då ingen av oss är speciellt kyrkliga av oss och egentligen vill lägag det stora fokuset på festen.

    Är det någon här som kanske har något bra tips på plats i Örebro där man kan ha en borglig vigsel?
    Var sugen på Stadsparken men då är man så styrd av vädret, det kan ju faktiskt bli en lika bra sommar nästa år som i år... Vill kunna ha möjlighet att gå in om det regnar eller liknande...
    På så sätt är man ganska safe med kyrka men om man är sugen på något annat då... tipsa gärna!

  • Lally
    Äldre 13 Aug 11:41
    Anaa skrev 2012-08-13 10:38:53 följande:
    3 augusti
    ¤ Deede
    ¤ Fröken Finemang, Karlstad
    ¤ lillasofie, Västerås
    ¤ PiaB, Stockholm
    ¤ SZ2013
    ¤ Biographic
    ¤ Mandala
    ¤ sessa
    ¤ sophiebus västerås
    ¤ Hobevi
    ¤ Anaa

    10 augusti
    ¤ Makeupmyday, Åland
    ¤ Schumeline, Uppsala

    17 augusti
    ¤ Pifa, Lund
    ¤ SOSO, Uppsala
    ¤ Lally

    24 augusti
    ¤ FreNi
    ¤ Kipso, Gävle 

    31 augusti 
    ¤ Brudiframtiden
    ¤ Helchem
    ¤ ChristineL


    Blir 17 eller 24/8 lokalen är bokad till båda så det beror på vigselplats ;)
    (men tror nog 17/8...)
  • Lally
    Äldre 14 Aug 08:51
    Fröken Finemang jag håller helt med dig! Har nog inte riktigt fattat fortfarande att vi verkligen ska gifta oss. Det är något iaf jag drömt om i många år och nu är man där...

    Vill bara börja planera, handla hem grejer och pyssla.. Men alla säger att man är ute i för god tid, att man bör vänta till efter jul.. Men suck det är ju sååå långt dit!
    Vill dra ut på detta pysslande och njuta ordentligt av det, så man är riktigt "trött" på att prata bröllop sen ;) Men får väl drömma mig bort i bröllopstidningar ett par månader till..

    Hur tänker ni andra med allt fixande? Har ni börjat eller får ni också höra att ni borde vänta?
  • Lally
    Äldre 14 Aug 16:41

    Men vad skönt att höra att det inte bara är jag som vill vara ute i god tid.
    Har också fått samma bemötande, skratt att man är ute i sjukt god tid... Men vill som er slippa ta sista minuten beslut, vill ju få det som man vill ha det och det är många detaljer som ska fixas så varför inte göra det i god tid egentligen? För min kusins fru tog det som sagt 11 mån att hitta klänning så man vet ju aldrig...

    Lika bra att göra som man vill, det är ju trots allt våra bröllop och inte deras. Vi som ska bli nöjda och njuta av hela processen fram till stora dagen Glad

  • Lally
    Äldre 5 Oct 15:45

    Vi ska inte skicka några STD-kort, så funderar på att skicka ut inbjudningarna i februari/mars någon gång... Vi gifter oss den 24/8-2013, men har folk som kommer från olika delar av Sverige så vill vara ute i rätt god tid så så många som möjligt kan komma... Hur tänker ni andra? När skickar ni ut inbjudningar? Är februari/mars för tidigt?


     


    Brudiframtiden skrev 2012-10-05 06:22:06 följande:
    Ni som inte skickar std-kort, när skickar ni inbjudningarna? Tycker det är svårt att veta när man ska ta tag i det..Vi har bokat kyrka och lokal men ingen tid för vigseln än....
  • Lally
    Äldre 24 Feb 19:11

    Någon som har tips om vart man kan köpa tärnklänningar? Letar förbrilt efter lila klänningar till mina tärnor. Jenjenhouse ser ju bra ut, men har hört så mycket dåligt därifrån... Vågar man? Hur gör ni? Vrat köper ni? Sy upp? suck... Svårare med tärnklänning i rätt färg än brudklänning tycker jag... haha.


     


     

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!