• ECO weddin­g
    Äldre 1 Aug 16:38
    3717 visningar
    15 svar
    15
    3717

    Sista utdraget av vigseln

    Nu är det precis en månad kvar och jag har äntligen skrivit det sista utdraget av hur jag vill ha vigseln. Hoppas bara nu att inte vigselförättaren tycker jag är allt för kontrollerande, brudar brukar väl vara det, vi verkar ofta vara väldigt väl medvetna om exakt vad vi vill ha. Här är i alla fall utdraget. Vad tycks?


     



    Kärlek föds ur glädjen av att se på varandra, får näring ur behovet av att vara tillsammans och fulländas av det omöjliga i att vara frånskiljda.



    Ni har förklarat er vilja ingå i äktenskap, därför frågar jag er.



    Christer Karlsson, lovar du att ta Isabelle Johansson till din äkta maka, din partner i livet och din sanna kärlek?



    (förhoppningsvis ja)



    Isabelle Johansson, lovar du att ta Christer Karlsson till din äkta make, din partner i livet och din sanna kärlek?



    (garanterat ja)



    Jag förklarar er nu för äkta makar.



    När ni nu går ut i livet och åter igen till vardagen så minns den vilja till gemenskap, den kärlek till varandra och den aktning för varandra som ni känt i denna stund och som lett er hit.



    Låt mig önska er lycka och välgång i ert äktenskap.


  • Svar på tråden Sista utdraget av vigseln
  • ECO weddin­g
    Äldre 1 Aug 17:05
    #2
    Grodprinsens brud skrev 2012-08-01 16:58:59 följande:
    Kan man verkligen bestämma det själv?! Visst hade jag koll på att man får skriva sina löften men jag trodde att prästen måste välja en av de färdiga texter som redan finns... Men om du med vigselförrättare inte menar präst så kanske det är annorlunda?
    Det är borgerligt,och det jag har ändrat på är inledningen som jag lagt till, annard brukar det börja med "ni har förklarat att ni vill gifta er". Sen har jag gått från XX, tager du XX till en lite mer avancerad "till din äkta make, din parner i livet...". Hoppas vigselförättaren kommer godkänna det.
  • ECO weddin­g
    Äldre 1 Aug 18:23
    #4
    Grodprinsens brud skrev 2012-08-01 17:09:59 följande:
    Var gifter ni er då? Har kompisar som gifte sig i Stadshuset och det var bara in-ut med knappt ett leende av de där... Det fanns inte möjlighet att ändra något alls, de var jättebesvikna och ångrade att de gjorde ett sådant smygbröllop..
    Vi gifter oss hemma i trädgården. Vigselförättaren har varit väldigt trevlig via mail. Men vi har inte träffat henne ännu så risken finns att skenet bedrar.
  • ECO weddin­g
    Äldre 23 Aug 12:51
    #14

    Tack för alla svar och tips, det har tagit sin tid pga semestrar men idag fick jag svar från vigselförättaren att det var inga problem alls med mitt utdrag. Känner mig otroligt lottad att ha en så fantastisk vigselförättare.

Svar på tråden Sista utdraget av vigseln