• Äldre 30 Jul 08:40
    23337 visningar
    141 svar
    141
    23337

    Vi som gifter oss 15 september

    Här kan vi som gifter oss den 15 september samlas och byta idéer och tankar med varandra. Det är inte lång tid kvar och åtminstone mina nerver blir allt mer påtagliga.

  • Svar på tråden Vi som gifter oss 15 september
  • Äldre 30 Jul 10:40
    #2

    Vad kul med någon mer! Glad Var ska ni gifta er och hur har ni tänkt er?

    Känner verkligen igen det där med alla trådar och inget helt klart. Det känns som att mycket är påbörjat men inget slutfört. Just nu är mitt största huvudbry festhäfte, meny, klänning och smycken. Klänningen är på gång men det är en del ändringar kvar att göra.
    Har lite svårt att få tag på de ansvariga för säteriet där vi ska ha festen. Jag vill gå igenom menyn och checka tårtbeställningen med dem, men de svarar inte på mejl. Försöker resonera som så att de säkert har många andra bröllop för tillfället, så vi kanske inte är så högprioriterade ännu. Men det stressar mig lite att inte få allt klart.
    Annars har vi löst det stora med kyrka (dock ingen vigselförrättare ännu), musik både till fest och i kyrka, transport, ring, sambons kläder samt fotografering (men har ännu inte bestämt var vi ska fotograferas).

  • Äldre 30 Jul 22:11
    #4

    Vi har också haft problem med musiken. Först skulle vi ha en stråkkvartett (som jag har spelat i) som skulle spela under vigseln och brudskålen för att sedan övergå till att vara våra gäster. De tackade ja i mars, men när jag ville sätta programmet i juni kunde de helt plötsligt inte. Veckan därpå fick vi reda på att killen som skulle sätta ihop ett band till festen inte lyckades. Lite lätt panik! Men nu har det löst sig och vi har fått till en trio som ska spela i kyrkan och en DJ/trubadur som ska underhålla på festen.

    De solosånger vi valt till vigseln är "Aldrig ska jag sluta älska dig" (mitt val) och "Perfect Day" av  Lou Reed (sambons val). Psalmerna som det ser ut just nu blir "På bröllopsdagen ber vi" som är en variant på Den blomster tid samt Psalm 289 "Guds kärlek är".

    Vigselprogrammet gjorde vi en kväll när jag hade panik över att ingenting blir klart Glad. Festprogrammet är bara påbörjat, men det tar ju sån tid att skriva gästpresentationer så det är skönt att ha kommit igång.

    Har du haft någon möhippa än? Jag tror att jag får en, men man kan ju aldrig vara helt säker. Min syster kommer att vara tärna och hon har varit engagerad i alla andra förberedelser...

    Vilka blommor ska ni ha? Har ni något färgtema?

  • Äldre 2 Aug 10:20
    #5

    Idag ska jag iväg och prova brudklänningen igen. Är ganska nervös, men det ska nog gå bra. Ska testa med underkläderna jag köpt så nu går jag omkring på jobbet och känner mig helt välformad och med bra hållning. Haha, kanske ska ha sånt här jämt Flört

  • Äldre 3 Aug 10:25
    #6

    Var och provade klänningen igår, men tyvärr hade de inte gjort några ändringar sedan sist. Sist jag var där såg jag en fläck mitt fram på klänningen över bysten, som jag påtalade. När jag gått därifrån hade de pratat med kemtvätten och det gick inte att få bort fläcken. Så nu ska de byta den delen av tyget och det ville de inte göra utan min tillåtelse. Schysst tycker jag (men de hade ju kunnat ringa och fråga så hade jag sluppit åka 8 mil bara för att säga att visst byt det)! Iaf provade jag klänningen igen och det känns bättre och bättre varje gång. Dessutom hittade jag en underbar tiara som var helt perfekt till. Glad
    Återbesök om två veckor?

    Är det ingen mer som gifter sig den 15 september?

  • Äldre 4 Aug 17:58
    #8

    Klart att det räknas Naive! Glad Skönt att ni har så mycket fixat. Vad ska ni ha för band?

    Vi har också kommit en bra bit på väg, men det är många små detaljer kvar. Ska till floristen på måndag och lämna in en bild på min klänning. Vad ska ni ha för blommor? Hur ska era buketter se ut?

    Helgen kommer att ägnas åt festprogrammet samt att göra inbjudningskort till vår lilla bröllopsfest. Sambons brorsdotter är så besviken över att vi ska ha en barnfri fest så vi ska ha en extra fest för barnen i oktober. Så nu ska vi skicka ut inbjudningskort. Har ni några tips på saker man kan göra? Bröllopstårta ska vi naturligtvis bjuda på och så något festhäfte med lite pyssel och brudvals.

    Här kommer en bild på tiaran jag har hittat. Den ligger på bandet som ska användas till snörningen i ryggen.


  • Äldre 4 Aug 23:18
    #10

    Vi har inte valt brudvals ännu. Tycker det är jättesvårt och dessutom är min M2B stel som en pinne så vi behöver verkligen öva lite.

    Smycken är jättesvårt! Vad ska du ha för klänning? Bestämt hur håret ska vara?

    Vilka fina blommor det låter som Glad. Ska du ha en rund bukett?

    Jag köpte mina skor i en dansbutik i Örebro. Där fanns även jättefina skor för näbbar och brudnäbbar. Nu kanske inte du bor i närheten av Örebro, men den typen av affär kanske finns i din närhet ändå Glad.

  • Äldre 5 Aug 11:05
    #12

    Det låter som att du kommer att vara jättefin! Glad Jag har fortfarande inte bestämt frisyr, men jag ska iväg imorgon och boka tid för konsultation när jag ändå klipper mig.

    Min bukett blir lite av en överraskning. Den kommer att vara droppformad, ganska lång, eftersom jag är lång (181 cm) och kjolen är väldigt enkel. Den kommer att bestå av olika blommor i höstfärger, trollhassel och vita pärlor i några blommor.

    Vi ska också gå in tillsammans. Hur vi gör med tärna och marskalk vet jag inte ännu. Tänkte prata med prästen när vi har möte så får hen säga sitt innan vi tar några beslut. Har ni haft möte med prästen ännu?

  • Äldre 5 Aug 11:33
    #14

    Skönt att ha det mötet bokat.
    Som ingångsmusik har vi valt Canon i D av Pachelbel och som utgång första satsen ur Drottningholmsmusiken av Ravel. Vi ska ha en trio med gitarr, cello och blockflöjt som spelar i kyrkan och innan brudskålen så de bestämde utgångsmusiken och vi ingångsmusiken.

    Klänningen är väldigt enkel A-linjeformad. Inga dekorationer förutom ett brett guldbrunt band i midjan och ett släp. Sedan en halvlång slöja i ett lager med ett band längs kanten. Som smycken har jag tänkt tiara och pärlörhängen. Eventuellt ett pärlarmband.

    Hur ska ni ha festen? Sto/liten? Mat? Musik?

  • Äldre 5 Aug 21:49
    #17

    Vad kul att vi blir några stycken. Glad Var bor ni/ska ni ha ert bröllop? Vi bor i Linköping.

    Isabellaandersson: visst är det skönt att ha någon som ordnar allt. Vi blir ca 35 personar och har bokat ett säteri en bit från kyrkan. De fixar också allt och det finns övernattningsmöjligheter för alla gäster. Det enda vi har kvar att bestämma där är menyn. De tar maten från en kanonrestaurand som bara lagar närproducerat efter säsong. Vi har fått några menyförslag, men de är inte så jättespecificerade. Vad gissar ni att "Vilt from nose to tail" innebär? Jag ser framför mig tallrikar med små vildsvinstrynen och en svans, men jag tvivlar på att det är rätt Glad. Vad ska ni ha för mat?

    Jag tror absolut att du kan ha något i håret förutom slöjan. Jag ska som sagt ha en tiara, men det finns ju jättemånga fina frisyrer med pärlor och kammar som passar fint med slöja.

    Utan dina andetag är så fin! Jag ville gärna ha den men sambon sa nej. Vi ska istället ha Aldrig ska jag sluta älska dig av Jonas Gardell och Perfect day av Lou Reed.

    Madreh73: vad kul att ha någon att verkligen få suga alla idéer ur. Du får föra vidare alla saker man "ska" och "inte ska".

Svar på tråden Vi som gifter oss 15 september