• Äldre 26 Jul 12:47
    12481 visningar
    63 svar
    63
    12481

    Hur möttes ni? Berätta och vinn!

    När jag var 17 år gammal läste jag Italienska på gymnasiet i 1 termin. Jag hade nyss haft ett möte med min lärare som ville ge mig VG. Detta var jag inte riktigt nöjd med och då föreslog hon att jag kanske kunde göra en Au-pair till sommaren i Italien för att förbättra min Italienska. Bra idè tänkte jag. Tjäna pengar, sola, och vem vet, kanske träffa en snygg Italienare. Efter mycket letande hittade jag en Svensk familj i Marche regionen. Jag hade dock ingen aning om vad det var för ställe. Jag letade ju efter nånstans där man kunde ha kul. Jag sökte på ICQ efter killar mellan 20-25 som kanske kunde berätta mer. Jag och Marco började chatta och kom väldigt bra överens. Han tyckte däremot inte alls det var en bra idè att komma till Macerata, då det var jätte tråkigt sa han. Så med hans råd, så åkte jag aldrig till Italien.
    Vi fortsatte chatta ibland och 6månader senare skulle han komma till Sverige för att göra Erasmus. Kanske av samma anledning till att jag ville välja Italien för att göra min Au pair, dvs för landets snygga personer.
    Han kom i Juli och skulle vara där tills December. I November hade vi fortfarande inte träffats. Han föreslog att vi kunde se en konsert tillsammans i Malmö, där jag bodde. Det kunde jag väl, tänkte jag. Jag hade med mig 2 kompisar när jag mötte honom och hans kompis på stationen. Plötsligt blev jag nervös som in i. När jag gick fram visste jag inte alls vad jag skulle säga. Det hela blev ganska konstigt. 
    Men dagen flöt på och vi snackade stup i kvarten. Han sa en massa smöriga Italienska saker och trots att jag skrattade, så höll jag på att falla för det. Han bjöd på några cider inne på KB och plötsligt fick jag en puss på kinden, precis brevid munnen. Jag pussade instinktivt tillbaka och därmed började ett hångel som varade precis hela konserten. Jag har ingen aning om Bright Eyes är bra eller inte.
    Dagen därpå ringer han sin mamma och säger "Jag kommer inte hem till jul, jag har precis träffat den snyggaste tjejen i världen".  Och så blev det, han stannade i 2 månader till.
    Första 1,5 åren hade vi på distans och det var väldigt jobbigt. Efter studenten bestämde jag mig för att plugga på universitetet i Rom, på Italienska. Lite överambitiöst kanske med tanke på min 1-termins Italienska, men nu är jag i alla fall utexaminerad Arkitekt, har bott i Italien i 8 år nu och varit tillsammans med Marco i 9,5 år.
    I Sicilien i somras så gick vi ner till stranden vid midnatt för att ta ett kvällsdopp innan vi gick och la oss. Där i vattnet tog han fram ringen och resten kommer jag inte ihåg. Jag var så rädd att han skulle tappa den i vattnet att jag i princip bara sa "ge mig den"...
    Det blir bröllop den 18 Augusti i Castello Scaligero i Malcesine, Lago di Garda. Vänner och familj kommer ifrån Australien, Sverige, och Italien. Det är som en dröm! 


  • Äldre 10 Sep 11:09
    #63
    Redaktör Åsa skrev 2012-08-06 13:08:24 följande:
    Så - nu har vi läst och njutit av alla era berättelser. Otroligt kul att få ta del av hur ni har träffats och hur många av er som nu står inför ert bröllop!

    Som alltid var det inte lätt att välja bara EN vinnare, det är många som har varit nära prispallen. Men... vinnaren av Joicos hårproduktspaket är...

    Pulmonate! En både rolig och dråplig historia med medelhavstouch. Grattis!

    Skicka oss ditt namn och postadress, så snart du kan, helst inom en vecka. Märk mailet med "BT-tävling". Adressen är: redaktionen@familjeliv.se
    YAY!!! Såå kul att vinna! Vad roligt!
    Priset har kommit hem till mammas adress till Sverige så jag får dem först när jag åker hem igen i Oktober när vi ska på bröllop. 
    Nu har jag gift mig och är till o med hemma ifrån bröllopsresan. Vad snabbt tiden går! :)
Svar på tråden Hur möttes ni? Berätta och vinn!