• Anonym (stude­nten)
  Äldre 27 okt 22:40
  33196 visningar
  151 svar
  Inlägg från Anonym (studenten) Visa alla inlägg
  151
  33196

  Tar ni lån för att gifta er?

  Finns inte en chans att vi skulle låna till vårt bröllop. Vi sparar ihop till det istället. 
  Är två studenter med två barn som lever på studiebidrag + lån.

  Nu har vi inte satt budget ännu eftersom vi väntar på kostnadsförslag för mat och lokal. När det kommit är det bara att sätta sig ner och se vad man kan tänka sig lägga på de olika sakerna och sen se hur mycket man kan spara i månaden. Har lite svårt att förstå  de som lånar till bröllop, resor och rena konsumeringsköp.
  Kan vi spara så pass mycket som vi gör i månaden (4000kr) borde de med heltidsjobb kunna spara lite pengar varje månad. Vi snålar inte heller, bor i en rätt stor fyra, har bil, unnar oss att äta ute osv. =)

 • Anonym (stude­nten)
  Äldre 28 okt 12:02
  Anonym (nyfiken) skrev 2012-10-28 01:39:53 följande:
  Ursäkta att jag frågar, men hur går det ihop? Vi bor i en trea, har ett barn, bil och unnar oss nästan aldrig att äta ute och liknande. En av oss jobbar heltid och den andra pluggar med studiemedel och vi skulle aldrig ha möjlighet att lägga undan 4000kr i månaden. Jag frågar alltså för att jag är genuint nyfiken på hur er månadsbudget ser ut, då vi hemskt gärna skulle vilja kunna spara en sådan summa varje månad också.
  Ingen fara =)
  Vi har en hyffsat billig hyra med tanke på storleken, den ligger på 5700. Vi bor även nära universitetet där vi går, så vi har inte något kostnad att ta oss fram och tillbaka varje dag.  

  Det vi sparar i månaden är 1050kr  till varje barn, sen 1000kr till bilkontot så att vi har pengar där när besiktning, skatt och försäkring  ska betalas samt underhåll till den. Vi betalar runt 5000 per år i bilförsäkring och det betalar vi på en gång, därför är det skönt att ha pengar undanlagt till det. Sätter in 500 på vårt gemensamma sparkonto och sparar 200kr var på våra egna sparkonton. Bilpengarna blir ju inte allt riktigt "sparpengar" eftersom det mer är att vi lägger undan pengar varje månad till skatt och försäkring.

  Sätter in 4000 på ica-kort varje månad som vi använder till mat och liknande, eftersom vi är studenter får vi rätt bra erbjudanden och rabatter från ica. Vi storhandlar varannan vecka, har då gjort en ungefärlig lista för två veckor  vad vi tänkt äta under den tiden. 

  Vi äter alltid lunch hemma eftersom vi bor så nära, alternativ har med oss matlåda.
  Jag får även tillbaka pengar för min litteratur via facket, vilket är runt 3100 per termin, så där sparar vi rätt mycket pengar. Vi betalar inte heller någon avgift för dotterns förskola under terminerna eftersom vi båda studerar,  det är bara under sommaren vi gör det när vi har inkomst.

  Sen är det självklart vissa månader då vi måste ta från sparkontona för att det ska gå runt, exempelvis i juni när studiemedlet är mindre och lönerna kommer månaden efter. 

  Hoppas det svarade hyffsat på frågan, annars är det bara att fråga igen =) 
Svar på tråden Tar ni lån för att gifta er?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.