• thisti­me
    Äldre 25 Sep 10:40
    149956 visningar
    1282 svar
    1282
    149956

    Blivande fruar 2014

    Hej hej går med i denna grupp ist :) tanken är bröllop sommaren 2014. Jag vill nog i början på juli men vi får se vad sambon säger :)

  • thisti­me
    Äldre 25 Sep 13:42
    #14

    Vad ska ni ha för "typ" av bröllop då? :)

  • thisti­me
    Äldre 26 Sep 13:04
    #28
    KimSB skrev 2012-09-25 21:10:39 följande:
    Hej!
    Gick med i Sommar 2014, men hoppar över hit :)

    Vi ska också gifta oss 2014 :)

    Klistrar in de jag skrev i sommar 2014;)
    Ja, änligen är det vår tur ;) Som jag längtat.

    Jag jobbar ju med att planera andras bröllop, så har bara smygstartat lite med vårt. Känner att jag är ganska kräsen och krävande ;) 
    Har svårt att hitta den perfekta lokalen till att festen på...

    hur gifte du dig förra gången thistime?  :)  
    Förra gången gifte jag mig kyrkligt i en väldigt pampig kyrka, ca 80 ätande gäster, dekorerade hela lokalen själv med assistanshjälp gjorde massa pyssel och gick in 200% i bröllopet, hängde på denna sida då, hade en blogg som vart stor, vart intervjuad av radio och tidning.. ett enda virrvarr. denna gång vill vi ha ett väldigt vackert och vad ska man säga.. stilfullt? bröllop, jag betalar gärna för tjänsterna denna gång och kommer inte ha så mycket "krimskrams" om ni förstår.
    Men båda vi vill ha det snyggt, mycket tyg, typ lantligt modernt.. haha, vad bra jag är på att förklara :)


    och den här typen av klänning.
  • thisti­me
    Äldre 26 Sep 13:06
    #29
    Ponduss skrev 2012-09-26 10:18:24 följande:
    Här är min drömklänning =)


    Men va dum den är, går inte att lägga till fler bilder..


     


    GUD va snygg, tänk om man hade en kropp för en sån!!
  • thisti­me
    Äldre 26 Sep 14:49
    #31
    Ponduss skrev 2012-09-26 14:31:04 följande:
    Haha, ja, jag jobbar på det. Har ca 20 kg kvar att tappa innan målvikt (började med LCHF i somras)
    lycka till :) sj har ja 8-10 kilo jag gärna blir av med, men ingen brådska, tar det lugnt. har redan gått ner 50 kilo från när ja vart med barn o gick upp 45, men 10 till måste bort då blir ja nöjd så det får bli ett vinterprojekt :)
  • thisti­me
    Äldre 27 Sep 11:44
    #32

    Har ni funderat nått på budgetar o de?
    jag funderar på det här med klänning om ja ska gå o prova lite modeller jag gillar o sen beställa från nätet...

  • thisti­me
    Äldre 27 Sep 14:24
    #34
    Ponduss skrev 2012-09-27 13:08:30 följande:
    Vi har precis bestämt vilket datum vi ska gifta oss och då räknade vi på ungefär hur mycket vi kan spara undan varje månad (med ekonomin vi har nu, men det kan ändras). Så vi spar så vi kan få ca 25.000 kr till bröllopet =) Jag är en sån som ofta gör det till en sport att hitta saker billigt så det känns bra för oss.
    sådär är jag med, men är rädd att våran budget är väldigt hög, dock tjänar min sambo ganska bra och får jag jobb efter min utbildning nu i nov kommer jag känna ganska så bra jag med, så jag hoppas verkligen jag har jobb snart så ja kan lägga undan en hel del :)

    båda är ganska överens om vilken "typ" av bröllop, min sambo älskar stora tillställningar så jag kan ju bara tänka mig hur dyrt detta blir, haha :)

    men jag är precis som dej, jag ser det som en utmaning att fynda :) det gör det extra roligt och då känns det bra att man har Tid på sig, det kan ju inte bli annat än perfa :)
  • thisti­me
    Äldre 27 Sep 19:26
    #36
    Ponduss skrev 2012-09-27 16:25:29 följande:

    Jag vill också ha ett väldigt stort och pampigt bröllop, men det behöver inte betyda att det blir dyrt heller ;) Som jag sagt innan så skulle jag ta mycket från naturen till dekorationer.


     


    Så idag när jag var ute med hunden så plockade jag med mig lite fina löv och några äpplen. Jag blev väldigt nöjd så detta kommer verkligen få stå som dekoration på bröllopet =)



    superfint! vilken månad ska ni fifta er? jag gjorde såna äppelljuslyktor plus att jag "frostade" äpplena med strösocker, superfint.

    nej nej det behöver absolut inte blir dyrt, förra gången jag gifte fanns inte samma förutsättningar, men vi hade bröllop och ca 90 ätande gäster o det gick på 30 , o det vart jättefint, spec lokalen.
  • thisti­me
    Äldre 28 Sep 15:03
    #42
    Ponduss skrev 2012-09-28 08:38:29 följande:

    Tack, antingen i slutet av september eller i oktober, det lutar mer åt oktober. För jag tycker inte att det är tillräckligt höstigt ute nu. Vi blev tillsammans den 18 januari så då vill vi gärna gifta oss den 18e och den 18e är på en lördag i oktober 2014 =) Då måste jag testa "frosta" dem, doppar man dem i vatten eller nåt o sen rulla i socker?


     


    oh då e 18 ok perfa ju :)
    vi diskutera lite datum igår, min sambo tycker vi är ute för tidigt att planera men jag vill gärna kolla lite datum och typ antal gäster (det kan ju ändra sej endel under årens gång iof) så man vet budget per månad osv :)

    frostade äpplen: Vispa en äggvita lite lätt för hand & pensla på dina äpplen…häll sedan upp stösocker på ett fat & rulla äpplena i sockret, låt torka en stund.
  • thisti­me
    Äldre 29 Sep 09:24
    #46
    PoS skrev 2012-09-28 21:10:52 följande:
    Hur går det för er med budget? Jag tror jag blir tokig. Jag vill inte pruta på vissa saker men jäklar i min låda vad det drar iväg. Vad väljer ni att satsa på respektive att dra in på? Vi diskuterar fram o tillbaka här hemma om vad vi tycker är viktigt o mindre viktigt. En sak vi inte kan bestämma oss för är det här med fotograf.... ska man betala många pengar för det o få fiiiina bilder eller ska man chansa på hobbyfotograf o kanske ångra sig i efterhand? Ringar, hur tänker ni där?
    jag värderar fotograf ganska högt, men även jag har en gräns, flera duktiga fotografer i området som inte har en atelje men man ser deras bilder cirkulera hos bloggare med mera.
    Sånna har oftast olika paket, olika många timmar o vad som ingår osv, vi har inte diskuterat det än men jag la en lös budget igår och landa på 80 000 haha, ehm, dock så är det bra då blir det en utmaning att försöka få ner den nått :)

    min blivande skrev efter några om o men en lös gästlista så jag har ett hum på ungefär hur många man kommer bjuda :) men sen är det stopp med att diskutera nått tills nästa år typ, han är så tråkig sådär, men dock har jag fritt fram att leta runt och sedan diskutera.
  • thisti­me
    Äldre 3 Oct 13:21
    #55
    PoS skrev 2012-10-02 20:46:06 följande:

    Hmmm... kunde inte citera.


    Thistime.. vi har också hamnat på ca 80000 vilket är alldeles för högt för oss egentligen. MEN då är ringarna en ganska stor del av den budgeten så jag vet inte om vi ska lägga de utanför haha, för att komma ner i totalsumma.


    Ponduss.. låter bra med att ni kan komma undan rätt billigt med så "tunga" poster!


    Det här med fotograf alltså, nu har jag kollat med tre olika och fått väldigt varierande svar. En ligger runt 25.000 och en annan runt 10.000 och den tredje nånstans mittemellan. Jaha, det gjorde mig ju inte klokare direkt och i vår budget, när man är tveksam, känns det som en väldigt stor post. Vi hade nog kunnat sträcka oss till ett gäng tusenlappar men 25' känns väldigt mycket. Någon som har tips i Stockholm?


    Vad gäller klänning har jag inte bestämt någonting än. Ena dagen funderar jag på att sy upp en klänning och andra dagen funderar jag på att springa i butiker och leta reda på en. Ena dagen drömmer jag om en spetsskapelse och andra dagen om en knälång coctail/50-tals variant. Så sjukt svårt att bestämma vad man vill ha!


     


    det värsta är att beräkna maten o lokal, vi värdesätter att slippa tänka på saker eller att mamma ska få "jobba" den dagen så lokal med personal vore skönt men för ca 70 pers skulle de gå på ca 40 000+ rena rånet ju!
Svar på tråden Blivande fruar 2014