Inlägg från: Ponduss |Visa alla inlägg
  • Ponduss

    Blivande fruar 2014

    Hej! Vi ska gifta oss antingen i september eller oktober 2014. Vi vill gärna ha höstfärgerna i dekoreringen och då finns det så mycket som vi kan plocka i naturen. Då spar vi även en liten krona =)


     


    Är det någon som vet ifall man kan gifta sig borgerligt fast i en kyrka? Varken jag eller killen är troende men jag har alltid velat gifta mig i kyrka, det är ju så vackert i kyrkor.

  • Ponduss
    snowstars skrev 2012-09-25 09:38:28 följande:

    Vi ska gifta oss sista helgen i september 2014 :) den 27. Tänker mig också höstfärger och funderar på att plocka mycket bär och svamp att använda till middagen.. Gratis är ju inte fel ;)


     


    Alltså, man kan ju alltid fråga, men ärligt talat tror jag att det är få kyrkor som går med på det. Och jag förstår hur du känner för det ÄR vacket i kyrkor och det är det som jag själv tycker är svårast med borgerlig vigsel - att hitta en vigselplats. Som liten trodde jag alltid att jag skulle gifta mig i kyrkan. Men det känns faktiskt inte så respektfullt mot den kristna tron att låna deras kyrka men inte vilja ha med deras tro. Tycker jag, och jag hoppas att du inte blir arg av att jag säger det Jag tänker att det är bättre att du får höra det och känna efter själv än att jag ska säga "Men ooooooo de blir säkert så glada" och sen så får du ett jättedåligt bemötande.


     


    Men, vart gifter man sig borgerligt om den enda lokalen som finns är typ Folkets Hus, renoverat en gång på 70-talet? :P


    Jag har tänkt på det också, att det känns fel att låna deras kyrka... Men jag läste på hemsidan till den kyrkan jag skulle vilja gifta mig i, då nämner de att man kan gifta sig eller bli välsignad. Vad är det då? Eller är det kanske för samkönade par?


     


    Om vi nu ska gifta oss borgerligt, vi har inte bestämt än, och inte får vara i kyrka så kommer vi nog hyra lokal som har 2 salar. Då kan vi gifta oss i ena och ha festen i andra =)

  • Ponduss
    snowstars skrev 2012-09-25 11:19:03 följande:

    Man kan gifta sig borgerligt och senare få äktenskapet välsignat i kyrkan. Vad jag förstått är det som en vigsel fast utan de juridiska delarna. Finns en tråd som heter "Fråga prästerna" här på BT, du kan ju ställa frågor där så får du säkra svar :)


     


    Ja, det skulle jag med vilja göra.. Men alltså. Jag kommer från en miniliten ort i Norrlands inland och de enda lokalerna jag kan komma på är Folkets Hus (som kanske har liksom två salar. Eventuellt att man kan gifta sig på scenen framför bioduken? ), idrottshallar och kyrkans lokaler. Men kyrkan gick ju bort.. Och så skolor, vilket väl i och för sig kanske inte skulle vara så dumt men det känns ju inte så lyxigt..


    Haha, ja då kanske det inte är så lätt. Vi bor i Västerås så vi har en hel del att välja på.
  • Ponduss
    thistime skrev 2012-09-25 13:42:39 följande:
    Vad ska ni ha för "typ" av bröllop då? :)

    Vi ska ju ha på hösten, tema "Lantligt" och då tänkte vi dekorera med så mycket som möjliga från naturen. Göra ljuslyktor av äpplen och grenar, ha röda löv på borden och så. Även göra kakfat och så av avsågade stubbar.


     


    Tänkte lägga till mina inspirationsbilder men det verkar inte funka.


     

  • Ponduss

    madd4you, är det inte du som hade lagt ut typ 3 olika klänningar i tråden "Visa DIN brudklänning"? Alla superfina!


     


    Jag har bara börjat kika på nätet efter inspiration, min sambo tycker att det är way to soon att börja köpa grejer o fixa... suck! Men vi ska till ullared i november för att julhandla och då ska jag bane mig kolla efter lite grejer =)

  • Ponduss
    madd4you skrev 2012-09-25 21:11:41 följande:
    Ponduss: Ja det är jag var på semester i Barcelona med fästmannen så ville passa på att kolla in brudklänningar medans vi var där! Jag tycker att det är typ det roligaste!!! Hihi!!! Finns ju såååå många olika modeller så tror att det kommer bli svårt att bestämma sig tycker att ditt lantliga bröllop låter hur fint som helst, jag önskar jag vore en sån som var duktig på pyssel, men jag suger på det! Har typ inget tålamod!!! Om du inte redan har kollat in Pinterest så föreslår att du gör det! I USA är det vanligare att köra på lantligt tema och Pinterest har hur mycket inspirationbilder som helst på just sådant, och en massa som har med bröllop att göra överhuvudtaget!!! Kram kram

    Jag tycker verkligen att den klänningen med spets var riktigt vacker! Det är något sådant jag också skulle vilja ha =)


     


    Allt känns så bra och perfekt i mina tankar, hoppas bara att det kommer se lika bra ut i verkligheten, haha. Jag har alltid varit pysslig av mig, så jag bara längtar tills jag börjar sätta igång med inbjudningar och dekorationer =)Ska försöka lägga in mina bilder.

  • Ponduss
    thistime skrev 2012-09-26 13:06:05 följande:
    GUD va snygg, tänk om man hade en kropp för en sån!!
    Haha, ja, jag jobbar på det. Har ca 20 kg kvar att tappa innan målvikt (började med LCHF i somras)
  • Ponduss
    thistime skrev 2012-09-27 11:44:49 följande:
    Har ni funderat nått på budgetar o de?
    jag funderar på det här med klänning om ja ska gå o prova lite modeller jag gillar o sen beställa från nätet...
    Vi har precis bestämt vilket datum vi ska gifta oss och då räknade vi på ungefär hur mycket vi kan spara undan varje månad (med ekonomin vi har nu, men det kan ändras). Så vi spar så vi kan få ca 25.000 kr till bröllopet =) Jag är en sån som ofta gör det till en sport att hitta saker billigt så det känns bra för oss.
  • Ponduss

    Jag vill också ha ett väldigt stort och pampigt bröllop, men det behöver inte betyda att det blir dyrt heller ;) Som jag sagt innan så skulle jag ta mycket från naturen till dekorationer.


     


    Så idag när jag var ute med hunden så plockade jag med mig lite fina löv och några äpplen. Jag blev väldigt nöjd så detta kommer verkligen få stå som dekoration på bröllopet =)


Svar på tråden Blivande fruar 2014