• Poppyl­i
  Äldre 7 aug 18:52
  4522 visningar
  7 svar
  Inlägg från Poppyli Visa alla inlägg
  7
  4522

  Kan man ta släktnamn som mellannamn?

  Kände att jag var tvungen att skriva här då jag numer är lite av en expert på ämnet Glad

  Min sambo var av olika anledningar också tvungen att söka ett släktnamn som nybildat namn och vilket stök det var! Men det gick och då var det väl ca 25 personer, vuxna och barn, som var tvungen att lämna medgivande. Som tur var tillhörde de allra flesta samma släkt.

  Vi gjorde så att vi skickade ut medgivande-blanketten till alla och bifogade instruktioner på hur man beställde personbevis. Sen skickade vi också med ett frankerat returkuvert med vår egen adress på. På så vi kunde vi se till att vi hade allt som behövdes INNAN vi skickade in ansökan och betalade ansökningsavgiften!

  En person, inte släkt, ville inte ställa upp först men då var det för att det inte kändes tryggt att skicka personbevis till en främmande människa. Då gjorde vi så i det fallet att h*n skickade personbevis och medgivande direkt till PRV istället och det gick ju bra Glad

  Mitt tips är att du ringer den här personen och förklarar läget och ber fint om hjälp och erbjud dig att skicka allt som behövs.Prata också med PRV så att det inte finns fler personer du behöver medgivande från, vi hade en latent bärare, dvs en person som inte heter namnet men har rätt till det, tex ett barn med den andra förälderns efternamn.

  Lycka till och ge inte upp!

Svar på tråden Kan man ta släktnamn som mellannamn?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.