• Pyttsan

  Hur göra med vårt eget barn på bröllopet?

  Vår dotter kommer att vara 11/2 när vi gifter oss, men vi vill ha med henne i kyrkan. Dock kommer barnvakten att vara med redan då och kunna gå ut med henne om hon blir alldeles stökig, men antagligen sitter hon nöjd om hon får sitta hos farfar, russin var ju en bra ide! Flere barn kommer att vara med vid vår vigsel, alla syskonbarnen(4st), våra näbbar(2st) och säkert några till som inte får barnvakt förrän senare. 
  Vi har funderat och vi tycker inte att det stör om någon ställer lite frågor eller jollrar lite i kyrkan. Folk kan ju tycka att det stör, men föräldrarna får ju gå ut med dem och någon blir helt olycklig eller får tokspel. 

  Dottern följer även med till brudskålen, men därifrån tar barnvaten med dem hem. Vår barnvakt är min mammas goda väninna. Jag känner inte henne så bra att vi skulle bjuda henne, men jag upplever henne som en jättetrygg människa och hon kommer att komma och hälsa på oss och spendera lite tid med vår dotter innan. Dessutom är min gamla mormor på bröllopet så mamma kommer att åka hem med henne efter middagen och då avlösa barnvakten. 

  Barnvakten nattar alltså barnet hos min mamma, där hon är mycket van att vara då vi bor nära varandra och faktiskt har bott där en kort period innan vi fick tillgång till huset. 

  Vi vill ha med henne för hon är ju jätteviktigt i vår familj, samtidigt skulle det inte funka på en trist vuxenfest med tal och sånger. Hon har det bättre hemma där hon får bada och mysa och somna i tid. Vi är nöjda att vi hittat en kompromiss, jag vet inte vad vi skulle gjort om inte mammas väninna erbjudit sig, vi bjuder verkligen alla vi känner och våra vänners föräldrar ska ju redan ha deras barn.

   

Svar på tråden Hur göra med vårt eget barn på bröllopet?