• Anonym (jag med)
    Äldre 24 Jun 21:10
    95566 visningar
    30 svar
    30
    95566

    Perioral dermatit och atopiskt eksem. Huden i ansiktet trillar snart av. 2,5 veckor kvar.

    Jag fick perioral deramatit före mitt bröllop också, men fattade inte att det var det förens på hösten (gifte mig på sommaren). De direktiv jag fått är inte att behandla, utan snarare att inte göra någonting, inga produkter i ansiktet. Är en riktig torris i vissa delar av ansiktet, så det är lite svårt, men jag smörjde inte de delar av ansiktet där jag fick utslagen (har bara runt munnen). Det tog ett tag, men det funkade för mig. Fick utskrivet "skinoren" kräm som liksom den du beskriver svider och kliar som bara den, och för mig blev det bättre av att hålla sig till att inte behandla alls.

    Men nu till "här och nu" besvären: För att få de små blåsorna att torka ut snabbare (tar bort blåsorna men gör inte så att perioal dermatit försvinner) så fick jag tips av en hudläkare jag jobbade med att använda inotyol salva just på blåsorna. Den finns på apoteket. Salvan är tjock och gråaktig, så jag använde den en gång om dagen på kvällen, men jag har för mig att han sa att man kunde använda den oftare om man inte bryr sig. Du kan ju testa och se om det hjälper så du slipper blåsor och att det svider på din bröllopsdag.

    Ska absolut inte smörja med kortison (men det kanske du redan vet) då det kan göra saken värre, tror också det är bra att undvika solen som annars kan hjälpa mot eksem och liknande.

  • Anonym (jag med)
    Äldre 24 Jun 21:16
    #26

    Kände att jag var lite otydlig.

    Med "tar bort blåsorna men gör inte så att perioal dermatit försvinner" menar jag alltså att inotyol torkar ut blåsorna så de försvinner rätt snabbt, men inte att själva "sjukdomen" i huden försvinner och att blåsorna kan komma tillbaka vid senare tillfälle. Lite tydligare hoppas jag.Drömmer

Svar på tråden Perioral dermatit och atopiskt eksem. Huden i ansiktet trillar snart av. 2,5 veckor kvar.