• Äldre 20 Jun 15:42
    95525 visningar
    30 svar
    30
    95525

    Perioral dermatit och atopiskt eksem. Huden i ansiktet trillar snart av. 2,5 veckor kvar.

    Min make har inte fått någon diagnos, men jag misstänker att han har den svårare formen av Rosacea med svullen näsa och rodnad. Men även i kombination med någon annan hudsjukdom som ger honom väldiga torrexem i knäveck och på baksidan av lår och vader i första hand.

    Hans näsa har alltid sett ut som en bit blomkål med väldigt tydliga porer.

    När jag började använda Marja Entrish produkter så testade han några av dom. Han har alltid varit beroende av Lypsyl exempelvis. Men med ME's solstick (som funkar bra istället för lypsyl) så behöver han bara smörja läpparna ett par gånger per dag istället för flera gånger i timmen. Vi började tvätta händerna med havsalgstvålen samt smörja händerna med bivaxcremen (på vintern har jag så torr hy på händerna att jag vår djupa blödande torrsprickor över hela handryggarna). Vi fick sen rådet att han skulle använda havsalgstvålen i duschen också + smörja efter duschen med avocadobalsam och se på f-n... Hans exem i knävecken försvann i princip helt.

    Inför bröllopet så ville jag se om han kunde göra något åt den där näsan så han skulle slippa se ut som om han var ett fyllo på bilderna (stor röd portvinsnäsa *typ). Så han började använda ME's ansiktsvårdsprodukter och näsan bokstavligt talat krympte.
    Nu efter bröllopet så har han inte orkat fortsätta varje dag med dom här produkterna. Men genom att tvinga på honom en veckorengöring (ansiktsmask, peeling osv) varje vecka så har vi hållit problemen någotsånär under kontroll i alla fall.

    Nu säger jag inte att ME-produkterna är rätt för alla. Det finns säkert de som inte tycker att dom hjälper alls. Men just det här med att det är väldigt milda produkter som inte förstör huden utan hjälper den att läka. Det tror jag på oavsett om du använder apotekets produkter, Marja Entrish, Rosenmetoden och allt vad det nu heter.

    Hoppas du hittar något som funkar för dig. Lycka till, jag håller tummarna för att du ska få vara jättefin på din bröllopsdag Solig 

  • Äldre 20 Jun 15:59
    #15
    2 0 1 2 skrev 2012-06-20 15:49:18 följande:
    ME låter intressant! Någon särskild produkt du kan rekommendera? Dyrt?
    Ta kontakt med någon som säljer ME-produkter i närheten av dig. 
    Jag är ingen säljare (jag känner tre som säljer men jag vill inte göra det själv) det finns till och med en "apparat" som man kan stoppa in huvudet i och så kan dom kolla mer på vilken hudtyp man har. Någon sorts hudanalys alltså Glad 
    Om du är medlem på Facebook så kan du söka efter Marja Entrish där så borde du kunna komma i kontakt med en säljare.

    Vissa hälsokostaffärer säljer ME så det kanske kan vara ett ställe att prova på om du vill testa.
    Ja det är dyrt, det måste jag erkänna. Men det är drygt.
    När jag använder havsalgstvål så tar jag inte ens ett helt pumpslag (som på en vanlig handtvål) utan det räcker med en droppe liksom.

    Och just havsalgstvålen, samt Solsticket kan väl kanske vara två produkter som är bra att testa om man bara ska testa för att se om man gillar serien eftersom dom är neutrala (inte speciella för torr hy, fet hy osv).

    Anledningen till att jag fastnade för ME är att Marja's filosofi är att allt du smörjer på kroppen ska du kunna äta. Vilket innebär att om ditt barn eller din hund får tag i din handkräm och tuggar i sig lite innan dom inser att det inte smakar gott (eller tja min hund älskar smaken av bivaxkrämen och vill gärna ha en klick om han får Flört ) så betyder det att dom kanske möjligtvis mår illa och vill få bort smaken. Men dom blir inte sjuka av det.
    Jag har själv provat att äta en klick handkräm och visst det smakar inte gott men jag blev inte sjuk.
    Att det sen gör att jag slipper mina otrevliga torrsprickor hela vintern och att maken är i stort sett exemfri och kan bli av med sin blomkålsnäsa när han orkar köra tvättprogrammet varje dag - tja det är ju inte ett stort minus direkt Flört 
  • Äldre 20 Jun 16:05
    #17
    2 0 1 2 skrev 2012-06-20 15:49:18 följande:
    ME låter intressant! Någon särskild produkt du kan rekommendera? Dyrt?
    Hittade den här sidan där du kan kontakta en regionsansvarig.
    Min regionsansvarige är Anita Hill (hennes dotter är en kollega till mig plus fd matte till min hund)
  • Äldre 20 Jun 16:06
    #18
    Chicita skrev 2012-06-20 16:05:29 följande:
    Hittade den här sidan där du kan kontakta en regionsansvarig.
    Min regionsansvarige är Anita Hill (hennes dotter är en kollega till mig plus fd matte till min hund)
    kanske bra om adressen kommer med också Tungan utehttp://www.marjaentrich.com/pages/viewType5.aspx
  • Äldre 20 Jun 23:01
    #22
    Aniara4 skrev 2012-06-20 22:28:39 följande:
    Synd att de innehåller parfym! Jag har också atopiskt eksem, torr och känslig hud och en massa hudproblem, men det allra allra värsta för mig utan konkurrens är parfym. Jag får stora blåsor, utslag och hemsk klåda ett par timmar efteråt och minst 1-2 dagar. (Såren tar längre tid att läka förstås.) Har blivit testad på hudmottagning och fått kraftiga reaktioner på alla de vanligaste ämnena som ingår i parfymer, som myrrsyra, lavextrakt och sånt.

    Jag håller alltid utkik efter bra hud- och hårvårdsprodukter, men parfym är verkligen ett stort no-no. Gissar att det kan finnas fler som reagerar på det även om inte många är så känsliga som jag.
    Parfym? Förvånad
    Och dom som knappt doftar alls... Det hade jag inte räknat med. Ska dom ha parfym i så borde det ju vara så pass att det luktar något i alla fall Flört

    Men det är bra att du säger till för det hade jag ingen aning om...
  • Äldre 21 Jun 09:40
    #24
    Aniara4 skrev 2012-06-21 09:32:39 följande:
    Man blir en petig innehållsförteckningsläsare när man är hyperallergiker...

    För den som "bara" är doftkänslig är det säkert helt ok med lite svag, mild doft, men mina mastceller bryr sig varken om mängden eller hur behaglig doften är dessvärre!
    Jo det är förståeligt.
    Jag har inga problem med dofter själv. Och jag har aldrig uppfattat dom som parfymerade för jag tycker inte att dom luktar något som sagt, så därför har jag väl aldrig tänkt på det.
    Dom har funkat för oss med återfuktning och exemproblem helt enkelt och då har jag ju nöjt mig med det och varit glad över att det funkat Glad
Svar på tråden Perioral dermatit och atopiskt eksem. Huden i ansiktet trillar snart av. 2,5 veckor kvar.