Inlägg från: ofelia |Visa alla inlägg
 • ofelia

  Rockabilly/50-talstema

  Vi har inget uttalat tema, men vår stil är väldigt rockabilly/50-tal så det blir nog en 50-talsstämning på bröllopet ändå.

  Vi kommer att ha ett picknickbröllop vid en gammal dansbana dit vi anländer i en guldfärgad "bubbla". Tyvärr har jag inga bilder på klänningen eftersom den håller på att sys upp efter mina skisser just nu, men jag postar ett par av inspirationsbilderna så länge.
  Till klänningen kommer jag att ha birdcageslöja med en stor vit blomma i håret och svart bälte + svarta skor. Mannen ska ha en grå tredelad kostym. På kvällen blir det cocktailparty istället för traditionell middag. Som sagt så har vi inte gått ut med att det är ett temabröllop, och inte heller haft den intentionen när vi planerade, men vi har valt upplägg, kläder och dekorationer efter vår smak och då blir det gärna 50-talsstuk Flört. Eftersom de flesta av gästerna dessutom väl känner till min förkärlek för 50-talsklänningar, så jag vet att många letar efter kläder i den stilen.

  Men nu är jag nyfiken på hur ni har tänkt?
 • ofelia

  Hihi, tack! Jag har turen att ha en god vän, vars mamma varit sömmerska. Hon vill ha saker att sysselsätta sig med som pensionär, så hon erbjöd sig att sy min klänning rätt så billigt. Kommer att gå på ca 2000 kr inklusive tyget (vet inte säkert förrän hon meddelar hur lång tid det tagit), vilket jag tycker är ett väldigt överkomligt pris för en klänning jag får designa helt själv med möjlighet till flera provningar och korregeringar om det behövs.

  Kan tyvärr inte säga någonting om hur mycket en yrkesverksam sömmerska skulle kunna tänkas ta, men det borde inte bli så dyrt. Enligt min sömmerska är modellerna ovan relativt enkla, även om de kräver två klänningar (en i spets och en under). Har du någon bild på din?

 • ofelia

  Väldigt vacker! Men jag förstår tveksamheten inför priset. Jag hade tänkt sy min klänning själv först, men när min kompis mamma erbjöd sig tyckte jag att det var värt de extra 1500 (ca) för att få en riktigt välsydd klänning. Hade nog inte varit berädd att betala mycket mer än ett par tusen dock, vi lägger hellre pengarna på god mat, musik och annat som alla bröllopsdeltagare kan njuta av :)

  Hoppas att du får svar från sömmerskan snart, så att klänningen kan börja ta form. Jag ser fram emot första provningen av min så himla mycket!

 • ofelia
  Tokig skrev 2012-06-14 15:12:59 följande:
  Var kommer denna klänning ifrån? Den är helt underbar!
  Visst är den? Det är en Rosalba från Stephanie Allins La Dolce Vita-kollektion. www.stephanieallin.net/collections/la-dolce-vita/rosalba/

  Det finns ju så många underbara klänningar att man skulle behöva gifta sig en gång om året för att kunna bli nöjd.

  Lenalong: Så spännande! Stort lycka till med allt inför lördag. Hoppas att vi får se lite bilder på den vackra klänningen och alla fina dekorationer sedan.
Svar på tråden Rockabilly/50-talstema