• Anneli­256
    Äldre 18 Jul 09:24
    8562 visningar
    44 svar
    44
    8562

    Ni som gifter er för andra gången..

    Jag var bara arton när jag gifte mig första gången, då pga att jag var gravid ( är lite gammaldags i tänket, om man kan skaffa barn så kan man vara gift :) ) Ärligt så tror jag inte jag hade tagit det beslutet om jag inte varit gravid. Bröllopet var ett kyrkbröllop. Min mor och hennes man planerade festen o maten, hans föräldrar ordnade sprit och min dåvarande svärmor bestämde att jag skulle ha slöja och hennes egenvirkade brudkrona. Urval av klänning var inte lätt som höggravid. Jag hade inget själv med planeringen att göra. Eftersom det var midssommar så var det traditionsenlig midsommar mat med hela släkten och några få vänner närvarande.


    Min nuvarande make har även han varit gift, Hans x fru, överraskade honom på måndagen han fyllde 35 på lördagen, med att ringa till honom och säga att han var tvungen att komma hem från jobb tidigare det visade sig att dom skulle ordna med hindersprövning då hade hon bokat rådhuset till på lördagen... ja vad gör man om man är sambo o har barn gemensamt och hon bokat och fixat med allt .. inte mycket annat än gifter sig. Det enda han var delaktig i var själva vigseln.


    Första gången jag träffade min nuvarande make var när jag gick i sjuan, vi var ihopa då. Dock rann det ut i sanden och vi förlorade kontakten. För ett par år sedan sökte jag och fann honom på fb. Det visade sig att han låg i skillsmässa. Vi återupptog kontakten och allt kändes så självklart. Det har gått oerhört snabbt. Ett halvår efter vi inledde ett förhållande bestämde vi oss för att gifta oss, ett år senare så har jag hans ring på mitt finger och är den lyckligaste kvinnan på jorden.


    Min make är väldigt traditionsbunden så han ville ha ett kyrkbröllop med allt vad det innebar. Han ville ha frack, vilket innebar att jag valde en lång klänning. Det blev trerätters middag. Vi planerade allt gemensamt. Mycket traditionellt enligt min makes önskemål. Han är inte direkt kristen men det var oerhört viktigt för honom att bröllopet var i kyrkan, han valde även villken kyrka. Personligen så hade jag sagt när jag skilde mig att om jag gifter om mig då ska det bli ett enkelt bröllop på någon strand eller kanske utomlands. Men jag gav vika för min makes önskemål vilket jag inte ångrar en sekund. Dagen firades med en del släktingar men åtskilligt fler vänner och våra barn. Ett helt år av planering en underbar tid, som den 26 e Maj -12 utmynnade i vårt sagolika bröllop. Att i mogen ålder hitta sitt livs kärlek är för mig oerhört stort.

Svar på tråden Ni som gifter er för andra gången..