• Lilla My 76
    Äldre 28 May 19:31
    15183 visningar
    17 svar
    17
    15183

    Vilka kläder till bröllop utan klädkod?

    Lina1987 skrev 2012-05-28 11:26:37 följande:

    Jag hittade detta när jag googlade:

    Fråga:
    Bröllopklädsel? Vi är bjudna på bröllop där det på inbjudningskorten EJ står NÅGOT angivet ang. klädsel.
    Kan man då komma som man vill?

    Svar:
    Formellt innebär detta frack eller högtidsklädsel, om det är ett eftermiddagsbröllop med efterföljande middag. är det ett förmiddagsbröllop med efterföljande lunch, dvs. innan kl. 15.00 innebär klädseln mörk kostym,


    Är du tveksam till om brudparet verklig förstått vilken formell klädkod de skrivit genom att avstå från denna, kan du ringa värdparet och fråga om de verkligen avser högdisdräkt med sin inbjudan. Men svaret är nej, du kan inte komma som du vill, snarare tvärtom – det är riktigt formellt när det står så här.


    Min klänning ser ut så här:www.mq.se/article/klanning_6028226?attr1_id=4...
    Funderade på att ha vita skor och en vit väska till, inte blir jag händ för det eller? =S

    Jag kan tycka att det rä snyggt om man matchar lite, om man går som par. Har varit på ett bröllop innan och då hade jag en rosa klänning och mitt x hade svart vart och en rosa slips.. vet inte om de på dressman har koll på klädkod, men det funkade iaf :)!

    Klänningen som du hittade på MQ är jättefin tycker jag! Det är fint att matcha varandra men det är ju inget måste. Tänk på att iranier klär upp sig när det är bröllop,inte att det är för mycket men dom klär upp sig.


    Min svägerska är från Iran och vi var bjudna på hennes brorsas bröllop förra året och det vara flera gäster som hade ombyten,en klänning under ceremonin och en annan klänning på kvällen.


    Jag menar ju såklart inte att du ska göra så,det räcker ju med en klänning:)


     

Svar på tråden Vilka kläder till bröllop utan klädkod?