• Äldre 22 May 10:43
    4350 visningar
    6 svar
    6
    4350

    Efternamnskrångel

    Jag skrev hur jag tänker kring det här i en annan tråd nyss men jag kan ju skriva här med. Det är alltid kul att prata om sig själv :P


     


    Jag har ett efternamn som är ett av Sveriges vanligaste. Det ligger på topp 5 så det är inte bara jag som inbillar mig utan det är ett av de vanligaste. Ändå vill jag itne byta bort det för att det är så starkt förknippat med MIG och vem JAG är. En del av min identitet liksom. Så jag bestämde mig redan som tonåring att jag inte skulle byta mitt namn när jag gifte mig utan behålla mitt eget som det är utan mellannamn, och att helt enkelt komma överens med min make om vilket namn framtida barn skulle ha. Jag tycker inte det spelar någon roll vad man heter för att man ska vara en familj.


     


    Sen träffade jag min nuvarande sambo och planen sprack direkt. Han har nämligen två efternamn och att sammanlagt ha tre efternamn på dörren känns lite.. Jag vet inte vad jag ska kalla det. Jag kunde tänka mig två olika men tre är för mycket ;) Så nu lutar det åt att ta ett av hans efternamn som är ganska ovanligt. Hans andra namn är också med på topp 5-listan så det vägrar jag byta till.


     


    Hur ni ska göra däremot vet jag inte. Det kan nog bara ni bestämma :)

Svar på tråden Efternamnskrångel