• Annamo­lly
  Äldre 5 May 22:42
  3039 visningar
  8 svar
  8
  3039

  Bara önska sig pengar? Pengar till resa eller insats till hus?

  Ellis skrev 2012-05-01 19:29:58 följande:
  Vi har (precis som andra vad jag läst) problem med vad vi ska önska oss.. Vi har bott tillsammans i 7 år eller mer beroende på hur man räknar och har samlat på oss allt och lite till av vad materiella saker vi kan tänkas behöva. Vi har redan för mycket porslin, glas, prydnadssaker, elektronikprylar och köksmaskiner. Vi har ingen trädgård och ingen balkong så där finns inte heller något att önska oss..

  Så jag tänkte först att vi kunde önska oss pengar till resa (om nu gästerna går med på det), men jag får inte ta ledigt från jobbet så jag kommer inte vara ledig alls i anslutning till bröllopet och eftersom jag går på ett vikariat och det är svårt att få vikarier till andra tillfällen än under sommaren så lär jag nog inte kunna vara ledig på ett bra tag. Om jag har tur nästa sommar om vikariatet förlängs, annars börjar jag om på ruta ett. Kontentan: det känns dumt att önska oss pengar till en resa som vi inte kan göra på ett bra tag.

  En kompis föreslog att önska oss bidrag till framtida kontantinsats till hus då vi vill flyttta från vår lägenhet till hus. Men det lär också dröja ett tag innan vi kan köpa hus känns det som då jag tror att banken helst vill att båda ska ha tillsvidareanställning och det är lite otryggt när man går på ett vikariat. Så det känns också dumt och kanske inte rätt att önska sig pengar till ett blivande hus..?
  Whoa, jag skulle nog bli lite chockad om nagon onskade sig det. Det handlar ju om valdigt stora summor, och om man ger nagra hundralappar blir det ju nastan en obefintlig summa gentemot hur mycket som behovs. En droppe i havet. Kan ni inte bara saga att ni vill hellre ha pengar an presenter, eftersom ni ju redan har ett hem tillsammans? Ni behover ju inte saga vad ni ska ha det till, tanker jag. 
Svar på tråden Bara önska sig pengar? Pengar till resa eller insats till hus?