• aniara
    Äldre 18 Apr 17:22
    5813 visningar
    8 svar
    8
    5813

    Kuba/Dominikanska

    Att åka på all inclusive-semester till Kuba är ungefär som att åka till zoo för att uppleva vilda djur. Gör inte det, snälla. Det är dock ett väldigt tryggt land (om man inte tillhör oppositionen...) med extremt liten brottslighet.

    Vill du ändå till Kuba så rekommenderar jag att kontakta Cuba Travel, en resebyrå specialiserad på Kuba. Vi åkte genom dem. De bokade flyg, boende för första veckan och ordnade visum. Sen tog vi det som det kom efter de där 7 dagarna. Och det blev en fantastisk resa! Men jag tycker på er beskrivning som att ni passar bättre in på Bahamas. Det är mer som Karibiens Gran Canaria. Lättillgängligt, fina stränder och fin dykning, turistanpassat, stort utbud på fina hotell. Så är inte Kuba.

  • aniara
    Äldre 22 Apr 21:56
    #6

    Mitt inlägg om Kuba syftade inte på maten utan på att Kuba är ett land som bör upplevas på riktigt, inte genom en skyddad tillvaro på ett lyxhotell i Varadero som är så långt från det riktiga Kuba man kan komma! Om man bara vill åt en sån semester förstår jag verkligen inte varför man åker till Kuba, för man missar hela landets själ. Man träffar inte lokalbefolkningen (de får inte komma in i Varadero om de inte kan visa att de jobbar där, trots att det är deras land!), äter inte den kubanska maten, ser inte den äkta kubanska kulturen. Kuba är ett fattigt land och människorna är förtryckta! Jag tycker inte det är moraliskt rätt att åka dit på lyxsemester och barrikadera sig på en turistort. Mitt tips om Bahamas är uppriktigt menat, det passar sig mycket bättre för den typen av resa TS skriver att hon vill göra.

  • aniara
    Äldre 23 Apr 22:50
    #8

    Nej man måste ju inte. Se bara på alla svenska som åker till Thailand och kallar det drömland! :s Jag tycker det är omoraliskt att göra den sortens resa till just Kuba. Jag tycker att om man ska åka till ett så speciellt land som Kuba (det är världsunikt pga sin historia och styrelseskicket) så bör man åka dit med öppna ögon och ta med sig kunskap så väl dit som hem. Lokalbefolkningen får för övrigt fler arbetstillfällen och bättre förhållanden om man inte åker dit genom charter utan arrangerar resan själv utan mellanhänder. Det är så jag förespråkar att man ska resa. Och "alla dessa hotell"? Förutom på turistorterna, dit lokalbefolkningen alltså inte har tillträde (ponera att vi svenskar inte skulle få komma till Gotland utom för att serva utländska turister - hade du tyckt det vore okej?), finns det egentligen inga såna hotell alls. Jag märker på det du skriver att du inte fördjupat dig alls i Kuba så det känns onödigt att ta diskussionen om hur landet är, men jag vill som sagt också få lyfta fram mina åsikter och erfarenheter om landet och ge TS råd. Och jag tycker inte Kuba är rätt land för den typen av resa som jag fått för mig att TS efterfrågar.

Svar på tråden Kuba/Dominikanska