• august­esen
    Äldre 11 Apr 09:25
    8163 visningar
    16 svar
    16
    8163

    Två högst ovanliga efternamn, vilket blir bäst?

    Jag hade nog valt Arkteg då det var finast och lättaste namnet enligt mig :) Inte jättesvårt, iaf om man jämför med Aafarli :p Varför ta två "komplicerade" efternamn om ni tycker dom är "komplicerade" var för sig :p

    Har vuxit upp med ett efternamn som ingen kan varken uttaga eller skriva så rekommenderar enklaste möjliga! Vi kommer hitta på ett nytt efternamn då jag gärna vill byta men inte till Nilsson som min blivande heter.
    Lycka till :)


  • august­esen
    Äldre 11 Apr 13:13
    #10
    Chicita skrev 2012-04-11 12:48:20 följande:
    Efter att ha jobbat i en hotellreception i 10 år och fått ta emot många bokningar per telefon så förstår jag vidden av ett efternamn som är lätt att höra hur det stavas.

    Arkteg skulle jag klara utan större problem men Aafarli skulle nog ha blivit Afari eller möjligtvis Åfarli (beroende på hur ni uttalar Aa i början). Med tanke på att telefonförbindelserna inte alltid är perfekta heller så räcker det med ett knaster på fel ställe för att det ska bli helt fel och om då ändå namnet är lite speciellt så måste man fråga om och om...  Har varit med om gånger då personen i andra änden har försökt stava namnet men att vi ändå har fått det fel Obestämd
    Haha vet vad du menar, man har gjort bort sig med några bokningar x antal gånger :p Lite pinsamt men å andra sidan är man van med det om man har ett udda efternamn (som jag också har).

    Vi tänkte praktiskt när vi hittade på ett nytt efternamn, ett som är fin men som går att uttala och dom flesta skulle nog stava det korrekt första gången - jag läääängtar till den dagen!
Svar på tråden Två högst ovanliga efternamn, vilket blir bäst?