• moonli­ghtgir­l
    Äldre 11 Apr 14:11
    5390 visningar
    17 svar
    17
    5390

    Inte överrens om namnet

    FruSSE skrev 2012-04-11 13:51:05 följande:
    Det är bara den ena maken/makan som kan ta mellannamn väl? 
    Nej det är flera som skrivit här på bröllopstorget att detta går att kringå. Kommer inte ihåg vad den tråden heter bara.
  • moonli­ghtgir­l
    Äldre 11 Apr 18:34
    #14
    Guanaca skrev 2012-04-11 17:17:04 följande:
    Det är en artikel här på www.brollopstorget.se/Vigsel/1.1557368-Behall... 
    Man måste byta i flera steg för att få samma namn i samma ordning. Och barn som föds efter namnbytet kan bara få ett efternamn för man kan INTE ta sin förälders mellannnamn som sitt mellannamn.
    komplicerat! Men artikelns var bra!

    Eftersom min sambo har två efternamn, och jag kommer ta hans ena efternamn som mellannamn och behålla mitt efternamn (ja, vi har kompromissat och bestämt det nu) så blir det många namn att hålla reda på!

    Framtida barn får då hans ena efternamn som mellannamn och mitt efternamn så att iallafall jag och barnen heter i samma ordning.

    Men sörjer över att jag inte fick hans efternamn GråterFlört
    Ok, ja jag kommer ihåg att det var flera steg men la inte allt på minnet då det inte var aktuellt för oss.

    Förstår att det känns konstigt o lite jobbigt men hoppas att allt blir bra för er iallafall.
  • moonli­ghtgir­l
    Äldre 11 Apr 20:54
    #17
    BröllopSigtuna skrev 2012-04-11 19:13:42 följande:
    Det blir väldigt krångligt att byta i flera led! Man undrar vad de egentligen håller på med, när detta är enda utvägen, och bara skapar en massa administration och frustration i onödan!
    Min man tog mitt efternamn, med sitt eget som mellannamn, och det gick OK. Men när vi sedan fick barn, så fick han inte ta sin pappas mellannamn, för "det var ju redan upptaget", som de sa!? Han kunde i princip ta vilket annat mellannamn som helst men inte sin pappas? 
    Vi stångade huvudet i väggen, ringde och bråkade. Jag tyckte det var en ren tolkningsfråga, för jag kollade upp lagtexten, men det bara irriterade tydligen? Enda lösningen de föreslog var att min man skulle byta fram och tillbaka, och att sonen under den tiden kunde ta det namnet, under den tiden det inte var "upptaget". Med allt vad det innebär av att skaffa nya ID-kort, pass, körkort etc...
    Till slut tröttnade vi, men tycker fortfarande det är synd att sonen inte kan föra hans familjenamn vidare. Vi skriver det som mellannamn ändå, när vi har chansen!!
     
    Oj vad massa krångel. Håller med dig jag fattar inte varför det ska vara så otroligt krångligt.
Svar på tråden Inte överrens om namnet