• FruSSE
    Äldre 10 Apr 13:24
    5393 visningar
    17 svar
    17
    5393

    Inte överrens om namnet

    Här var det en liknande situation fast jag ville inte ha hans och han ville inte ha mitt. Vi tycker att bådas efternamn är fina - på varandra. Men jag känner inte att jag kan identifiera mig med hans namn och han känner inte att han kan identifiera sig med mitt (jag har ett svenskt efternamn och han har ett utlänskt, även om han är född i sverige av svensk mor, vilket gör det krångligare).

    När vi väntade vårt första barn så hade vi namnförslagen klara. Om det blev en flicka passade hans efternamn bäst till det flicknamnet vi valt, blev det en pojke så passade mitt efternamn bäst till det pojknamn vi valt.
    Det blev en helt bedårande ljuvlig liten flicka som fick sin pappas namn. Det passar henne precis!

    Nu ska vi gifta oss och då lägger jag till hans efternamn efter mitt, dvs att mitt nuvarande efternamn blir mitt mellannamn. Jag vill ju heta samma som våra barn (nu får de kommande barnen också hans efternamn oavsett hur det skulle passa :P).
    Däremot vill jag inte helt ta bort mitt namn, men på det sättet vi nu valt kan jag använda mitt efternamn när jag vill, båda när jag vill och hans när jag vill. Det blir bra! :) 

  • FruSSE
    Äldre 11 Apr 13:51
    #10
    Stike skrev 2012-04-11 12:23:10 följande:
    Jag kommer göra såhär:

    Jag kommer att ta bort mitt nuvarande efternamn helt och hållet eftersom att jag av flera anledningar inte vill förknippas med det efternamnet. Det är min pappas efternamn.
    Jag kommer att byta till att ha min mammas efternamn som mellannamn och sedan tar jag min blivandes efternamn som efternamn.
    Han kommer att behålla sitt efternamn och ta min mammas efternamn som mellannamn.

    Ett exempel (inte våra namn!):
    Jan Lilja Andersson & Åsa Lilja Andersson. Blivande barn kommer också att hela Lilja Andersson.

    Fattar ni? :P
    Det är bara den ena maken/makan som kan ta mellannamn väl? 
Svar på tråden Inte överrens om namnet