• Amejul­i
    Äldre 10 Apr 08:23
    5404 visningar
    17 svar
    17
    5404

    Inte överrens om namnet

    Hade jag varit du hade jag tagit ett av hans som efternamn, då får du alla myndighetspapper och dylikt i ert gemensamma familjenamn, och sen hade jag behållt mitt eget som mellannamn. Så långt borde han väl kunna kompsomissa? :) Så kan barnen ta enbart hans sen, så avslutar ni alla med samma namn allihop och barnen slipper ha fler än ett. Ett annat alternativ skulle kunna vara att ni alla bara tar ditt. Om han nu gillar det så mycket och kräver att du ska heta det så får han väl ställa upp och heta det själv också?


    Det där med namn är inte alltid lätt. Vi har fortfarande inte bestämt oss hur vi ska göra trots att vi gifte oss förra sommaren. Inte för att vi direkt är oense, utan bara för att vi är så veliga. :-P


    I övrigt har jag lite svårt att förstå det där med att han bryr sig så mycket om vad DU heter? Brukar väl mer bli problem med att man själv inte vill heta vad som... Men tänker att han väl nog borde kunna visa dig den förståelsen att du kan ta hans som efternamn och ditt eget som mellannamn då du vill heta samma som dina barn och resten av din familj?


     


    Hoppas det löser sig och ja, man måste inte vara överlycklig över varenda gemensamt beslut man tar Stort lycka till!


     

Svar på tråden Inte överrens om namnet