Inlägg från: Sofi K |Visa alla inlägg
  • Sofi K

    Vilka gifter sig nästa sommar (2013)

    Haha! Jag tänkte PRECIS skriva en ny tråd om oss som gifter oss 2013! Härligt att vi är fler!


    Vi snackade sensommaren först, men bollar fortfarande lite fram och tillbaka om våren/sensommaren för vi ska eventuellt ut och resa...


    Har ni börjat planera något än?

  • Sofi K
    CoG skrev 2012-04-04 18:28:43 följande:
    Vad kul!
    Du får berätta mer imorgon då :)

    Vi kommer att gifta oss utanför stan i en lite mindre "håla" och middagen ska vara i en bygdegård en bit därifrån.

    Visst borde man skicka ut inbjudan lite tidigare då det är sommarvigsel med tanke på semesterplaner för de tilltänkta gästerna?
    Jag skulle vilja börja göra inbjudningskorten nu, jag älskar att pyssla!
    Men då kommer jag väl få tråkigt i vinter antar jag, så det får vänta lite.
    Jag vet redan hur jag vill att dom ska se ut :)

    klart man kan börja pyssla redan! jag har redan gjort två prptptyper på inbjudningskort. Mest för skojs skull men ändå. Men det lär nog finnas att göra i vinter ändå... Alla gäster ska ju ha ett inbjudningskort lixom ;)


     


    Hur tänker ni med storleken på bröllopet och sådär? Hur många gäster? släkt eller mer vänner? Jag riktar mig mer och mer på att dra ner på släkten och fler vänner. Fästmannen har mindre gemenskapskrets än mig, därför tänker jag lite att han kan bjuda sin släkt om jag får bjuda fler vänner. Fungerar det?

  • Sofi K
    CoG skrev 2012-04-05 11:53:18 följande:
    Å, men då vill jag också börja pyssla :)

    Vi kommer att ha ett bröllop med våra närmaste och ett par vänner.
    Men istället för barnfritt så bjuder vi hela familjer, så det kan bli en del barn :)

    Jag tycker absolut att man kan göra som man vill när det gäller uppdelning på vänner/ släkt.
    Vill han ha fler släktingar och du fler vänner där så är väl det hur bra som helst.
    Vill han inte ha sina släktingar där...ja då blir det lite kinkigare ;)

    Tycker det låter härligt med de närmaste. Jag har aldrig tänkt på min bröllopsdag sådär sen jag var fem som en del gör. Därmed inte sagt att det är fel, men jag har aldrig haft någon "dröm" att fylla ut. Samtidigt så är det nog en av få saker som jag alltid tänkt att det ska vara ett stort bröllop. I nuläget, När jag och fästmannen skrev en prelliminär gästlista, så blev det 120 st. Får nog dra ner lite, men inte helt åt skogen.


    Vad det gäller släkten och sådär, och om jag bjuder fler vänner och han fler släkt, tror jag i sanningens namn att han bryr sig ganska lite över. Är rädd bara att släktingar från min sida ska ta illa vid sig eller bli griniga om det når dom att vi bjudit hans kusiner och inte mina till exempel ....


    Någon som har någon idé på det?

  • Sofi K
    Pagnie skrev 2012-04-05 11:59:04 följande:
    Så hur långt har alla kommit med planeringen nu? Många tycker att man är ute väldigt långt i förväg men det känns ju då som att inte många förstår hur mycket som skall göras.
    Vi är i taget att boka vår lokal nu och kyrkan är bestämd. Fotografer är bokade och dekorationer handlar man lite då och då.

    Hur går det för alla andra?

    Än så länge planerar jag lite indirekt :) Vi bollar saker fram och tillbaka jag och Fästmannen i lugn och ro. Tror till viss del att han tycker jag redan är hysterisk, eftersom det är "först om ett år" så en hel del bollar runt i huvudet och här på BT och i block utan att han får frågorna. Men dom kommer komma tids nog, för jag vill inte bli en sån där brud som inte låter mannen ha något att säga till om. Men så länge jag portionerar det lite smakfullt så klarar han av det :)


    I rent praktiska saker så har vi kommit fram till att vi vill ha en utomhusvigsel. Vi rekar platser för fullt. För mig är det ganska viktigt att ha det i en kyrka, men eftersom jag kom så lång i mitt resonemang först efter att jag fastnat för "utomhus-grejen" så kom jag på här om dagen att det finns ju kyrkruiner eller klosterruiner lite här och var. Har än så länge kollat in två.


    Vårt bröllop kommer nog bli 80 på trerätters middag och sedan ytterligare typ 50 på öppet hus på kvällen och dessutom vill vi få plats för dans. Då snackar vi stor lokal. Har inte hittat någon sådan än.


    Ringen har jag nästan bestämt mig för redan. Av en slump hoppade jag in på Glitter med en kompis för ett halvår sedan och på skoj provade en av deras "fake-ringar" där. Föll pladask och har sedan dess provat den i guld-affärer och insett att jag gillar den även i äkta :)


    Någon som har varit på bröllop någon gång där brudparet åkte häst och vagn? Var det vackert eller blev det mest svårt med hästar och kusk och grejer?

  • Sofi K

    Ja, man tänker ju nästan att lokalen för festen ska vara en baggis, men så inser man att (i alla fall i de storlekar som du och jag letar efter) dom finns inte. Det dröser med kyrkor (jag bor på västgötaslätten och där gör det bokstavligt talat det), men inga lokaler. Sen om vi ska ha vår vigsel utomhus så blir det nog om möjligt ännu mer marigt att hitta den perfekta platsen.


    Vad är det för typ av lokal ni har hittat då?


    Hett tips om någon önskar utomhusvigsel men inte har bestämt var- kör lite geocashing. jag gjorde det med en vän för några veckor sedan. hamnade mitt ute i skogen och en grund som stod kvar till ett hus. där väcktes hela iden med vigsel i en kyrkoruin. Gör det ni också :)

  • Sofi K
    IsabelleNygren skrev 2012-04-24 13:12:58 följande:
    Hej! Jag ska också gifta mig nästa sommar. 1 juni är kyrkan bokad :D

    vi kommer ha ett litet bröllop med ca 30 gäster. Vi har en budget på ca 20.000 kr min vigselring kommer vi köpa redan nu i sommar.
    klänning vill jag köpa billigt, beställa från kina eller liknande. Någon som har bra tips på sidor?
    Om det är ett alternativ för dig så går det att hitta riktigt billiga klänningar på typ blocket eller liknande. Köp den billigt och sy om den till "din" :) Annars har jag ännu dålig koll på hemsidor, har bara suktat efter snygga klänningar, inte gjort slag i saken att beställa ännu
Svar på tråden Vilka gifter sig nästa sommar (2013)