• Snabba­puckar
    Äldre 10 May 09:05
    30634 visningar
    27 svar
    27
    30634

    Vigsel i Stockholm stadshus

    Vi har också bokat vigsel i Sthlms stadshus, fast först nästa juni. Vi fick lite panik när vi såg hur lång väntetid det var, så vi passade på att boka för en vecka sen.


    Till den som skrev något om att det var opersonligt: Vi var på min svägerskas bröllop i stadshuset förra året, och det var kort men jättevackert, personligt, och vi hann få en tår i ögat allihop. Jag hade en helt annan bild av det innan, men det var verkligen ett fint rum och en fin ceremoni. Och det är väldigt kul att se alla de andra brudparen, i helt olika stilar, som står utanför och väntar. :)


    Hur som helst, här kommer vårt upplägg:


    Jag kommer att ha vit, knäkort brudklänning, beställer från Kina så den blir billig. Håret är utsläppt men "lagt" på mannens begäran. ;) Jag kommer också boka sminkning och köpa en mindre, rund bukett i vitt och rött. Sambon har tredelad kostym.


    Vi kommer att ha med oss bådas familjer, inkl syskon och syskonbarn. Vi blir 15 sammanlagt, alla ska med in i vigselrummet. Vi har bokat fotograf (det var extremt lång väntetid även där) under 1,5-3 timmar, så vi kommer fotas bara vi två innan vigseln, och sedan kommer fotografen vara med i väntrummet, vigselrummet och ta gruppfoton i stadshustrappan efteråt.


    Sen åker vi allihop i taxi till en mysig familjär italiensk restaurang på Söder, Tre Santi heter den om någon vill ha tips. Där blir det middag med bordsplacering och en färdigbestämd meny, men jag vet inte hur vi gör med bröllopstårta, det beror lite på om de kan beställa hem, annars tar vi vanligt efterrätt.

    Efter middagen åker jag och sambon till något bra hotell i stan, och de andra får väl göra vad de vill..:) Bröllopsresan tar vi i januari året efter.


    Så, i stort sett ett bröllop med hela kittet men i liten skala. :)


     


     

  • Snabba­puckar
    Äldre 10 May 14:36
    #16

    atsw - Vi var på Scandic Hasselbacken på Djurgården och brunchade i helgen, där såg det väldigt mysigt ut. Inte hypermodernt men supergod mat, fin gustaviansk frukostrestaurang och omgivningarna är ju så fina. Dessutom hade de "juniorsvit" med utgång till en liten innergård. Så vi funderar på det, faktiskt. Vi har tittat på Rival också, eftersom vi äter middagen på Söder, och Reisen (Skeppsbron), Clarion Sign osv. Det finns ju många i stan, men Djurgården kändes romantiskt om man nu inte vill kuska ut till nåt slott mitt i natten.


    Gällande det där med vit klänning och karl som måste dras i håret till vigseln kan jag meddela att min sambo var exakt så. Han tyckte inte att vi behövde "tillbehören" alls när vi började planera, men nu tycker han istället att "Den där var inte tillräckligt bröllopig" när jag visar klänningar. Däremot vill han att jag ska visa benen av någon knäpp anledning, så det blir knäkort eller "tea length" på den vita klänningen. :)

Svar på tråden Vigsel i Stockholm stadshus