• sajent­hi
    Äldre 19 Mar 17:00
    201531 visningar
    1894 svar
    1894
    201531

    december brudar 2012, var är ni?????

    121215 viger vi oss i Gamla Uppsala kyrka.
    Jag har precis bekräftat offerten till Norrlands Nation där vi skall ha festen. phew.. Det känns pirrigt!
    Och ändå är det väldigt långt kvar.

    Har nu bokat kyrka, präst, festlokal (med meny, servingspersonel, dukning etc), ringar, DJ, Frisör och skickat ut Save the date korten..

    Kan tyckas att jag är ute i väldigt god tid.. men nej. Två av de kyrkor vi först tittade på var redan uppbokade och flera av festlokalerna med. Tänkt på att det är många julspel i kyrkorna och att det redan är uppbokad för julbord på restauranger och catering.

    Men nu känns det som att vi kan slappna av och syssla lite med detaljerna istället..
  • sajent­hi
    Äldre 20 Mar 08:00
    #8

    Tänk som sagt på att det är juletider och det bokas upp julbord på varenda restaurang och många cateringar är redan uppbokade. I kyrkorna är det mycket julspel och julkonserter. Nästan hälften av kyrkorna i Uppsala var uppboakde när jag bokade vår för en månad sedan. Då fick jag ändå ta mitt tredje hands val..

  • sajent­hi
    Äldre 20 Mar 15:58
    #15

    Vitt, guld och smaragd..
    Ville ha vinrött först, men det kändes lite för juligt.

    Nästa allt kommer att gå i vitt, bara några detaljer i guld. Tärnor och toastmadame är klädda i smaragd, då de inte får bära vitt så var vi tvugna att lägga in en accentfärg då det kändes lite för mycket att de skulle bära guldklänningar.
    Buketten och blomsterarrangemangen är ju i vitt och grönt så det blir ändå någon koppling.

  • sajent­hi
    Äldre 20 Mar 18:14
    #17

    Definitionen på mörk kostym har jag läst många. Vi väljer den för att den går att vrida den lite som man vill. Vi vill att tjejerna skall ha lång klänning men vi vill inte begära att killarna måste hyra en smoking. Så jag tycker att definitionen nedan passar bra. Mörk kostym Mörk kostym är lite finare än Kavaj, men mindre formell än Smoking och Frack. Klädkoden Mörk kostym passar både för dag och kvällsbruk. Mannen: En mörk kostym innebär att kavajen och byxan ska vara i samma material och färg. Med mörk menas mörkblå, mörkt grå och svart. En mörkt grön/brun/röd kostym är inte helt korrekt och passar bättre på kavajnivå. Till kostymen går det bra att använda en väst om man vill, antingen i samma modell och färg som kostymen, eller en finare mönstrad. Maggördel kan inte användas till kostym. Till kostymen använder man en vit skjorta. På fötterna har man svarta finskor och svarta strumpor.  Damen: Eftersom Mörk kostym är en relativt nyskapad klädkod som tillkommit mera för att underlätta språkbruket, så är det svårt att sätta en självklar gräns mellan kvinnans klädsel vid Mörk kostym, Kavaj och Smoking. Det beror mycket på vad för slags fest det är, vilken tid och hur formella man är i den aktuella bekantskapskretsen. Är bjudningen på dagtid kan damen sätta på sig ungerfär detsamma som om klädkoden varit Kavaj. Är det en flott bjudning på kvällstid, kanske även med dans, så kan damens klädsen vara närmare Smokingklädseln. Mörk kostym kan påbjudas både på dagen och på kvällen. Man undviker djupa urringningar, bara axlar, glitter och paljetter, stora smycken, men kläderna ska vara i ett fint material.  

  • sajent­hi
    Äldre 22 Mar 07:52
    #33

    Letar bröllopsresa.. tänkte sticka direkt efter vigseln och vara borta över jul-nyår. Var först inne på maldiverna, men två veckor på en ö..njaa, är rädd att man ledsnar sista veckan och då känns det trist.
    Tittar nu på karibisk kryssning kombinerat med New York. Vart åker ni?

  • sajent­hi
    Äldre 23 Mar 08:34
    #41
    teddy skrev 2012-03-22 13:49:54 följande:
    Vilken TID ska ni decemberbrudar ha vigseln? Jag tänker som så att det måste va rätt tidigt för att det blir mörkt tidigt i december, men vill ju inte ha det alldeles för tidigt heller... Funderar på 14.00! Eller hur blir de mörkt runt 16-tiden?!
    Hur ska ni göra? :)
     
    Vi hade tänkt oss runt 15, men vi fick två tider att välja på i den kyrka vi bokat. 14:15 eller 16:00, så då fick det bli 14:15 men middagen serveras inte förrän 17:30 så vi får försöka hitta något sätt att underhålla gästerna däremellan.

    Bla planerar vi ett fackeltåg fån en uppsamlingsplats till festlokalen där det serveras fördrink och snittar.
    Detta anordnas av vår toastmaster medans vi passar på att fotografera oss.
  • sajent­hi
    Äldre 2 May 07:40

    Vi skickade ut "save the date" kort i mars, just för att det är många som vill hinna planera. Inbjudningarna tänkte vi skicka i mitten på augusti med OSA mitten på okt. Då har vi besked om antal gäster 2 månader innan vilket borde räcka.
    Många av de som fått STD-korten har hört av sig och undrar vad det är för klädkod så att de redan nu kan leta klänning.

  • sajent­hi
    Äldre 22 May 08:13

    121201

    121208
    Vinterfrost, Rosersberg (Norra Stockholm)

    121212
    Memsan, Norrköping
    Pekkiisch4 Oskarshamn

    121215
    sajenthi, Uppsala

    121222

    121229

  • sajent­hi
    Äldre 9 Jul 09:07

    Gaaahh.. Det börjar dra ihop sig.. Även om det är 5 månader kvar känns det som att det finns en hel del att ta itu med. Vi skickade ut "Save the Date" i mitten på april så det känns inte panik med inbjudningarna, vilket är skönt. Jag har inte betällt korten ännu och det känns som att jag behöver gå igenom gästlistan några gånger till. Vill verkligen försäkra mig om att det känns rätt. Finns några som står på en "Reservlista", STD-korten skickades till de närmsta vänner och släkt som vi verkligen vill försäkra oss att de kan komma, sen finns det ju alltid några som man känner att man "borde" bjuda, de står på en så kallad reservlista.
    Men jag måste så spika nu vilka som verkligen skall bjudas då det snart är dags att skicka ut inbjudan.. Tycker verkligen att det är sjukt svårt..

    Klart på listan:
    Kyrka
    Lokal med mat, personal osv
    Hår och makeup
    Klänning
    Fotograf
    Bröllopsresa (90% klar)
    DJ + Musik

    Ush, va mycket det är kvar inser man nu.. Semestern får väl gå åt att fixa resten som att boka tårta, kläder till brudföljet, skor, blommor och bukett och inbjudningar.

Svar på tråden december brudar 2012, var är ni?????