• Äldre 8 Mar 07:21
    57382 visningar
    354 svar
    354
    57382

    April 2013

    oj, vilken aktivitet det varit här! Kul!

    Lordoz - Fy vilken otäck olycka, tur att ni klarade er förhållandevis bra. Har ni blviit av med huvud- nackvärken?

    Ang äktenskapsförord - vi var ju och träffade en jurist i tisdags. Och det kändes faktiskt jättebra. Hon berättade enkelt om vad som händer och gäller när man gifter sig, och lite om vad som händer om det mot förmodan är så att man skiljer sig. Nu vill man ju inte tänka på att man det skulle kunna hända att man kommer skilja sig; men om man hamnar där så är man kanske inte längre bästa vänner. Och då är det försent att komma överense.
    Hon sa att varje gång det händer något större, tex gifter sig, får barn, köper hus, ärver etc. så bör man träffa en jurist och titta över sin situation. Sen blir det ju också så; att ju längre man varit tillsammans, desto mer delar man.

    Lordoz - vilken sida beställde du klänningen ifrån? Jag beställde nämligen en bolero från jenjenhouse. Och det stod först att den skulle komma den 18mars. Men för en-två veckor sedan så fick jag plötsligt en avi, så det var bara att gå till posten och hämta ut den . Men en bolero ligger kanske färdig och bara väntar på att beställas, klänningarna syr de kanske efter hand?!

    queenemma - härligt att klänningen sitter bra nu! Min sitter också bra nu, så jag vill också försöka hålla samma form.

    Min mans syster ska göra våra tårtor. Maten fixar restaurangen vi är på. Vi kommer ha lax och skagenröra till förrätt, hjortfile till huvudrätt och pannacotta till efterrätt. Sen blir det en liten paus innan det blir tårtan.

    Har ni alla fått träffa era vigselförrättare? Jag mailade vår för två veckor sedan, och fick ett svar att hon skulle ringa oss för att boka en tid, det har hon fortfarande inte gjort. Och nu är det fyra veckor kvar. Jag känner att det hade varit skönt att få träffa henne. MIn blivande säger att det löser sig, så jag får väl avvakta en vecka till och se om hon hör av sig. Så att jag slipper tjata på henne.  Det är nog bara jag som är nojig.

    I tisdags fick vi i alla fall ordnat med blommorna. Brudbukett, små buketter till tärnorna, corsage, bordsblommor och blommor till kyrkan.

    Nu om kvällarna sitter vi och försöker göra bordsplacering och så tänkte vi ha ett festhäfte där vi vill beskriva varje gäst med ca 1 mening. Så det sitter vi också och knåpar på.
    Kommer ni ha festhäfte?

     

  • Äldre 10 Mar 18:21

    Majja - jag får lugna mig en vecka till och hoppas att hon hör av sig.

    i fredagskväll blev jag kidnappad, det var dags för möhippa. Hade en väldigt trevlig fredagskväll och igår var det lite mer spex och uppdrag. Men jag är väldigt nöjd. Igår blev även mannen kidnappad för svensexa. Så idag försöker vi vila upp oss. Det har inte blivit så mycket sömn de senaste nätterna. Lordoz - du har också haft möhippa i helgen? Hur hade du det?

    Majja - vilken fin och söt klänning! Tror att jag hade valt rosa skor till tjejerna...

  • Äldre 15 Mar 07:33

    Hejsan!
    Oj vad tiden går fort nu!! Har inte hunnit vara här inne på några dagar nu.
    Idag är det bara tre veckor och en/två dagar kvar.... hjälp...
    Fast de kommande helgerna har vi inte så mycket inplanerat så jag hoppas kunna få fixat en hel del. Och sen är det ju två röda dagar vid påsk, och de tas tacksamt emot

    Min möhippa blev jättelyckad. Precis i min smak. Blev hämtad på fredagen, lyckligt ovetande. Vi åkte till en väns släktings stuga. Där väntade fler vänner. Det blev middag och spel och många glada skratt. På lördagen målade vi kroki, och sen var jag ute på massa småuppdrag (ganska snälla sådanna, som tur var). Kvällen avslutades med middag.

    I tisdags provade jag klänningen, och äntligen satt den bra. Så nu blir det bock på den punkten.
     
    Tror vår jurist tog 1500kr, men vi har rabatt via jobbet. Så det blev inte så mycket.

    Om kvällarna sitter vi och försöker knåpa ihop bordsplacering och festhäfte.

    Hur går det för er andra?? 

  • Äldre 19 Mar 21:48

    Är det fullt upp för alla nu?
    Här är det mycket just nu. Fick äntligen klart en bordsplacering idag. Har även börjat på ett festprogram. Har stämt av med musik och bil, så det är under kontroll. Imorgon ska vi ringa och boka tid med prästen. På lördag ska vi träffa hon som ska hjälpa oss att fixa blommor och på tisdag är det dax för provfotografering. Puh, det börjar kännas att det bara är lite mer än två veckor kvar. Hur går det för er??

  • Äldre 23 Mar 08:17

    Mariath - skönt att du känner dig nöjd med din klänning. Det finns ju inte jättemycket tid kvar. Så det känns väl skönt att inte behöva orora sig för klänningen.

    Igår var vi och hämtade ut vigselringen samt våra förlovningsringar som blivit upputsade. Nu ska man bara låta bli att använda dem på två veckor. Svårt!

    I helgen blir det fix av festhäfte och vigselprogram, möte med floristen samt att vi kanske kan öva lite på valsen... behövs nog att vi övar lite.

    Trevlig helg! 

  • Äldre 25 Mar 07:32

    Till bland annat min student hade vi en stor balja med is (från McDonalds) som vi hade massor av dricka i. Ser härligt ut och drycken håller sig kall. Nackdelen är såklart att flaskorna blir blöta och etiketten glider av...

    Igår fick jag träffat floristen, så nu är det beställt blommor till brudbukett, corsage, tärnbukett och blommor till bord och kyrka. Skönt med ännu en sak man kan bocka av på "att göra" listan.

     

  • Äldre 25 Mar 19:31

    Majja - vilken härlig dukning!! Ser väldigt inbjudande ut att få slå sig ner.
    Synd det där med klänningen... Känns som om man redan har tillräckligt att fixa och göra...

  • Äldre 26 Mar 21:13

    Vi gifter oss nästa lördag, den 6:e. Och jag har bara köpt en bolero att ha över axlarna. Vi ska mest vara inne, och då hoppas jag att jag inte behöver boleron. Och när vi fotas vill jag ändå inte ha något utanpå.

    Idag har vi träffat fotografen. Det kändes jättebra, hon är så trevlig och lättsam. Vi provfotade på ett par olika platser, så nu ska det bli spännande att få se hur de blev. Ikväll träffade vi restaurangen, så vi fick stämma av allt. Så nu känns det att det börjar närma sig dagen D!!

  • Äldre 27 Mar 18:46

    Jag har faktiskt inte varit så väldigt nervös hittills. På något sätt har jag levt med all planering så länge nu, att man inte riktigt fattar att det verkligen kommer hända nästa helg. Men för varje dag som går nu, så blir jag nog lite mer nervös.  Puh, kommer vara ett nervvrak nästa helg . Fast jag tror också, att när man väl har kommit in i kyrkan och när vigseln är över, då kommer man kunna slappna av. 

    Imorgon är det dax att träffa prästen och frisören. Hoppas på bra resultat från de mötena.

     

  • Äldre 29 Mar 08:12

    Igår fick vi äntligen träffat prästen. Hon verkade bra och trevlig. Så vi ska nog bli vigda Så hann jag med att träffa frisören också. Det verkar vara en duktig och proffsig frisör, och jag tror hon har förstått ungefär hur jag vill ha det.

    Hur går det för alla er andra?

    För oss som gifter oss den 6:e så börjar det ju verkligen närma sig. Jag har kunnat se vädret för nästa lördag, för området där vi bor så verkar det bli bra väder. Ser ut som ett moln med sol och ca 6 grader. Jag är i alla fall nöjd så länge det inte regnar, snöar eller blåser för mycket. Men vädret kan vi inte styra över och än kan de ändra prognosen många gåner innan det är den 6:e

    I helgen blir det fix med vigselprogram och festprogram  

  • Äldre 29 Mar 17:54

    majja - vad omtänksamt av dig att boka en massage åt din blivande. Kanske kan få honom att komma ner i varv och slappna av.

    Gillade bilden med ringarna otroligt mycket. Kul ide med bokstäverna där bak... Är det från alfapet? 

  • Äldre 1 Apr 18:34

    Lordoz - grattis i efterskott.

    Här är det fullt upp med fix och förberedelser inför lördag. Nu är vi ju inne på själva bröllopsveckan!!! Min blivande har börjat få halsont och snuva. Hoppas det inte blir värre utan kan ge med sig ganska fort.

    Inatt drömde jag om att vi stod utanför kyrkan och att jag skulle ta på min klänning där. Men då var det en helt "vanlig" klänning och inte min brudklänning. Så jag undrade var min klänning var, och då var det någon som sa att den kommer imorgon.... Hmmm. Konstiga drömmar man kan få till. Det är väl mycket som snurrar i huvudet nu.

  • Äldre 3 Apr 20:49

    ojojoj... nu är det inte många dagar kvar!
    Hur går det för er som har bröllop nu på lördag? Och givetvis hur går det för er andra?

    Här har vi börjat känna av nerverna... Puh!
    Men det känns som om vi har koll på läget.
    En del kvar som ska fixas... men vi har många nära och kära som hjälper oss.

    Imorgon ska jag hämta klänningen. Känns skönt att få hem den.
    Sen ska vi göra små påsar med en chokladpralin i varje. Det blir även namnlapp på dem, så de blir placeringsskylt. Alla får alltså en liten påse med ett hjärta i.

     

  • Äldre 5 Apr 19:01

    LYCKA TILL till alla er som, precis som vi, gifter sig imorgon! Vi verkar få en solig dag, det kommer bli helt underbart. 

  • Äldre 7 Apr 21:28

    Härlig bild majjja, du ser lycklig ut! Vi gifte oss också igår, men det tar nog en litet tag att smälta alla intryck. Vilken fantastisk dag vi hade. Majjja, blev er dag som i tänkt er?

  • Äldre 8 Apr 21:58



    Här kommer två bilder från vårt bröllop i lördags.... Dagen var helt fantastisk, men gick så fort. Så till er som fortfarande har ert kvar.... passa på att njuta varenda stund på er dag.
  • Äldre 9 Apr 14:29
    majjja skrev 2013-04-08 23:12:57 följande:
    storxoz: vad fint!! vilken underbar bild på stranden också. 
    Tack så mycket
  • Äldre 11 Apr 18:14

    Vet att en del i denna tråden inte gift sig än. Men själv gifte vi oss i lördags. Och jag känner bara att plötsligt var allt över, det roliga tog slut så fort. Hela dagen var så perfekt och underbar, men som sagt plötsligt var det bara slut. Jag hade velat njuta av dagen lite till. Men nu hár vi en bröllopsresa att planera och se fram emot . Hur känner ni andra som också är gifta?

  • Äldre 23 Apr 20:46

    åh, vad spännande! Försök njuta av varenda sekund, dagen kommer gå så fort. Om ni har möjlighet till det se till att någon fotar och även kanske filmar. Vi hade en filmkamera på stativ, som min systers man skötte. Så när någon skulle hålla tal satt han igång den, så nu kan vi se alla tal igen... Och det är kul för det är så många intryck, Vi filmade även i kyrkan under vigseln, utanför kyrkan och dansen. 

Svar på tråden April 2013