• Äldre 22 Nov 16:06
  42242 visningar
  354 svar
  354
  42242

  April 2013

  lordoz skrev 2012-11-22 15:01:02 följande:
  Hejsan alla!

  Just nu är huvudfokus i mina bröllopstankar själva vigseln. Har insett att min tanke om att gifta mig utomhus inte känns direkt så lätt att genomföra den 6/4... utan att vi nog behöver vigas inomhus. Dock vill jag inte vigas i stadshuset..

  Därför kom jag inatt underfund med en kanske lite tokig tanke. Både jag och min sambo älskar film! Så varför inte vigas på vår lokala SF Biograf?? Vi har en salong som tar 53 personer, och det skulle passa oss utmärkt. :)

  Så idag har jag mailat dem och frågat om det går. Man kan visst hyra för konferenser, så varför inte för en vigsel?? Möjligen om de inte vill hyra ut till privatpersoner...

  Är det en jättetokig idé???
  nej det låter supermysigt! 
 • Äldre 22 Nov 16:12

  Vi satt och pratade lite om upplägget och vår tanke var ju att vi ska ha bara våra barn, våra två vittnen som är även våra bästa vänner, och en god vän som fotograf, som är med under vår vigsel. Sen på kvällen går vi ut och äter middag med barnen och sen bor på hotell. 
  Så nu när vi spånade lite kändes det som att det blir lite abrupt för dem som inte är med på kvällen att "bara" vara med under vigseln. Så kollade vi med kyrkan vi ska vigas i och det visade sig att de har ett litet bibliotek till uthyrning med plats för max 15 personer. Jättemysigt och lagom stort, för inte alls stora pengar.

  Så vi kommer att ha en bröllopsfika efter vigseln. Tror det blir mysigt, tänker mig kaffe och god sorts thé, lite bubbel, bröllopstårta förstås och macarons och goda små praliner. Lite "tea party" känsla över det.

  Så nu kliar det förstås i mina pysselfingrar att få göra en fin dukning sen. :) 

 • Äldre 1 Dec 08:46

  ja jäklar, det är ju bara 4 månader kvar. vad fort tiden går! 
   

 • Äldre 2 Jan 14:57

  Lordoz: det där blev ju jättebra. Fin och romantisk

 • Äldre 28 Feb 18:47

  Hej, var ett bra tag sedan som jag var inne här i tråden :) Nu är det ju så nära tills alla aprilbröllop så var tvungen att gå in och lösa lite för hur det ser ut för er andra april-brudar :) 

  Vi ska ju inte ha ett stort bröllop så det är inte så mycket att stå i, men visst blir det en del att tänka på iallafall.
  Hittills är detta klart:
  mannens kläder
  mina kläder
  bådas skor
  frisör bokad
  hotell bokat
  vigselsamtal med prästen nästa vecka 
  solist bokad
  psalmer och musik till kyrkan bestämt
  blommor har jag velat lite med men vet typ vad jag ska ha iallafall. (specialbeställer bara en sort och så plockar vi på med annat som de har i butiken)
  tårtan gör jag själv och jag vet hur den ska se ut
  fikat till bröllopskaffet (har ingen fest) är bestämd men inte bakad ännu
  barnens kläder klara
  ringar klara och graverade
  caketopper klar

  så då återstår 
  de två äldsta barnens kläder
  skor till alla barn

  och så måste jag inhandla allt som behövs till fikat 
  dvs ingredienser till tårta och fikabröd. köpa godis, smörgåstårta, sugrör, servetter, ljus, gott kaffe. 

  och så ska grejer betalas också, dvs alla tjänster som hotell, frisör mm förstås. 
  hmm.. sen tror jag vi har allt klart. 

  Ska sitta och sy på klänningen så bältet i midjan sitter på plats, få hem ungarnas klänningar, och bestämma hur sjutton jag ska ha håret. 

  hur går det för er?? 
   

 • Äldre 2 Mar 08:49

  Stoxos: jo men visst gör det. Även fast vi inte ens har ett stort bröllop alls så drar det iväg fort som tusan. Sången på vigseln var ju inte heller livsnödvändig, men ändå fin, och just såna småsaker gör ju att kostnaderna lätt drar iväg.

 • Äldre 6 Mar 22:45

  Lordos: men fy, vilken tur att ni inte hade högre hastighet. Min pappa har whiplashskada, visserligen gick det värre för honom så han kan inte arbeta längre då han har sån värk dagligen. Bra att ni kollade det en gång på sjukhuset.
  körde den andra bilen mot rött?

 • Äldre 7 Mar 12:37

  Lista över bröllopsdatum: 
  1 - 
  2 - 
  3 - 
  4 - 
  5 - 
  6 - Lordoz, Stoxoz, Majja
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13 - Queenmamma
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27 Mariath
  28
  29
  30

 • Äldre 9 Mar 19:17

  vi kommer också ha äktenskapsförord. Vi tar inte in en jurist utan skriver det själva. det är dels för ägandedelen och aktier i bolaget som min sambo är delägare i. Sen så tänkte vi att det kunde vara bra att ha tänkt över olika scenarios, som vi såklart inte alls har planerat men man vet aldrig. Vi har båda barn sedan tidigare och har kollat över papper på tjänstepension, efterlevandepension osv så det kändes för oss helt naturligt att ha något papper på vad som gäller om vi skulle skilja oss eller om den andre dör. 

  Nu är allt klart förutom inköp av servetter, sugrör, tårtingredienser, barnens skor, skjortor och byxor. 
  ska ta en dag nu nästa vecka och fixa kläder till tonårsgrabbarna. Funderade på conversekopior till både grabbarna och till flickorna som är 6 och år.
  Nu är ju frågan, ska jag ta svarta skor till barnen, eller rosa till flickorna?
   
  Vi har väl egentlgien inte något färgtema sådär ut i fingerspetsarna. barnens band i midjan på klänningarna och sambons slips är gröna, hållaren på min brudbukett är av samma gröna som banden på klänningarna medan blommorna går i rosa.  Sen går kaffeservisen i rosa och grönt, och dukningen blandat i vitt rosa och grönt. Men det är inte sådär tokmatchat så att allt går efter färgtemat. 

  hursomhelst... vad tror ni? svarta converse som tonåringarna har, eller ljusrosa?
  här har ni klänningana, de är ju rätt långa så föttrerna syns ju inte så mkt.   
 • Äldre 9 Mar 19:44

  stoxos: kanske beror på vilken kyrka det är. Vår präst sa att de i den kyrka han jobbar i nu är så pass många präster att det inte blir så vansinnigt många vigslar och dop per person och alla samtal mm delas upp bland alla präster så det är för honom betydligt mindre att göra. Medan när han jobbade i en annan kyrka, en bit utanför stan, hade mycket mer att göra trots att det var en mindre kyrka och inte mitt i stan, som nu. Men då var han ju ensam präst där också. 
  Kan ju vara en förklaring tänkte jag... ?  

Svar på tråden April 2013
Logga in
Bli medlem