• lordoz
    Äldre 24 Feb 21:37
    57223 visningar
    354 svar
    354
    57223

    April 2013

    Stoxoz: Varför ska ni träffa en jurist??

  • lordoz
    Äldre 26 Feb 21:44

    Stoxoz:

    Jisses vad ni hinner med.. Här hinns ingenting... Känns som om allting är i väntans tider! När vi väl kommer hem från jobbet så orkar vi ingenting!

    Idag blev i alla fall placeringskorten klara. Klänningen är färdigbeställd och ska komma senast 12/3. Men jag hoppas den kommer tidigare än så... Kostymen till min m2b kommer vi inte köpa förrän det närmar sig, då han talar om att han ska minska i vikt (hur det nu ska gå till när han inte tränar... hihi).

    Jag har varken beställt tid till frisör eller till kvinnan som jag ska på ansiktsbehandling och brasiliansk vaxning hos.. Det måste jag verkligen få tummen ur och göra imorrn!

    Underkläder till bröllopet ska min mamma och jag gå och kolla på tillsammans nästa fredag.. och när det är klart så är allting i min utstyrsel klart. Ja, när klänningen väl kommer då...

    Så smycken och kläder är i alla fall planerade/klara!

    Men maten har vi inte tittat på, inte heller tårta... Vi vet varken vad vi ska ha för tårta eller exakt vilken mat eller vilka mängder mat. På fredag kväll ska vi åka till Tyskland, så är där nere på Bordershopen på lördag morgon. Så efter det är all alkohol utom champangen klar. Den vet vi inte ens vilken vi vill ha.

    Sen har vi all musik till festen att planera... Liksom att planera hela vigseln med all musik där med. Göra bildspelet till vigseln och naturligtvis göra festhäfte, vigselhäfte, göra klart stolsdynorna och sy dukarna...

    Även om jag vill gifta mig imorrn!, så hade jag inte tackat nej till att ha 10 veckor kvar hellre än 5...

  • lordoz
    Äldre 2 Mar 23:17

    Ja, pengarna rinner iväg...

    Vi hade en tanke på att klara oss för 25 000:-, men det blir nog närmare 40 000 innan vi är klara... Men då är det en grov uppskattning...

    Ja, vi åkte till Tyskland för ungefär ett dygn sedan! Klockan 22.15 igår gick bussen till Tyskland! Vi stannade på två ställen efter Norrköping och plockade upp folk, och sedan i värnamo och hade rök/fikapaus. Vid 0330 var vi i Helsingborg och tog båten till Helsingör och vid 06 gick båten mellan Rödby-Puttgarden. Så kl. 07 imorse var vi på Bordershop och två timmar senare var merparten av all alkohol till bröllopet inhandlat. Klockan 19.30 var vi tillbaka i Norrköping och vid 2030 var allt inplockat här hemma...

    Ett mycket intensivt dygn, men det blev inte så farligt dyrt. Vi köpte: 8 bib rött vin, 8 bib vitt vin, 10 flak ljus öl, 4 flak mörk öl, 4 flak cider, 5 st 70cl Morgan, 1st 1 liter Malibu, 1 Apple Sourz, 1 befeeter 1 liter, 1 Jeltzin Vodka, 1 Rom på 1 liter, 18 flaskor alkoläsk och 1 st 70 cl whiskey... Summan blev 5000:- (för bara alkoholen) så det kändes klart värt det... :)

    Nu ska ju inte allt gå åt till bröllopet heller tänkte vi!

    Dessutom fick vi möjlighet att köpa lite av godiset till godisbuffén. ;) Vi köpte Gott & Blandat och Nappar till buffén och fick tag i reseförpackningar som är lite större.

    Så det vi har kvar i drickväg är: Champange (har provat en sort ikväll, så nu vet vi vilken sort vi ska ha i alla fall), vatten (tänkte ha kolsyrat), alkoholfri champange. öl, cider och vin samt groggvirke... Sen är faktiskt all dryck klar..

    Vi kommer nog köpa maten färdiggjord och skivad.. Så vi 'bara' behöver lägga upp den. Det blir ju exotisk planka så det kommer bli en del skivande av kött och frukt om vi inte kan få det färdigskivat.

  • lordoz
    Äldre 6 Mar 20:02

    Lista över bröllopsdatum:
    1 -
    2 -
    3 -
    4 -
    5 -
    6 - Lordoz, Stoxoz
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13 - Queenmamma
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30

    Ni andra kan väl kopiera och lägga in era namn på de aktuella datumen... (orkar intne gå igenom alla inlägg)

  • lordoz
    Äldre 6 Mar 20:14

    Livet är intressant ibland...

    Idag är det en månad kvar till bröllopet.. Vid den här tiden om en månad så är det full fest och jag har blivit fru och fått ett nytt efternamn... Längtar så jag håller på att gå i bitar.

    Samtidigt så är jag ytterst tacksam för det jag har. I måndags kväll var jag och sambon på föreläsning med Charlie Söderberg från lyxfällan.. På vägen hem ska vi köra rakt fram i en korsning, när en mötande bil ska göra en vänstersväng och kör ut framför oss. Som tur väl var så höll vi nog bara 30-40, så sambon tvärnitade. Men det var halt på vägbanan av vatten/is samt grus, så vi krockade. Bilens kofångare har en del skador och samma sak med motorhuven... Så nu mitt i all bröllopsplanering och allt som ska åka och fixas med. så har vi en bil som ska in på reperation...

    Dessutom fick både jag och sambon ont i nacken... Så vi fick åka ambulans upp till akuten. Där fick vi en krage och efter 2 timmar blev vi röntgade. Efter ytterligare en timme så fick vi besked om att det inte var några skador på nacke eller halsrygg och vi fick åka hem... Men även om inte kotorna är skadade så har vi ju fått en lättare whiplash båda två, så vi har haft huvud- och nackvärken från helvetet på besök i två dagar och varit sjukskrivna. Imorrn ska jag dock försöka gå till jobbet igen...

    Så ett tips till alla andra stressade brudar... Ta vara på vardagen, er själva och er älskade.. 

  • lordoz
    Äldre 6 Mar 21:01

    Som sagt, exakt en månad kvar...

    Min bror som ska vara fotograf har bett oss fundera över fina vyer och bakgrunder här i Norrköping... Så satt igår och började sammanställa en lista...

    Sedan ställde han en fråga: "Hur gör vi om det är dåligt väder?"... Så nu har jag precis beställt paraplyer från E-bay. 340:- för två stycken. Ett vitt till mig, och ett svart till sambon.

    Dessa köpte jag: cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll&item=110885007398&ssPageName=ADME:L:OC:GB:3160

    Om det är någon mer än jag som är orolig över vädret... :)

  • lordoz
    Äldre 7 Mar 12:42
    Vi har en hel del fixat nu.
    Alla kläder är klara
    Allas skor är klara
    Cateringen är klar och middagen bestämd.
    Tårtan beställd av min moster
    Vigselsamtal hade vi igår.
    Äktenskapsförordet måste vi kika på i veckan med mina tärnor som är jurister.
    Festhäftena håller jag på och snickrar ihop
    Min ring har kommit!!
    Underkjolen har kommit också! Så jag provade klänning med underkjol på häromdagen. Den satt jättebra. Nu väntar jag bara på mina skor så jag kan fara till sömmerskan och ta upp klänningen lite.
    Underbart att ni har så mycket klart!!!

    Kan du inte lägga upp bild på klänningen med underkjolen??

    Det där med äktenskapsförord funderar vi på.. Måste man ha en jurist till det???

    Jag tycker personligen att jag och min m2b har för mycket kvar.. Men det löser sig säkert för oss med... Känns lite stressigt bara eftersom jag inte har fått klänningen ännu.. Eller ens besked om att den har/ska skickas snart... De sa att den skulle komma den 12/3... men det är om 5 dagar och den ska från Kina... så vette sjutton om den kommer tills den 12.e...

    Vi har inte ens bestämt vilken tårta vi ska ha.. Hehe... Så det bör vi nog kanske kolla på.. Vi kommer dock köpa på t.ex. Maxi, så min tanke var att köpa hem ett par olika tårtor till min födelsedag som är veckan innan bröllopet, och ta provsmakningen då...
  • lordoz
    Äldre 7 Mar 15:04
    mariath skrev 2013-03-07 13:12:09 följande:
    Ja, man måste ha en jurist för det. Man måste ju göra det som en officiell handling, fast det bara är du och han som behöver veta innehållet. Så måste det göras på ett korrekt sätt.
    Vi träffade vår vigselförrättare igår:
    Vår präst, och tillika en gammal vän till mig sa att han brukar rekommendera att inte planera så fruktansvärt inför bröllopsdagen. Det finns de som planerat i flera år för sin bröllopsdag och minutiöst planerat det hela intill perfektionism, dagen efter sitt bröllop är de färdiga att skilja sig, för vad ska de göra nu när de inte längre har något bröllop att planera för.

    Tyckte det lät väldigt hemskt, att man är så uppslukad av sitt planerande att man glömmer världen utanför. Fast nog har jag ju läst en del inlägg på forumet som får en att bli mörkrädd. Här på våran tråd tycker jag att vi är betydligt mera verklighetsförankrade Cool
    Jag jobbar på bilden..
    Ja, det låter verkligen hemskt... Men visst, det är inte otroligt att bröllopsplaneringen blir viktigare än själva bröllopet och förhållandet...

    Men ja, jag tycker också vi verkar mer verklighetsförankrade än vissa andra här på forumet.. :)
  • lordoz
    Äldre 10 Mar 20:28

    Hejsan Alla!

    Oj vad här händer saker.. :)

    Ja, olyckan var otäck, men nu mår både jag och sambon bra igen... Lite stela i nacken, men inte ont längre... :) Vilket är skönt!

    Nu ska bara alla papper bli klara, så vi kan få ut lite ersättning från försäkringen och sånt! Tydligen ska trafikförsäkringen täcka vår sjukskrivning (2 dagar var), så det vore skönt nu när ekonomin börjar bli lite skral efter alla bröllopskostnader.

    Queenmamma: Vad kul att klänningen satt ännu bättre. Och skönt att slippa stressen över att behöva gå ner i vikt...
    Du får berätta hur du reagerar på bröllopsstressen, om du inte kan äta eller om du äter i ett... :) Tydligen så är det antingen eller.. :)

    Stoxoz: Vad kul med möhoppa! Vad gjorde du???  Du hade beställt alla blommor, vad ska det gå på? Lät som en bra jurist med äktenskapsförordet.. Vad fick ni betala för juristen? Fick ni hjälp med testamente med? Har för mig att om man har äktenskapsförord så gäller det även vid dödsfall om man inte har skrivit testamente.
    Bordsplacering, festhäfte... Jisses! Det går framåt. Jag önskar att vi hade kommit så långr. Känns som om jag kanske ska sätta mig med bordsplaceringen nu då... :) Tycker er mat låter perfekt! Skönt att få hjälp med tårtorna med.

    majjja: Vi funderar med på att skriva själva... Det borde ju inte vara så svårt... Eller? Giltligt blir det ju bara man skickar in det till skatteverket och får en stämpel på det.. Och vi har ju myndiga grannar som kan bevittna våra namnteckningar...

    Jag hade också valt rosa skor! Kan tipsa om att jag såg Converse på Coop här i stan idag.. Kanske finns på coop hos dig med?? Tror de kostade 499:- eller nåt sånt... Jättesöt flicka i klänningen! Hon måste känna sig som en riktig prinsessa??

    Här tycker jag tiden rinner iväg alldeles för snabbt. Hinner inte med någonting känns det som!!! Kanske beror på att tiden faktiskt rinner iväg och att det är lite väl mycket kvar.

    Musiken till festen är klar, eller i alla fall ett förslag som sambon ska få lyssna på (så nu ligger den bollen hos honom). Dock har vi inte bokat musikanläggningen.. Det behöver vi ringa om imorrn!

    Maten är bestämd, men vi behöver beställa den. Och eftersom vi är kräsna och kräver svenskt kött, så måste vi kolla om det är det som de erbjuder.. Den maten vi ska göra själva måste påbörjas med... Men nu jobbar jag kväll i tre dagar, så det får bli på t.ex. fredag när jag är ledig... Ska göra strax över 100 st ostpajer... Små då alltså... portionspajer!

    Min möhippa var jättetrevlig!!! Min mamma kom vid lunch i fredags. Vi var och åt lunch och sen gick vi på manikyr båda två.. Trevligt med fina lackade naglar.. Blå med silver blev det.. Mammas var röda med guld!
    Sen gick vi på stan, mamma handlade en hel del kläder och jag köpte lite smink samt en blus till möhippan som matchade nagellacket.. :)

    Senare på eftermiddagen kom min moster och min kusin. Så vi umgicks, snackade, åt gott och hade det trevligt!

    På lördagen var det ju sen dags för möhippa. Klockan 10 kom det hem några tjejkompisar... De bjöd på champange och melon... Det var gott, men lite mysko att dricka innan kl. 12.. Sen åkte vi in till stan, åt en god lunch... Därefter var vi på en relax-avdelning där vi badade bubbelpool och bastade. Därefter åkte vi till modellfabriken, där jag blev sminkad och fotograferad... Kul upplevelse.. Inte något jag hade förväntat mig. Sen åkte vi till ett ställe och bowlade och åt middag...

    Det var en väldigt lyckad dag... Precis vad jag ville och önskade!!

    Nej, nu ska jag skriva bordsplaceringen! :D

  • lordoz
    Äldre 24 Mar 10:13

    Nu är det mindre än 2 veckor kvar till bröllopet.. och nu börjar mardrömmarna komma... Än så länge är det snälla drömmar.. Inatt hade vi 'bara' glömt att köpa bröllopstårtan...

  • lordoz
    Äldre 24 Mar 10:44

    Hejsan alla!

    mariath: Vad tråkigt! Hoppas att hon mår bättre??

    Vad kul det är att läsa om era framsteg.. Det känns som om ni alla har kommit så mycket längre än vi... Här står allt och stampar och jag börjar inse hur lite tid det är kvar... AHHHHHHHHHHHHHHHHHH

    Vi har tagit in pris på kött, men inte bestämt vart vi ska beställa ifrån... Stolsdynor pågår, och samma sak med dukarna. Alla är klara utom en faktiskt... och det känns skönt!

    Bildspel till bröllopet är inte påbörjat än (Ojdå!!)

    Han som skulle spela och sjunga på bröllopet backade ur för han hann inte.. Så vi är tillbaka på att ha spotify, men då är frågan vad vi ska ha för musik!!!

    Festhäfte och vigselhäfte är inte påbörjat. Upplägg för vigseln är inte klart...

    Vi har inte bokat serveringspersonal eller fått tag i drickakyl...

    Dock har vi köpt musikanläggning och gjort klart spellistorna på spotify till festen (och efterfesten hemma hos oss)... Så det känns ju skönt..

    Sambons kostym och skor och allting är inköpt. Bara en slips som vi behöver hitta som matchar mig..

    Min klänning är hos sömmerskan! Den passade ju inte!!! Ska dit på provning på tisdag, då hon ska ha tagit bort ärmarna och gjort armhålen större! Så ska vi diskutera nya ärmar då...

    Paniken kommer och går... Hade varit skönt att varit klar med mer... Men å andra sidan så vet jag att vi löser det...

    Nu är det väl bara dessutom att inse att vi kommer gifta oss med snö, ishalka och -5 grader.. Så får fundera ut fina vigselplatser som fungerar i den väderleken...

  • lordoz
    Äldre 24 Mar 20:00
    majjja skrev 2013-03-24 12:16:56 följande:
    vad typiskt med klänningen :( 

    ang drickakyl, kan ni inte ha en stor balja med massa is i bara? Vet att ma nbrukar kunna köpa massa is på tex MDonalds 
    Jag tänker att drycken blir blöt då.. och kanske inte så trevligt för gästerna att plocka med? Så därför lutar vi nog åt kyl...

    Tror jag!... Eller kanske..

    Ja, jag vet inte...

    Min kära sambo åkte precis till Paris med jobbet och kommer inte hem förrän tisdag vid midnatt, så vi får nog höras via mail hur vi ska göra med saker och ting så jag kan boka in lite nu när han är borta... :)
  • lordoz
    Äldre 30 Mar 16:50

    Hejsan allesammans!

    Jisses, tiden bara rusar iväg och det känns verkligen inte som om jag är redo för ett bröllop om en vecka! Men det är väl bara att försöka göra det bästa av det...

    Vi har fortfarande massor kvar att göra... Men å andra sidan, om vi inte hinner med allt så lär vi bli gifta i alla fall... :) Det viktigaste är väl att köpa och beställa maten och köpa hem det alkoholfria... Vigselprogram, festprogram och sånt är ju bara ren bonus!

    Jag har inte riktigt haft tid att fokusera på bröllopet... Fyllde 30 igår, så fick fokusera lite på det... Dessutom ska jag och en kompis sätta upp en 'hobbyverksamhet' så det har varit mycket med det också... Och vårt bröllop är inte något som vi planerar in i minsta detalj, utan vi tar det som en stor familjefest...

    Men nu när födelsedagen är över så får jag fokusera om på bröllopet... nu tänkte jag till exempel gå och sätta mig och vika servetterna... Ska ju ha buffé.. Så tänkte ha buffévikning på dem...

    Lycka till oavsett om ni har mycket ett lite kvar...

    Kram och Glad Påsk på er!!

Svar på tråden April 2013