• lordoz
    Äldre 7 Feb 19:58
    57287 visningar
    354 svar
    354
    57287

    April 2013

    mariath skrev 2013-02-06 07:53:46 följande:
    Ojoj, vad ni andra ligger i. Vi har slopat idén med askar. Jag tror inte att jag orkar vika 60 askar.
    Däremot har jag också fastnat för en schalins ring, Nova i vitt guld. Men jag beställer min från
    www. guldklippet.se å jag får den för halva priset mot om jag köper den här på ön.

    Jag å mina tärnor hade planeringsdag i söndags och gick igenom vad som borde göras och vilket som redan borde varit gjort. Vi har räknat ut alkohol-åtgång och dekorations-möjligheter till bordena, vigselprogram och festhäften. Min m2b beslöt sig för att fly fältet från oss fnittrande tjejer och hugga lite trän istället.

    Mina tärnklänningar är på väg med posten från kina också. Hoppas de blir så bra som jag hade tänkt..
    Det låter som en underbar planeringsdag.. :) Jag har tyvärr inga tärnor, utan får ha sådana med sambon... och han är inte lika fnittrig.. :)

    I helgen är vi äntligen lediga tillsammans, så nu ska vi äntligen få en massa gjort har vi tänkt.. Det börjar verkligen bli dags att sy dukar och stolsdynor, så det står högt på att-göra-listan. Dessutom ska vi provmöblera tänkte vi. Vi har mätt upp borden i lokalen, så ska vika en duk så att det blir samma mått, och sen lägga ut löpare och duka, så får vi se hur mycket pynt vi får plats med..

    Utöver det så trillar det in lite OSA då och då... vissa säger ja och andra nej... men det går framåt i alla fall.. Det är det viktigaste, man får låta bli att hänga upp sig på att vissa säger nej även om det är tråkigt!

    Annars tycker jag mest att tiden går för fort. Det är mindre än 2 månader nu... och det går alldeles för många helger till annat, så det börjar rent av kännas lite tajt med tiden...
  • lordoz
    Äldre 7 Feb 19:58
    mariath skrev 2013-02-06 07:53:46 följande:
    Ojoj, vad ni andra ligger i. Vi har slopat idén med askar. Jag tror inte att jag orkar vika 60 askar.
    Däremot har jag också fastnat för en schalins ring, Nova i vitt guld. Men jag beställer min från
    www. guldklippet.se å jag får den för halva priset mot om jag köper den här på ön.

    Jag å mina tärnor hade planeringsdag i söndags och gick igenom vad som borde göras och vilket som redan borde varit gjort. Vi har räknat ut alkohol-åtgång och dekorations-möjligheter till bordena, vigselprogram och festhäften. Min m2b beslöt sig för att fly fältet från oss fnittrande tjejer och hugga lite trän istället.

    Mina tärnklänningar är på väg med posten från kina också. Hoppas de blir så bra som jag hade tänkt..
    Förresten, Nova såg jättefin ut!!!

    Och vad kul att klänningarna är på väg. Hoppas de blir bra... Hur ser de ut??
  • lordoz
    Äldre 9 Feb 23:50

    Ja, jag vet att jag får möhippa, om exakt en månad! :)

    Vet att min kompis som håller i den kommer, liksom min mamma, moster och kusin.. Men vet inte vad de ska hitta på med mig, eller hur många mer som kommer...

    Mamma, kusin och moster ska sova här, och datumet fick jag för att inte boka in jobb den helgen... Mamma kommer redan på fredagen, så då ska vi ta lite manikyr och bara njuta.. Ska bara lära mig att inte bita på naglarna fram tills dess så jag har nåt att få manikyr på.. :)

    Vi har OSA på torsdag.. Har en hel del svar som vi väntar på fortfarande, men hoppas de kommer in, annars får vi väl ringa och tjata.. Skönt att ha det så tidigt i alla fall så vi vet hur många vi blir.

    Denna helgen har vi systuga här hemma. Det är sambon och jag som syr.. Har hitintills gjort klart 12 stolsdynor (av 50), ytterligare 8 är klara till 75%.. och de sista 30 är klara till 25%.. Utöver dem ska vi dessutom sy en massa dukar.. Så det är en hel del kvar..

    Men får försöka göra mer imorrn och sen lite varje kväll, för helgerna försvinner snabbt nu! Det är 7 helger kvar till bröllopet (den är alltså om 8 helger) och utav de 7 så jobbar jag 3, har möhippa en, ska till Tyskland och handla sprit en och fyller 30 år en... Alltså finns en enda helg kvar... Jisses, det var lite stressande att inse! Som tur väl är så är inte hela helgerna upptagna... Oftast är en dag ledig i alla fall och dessutom har jag oftast en ledig dag i veckan för att kompensera.. Men endå!!!

    På måndag är jag ledig, så då ska jag hem till en tjejkompis (om hennes dotter inte blivit magsjuk nu, läste precis att hon kräkts) och pyssla. Ska göra klart placeringskorten och korten som 'namnen' på maten ska stå på..

    Min vigselring är i alla fall postad har vi fått besked om... Så den borde komma med posten på måndag. Ska bli jättekul att få den.. Då känns det mer verkligt på något sätt...

    Klädseln är ju klar, förutom underkläder, men det väntar jag nog med till veckan innan bröllopet med att köpa.. Dels för att få in lite mer pengar på kontot (lite skralt där nu) och även för att ge kroppen en chans att förlora lite kilon till.. :) Samma sak gäller nog för sambons kostym. :) Han pratade om att få den uppsydd, så borde väl kanske besöka skräddaren snart nu och ta reda på priset i alla fall..

    Hur gör era sambos/m2b med kostymer??

    Angående brudbuketten så har jag haft vissa funderingar på att testa att göra en ja.. Men nu läste jag att det är dålig karma att göra den själv, så då får jag be någon annan... Vet inte vem bara... Så nu velar jag om jag ska köpa en färdig i alla fall..

    Är egentligen inte så skrockfull, men eftersom jag älskar min sambo så mycket så tänkter jag göra allt jag kan för att inte jinxa eller skaffa dålig karma eller nåt annat... Detta ska bli rätt på alla sätt och vis!! Så därför får inte sambon se mig i full utstyrsel innan bröllopsdagen, jag kommer köra på lånat, nytt, blått och gammalt och även inkludera silverpeng i skon (som den engelska ursprungsversionen är) och så är det just det där med brudbuketten...

    För övrigt känner jag inte till mer skrock, och nu vill jag  inte höra något heller, för då har jag säkert redan bruiti emot det.. och det känns ju trist när jag försöker tänka på det.

  • lordoz
    Äldre 17 Feb 03:26

    Här händer det saker... :)

    Idag var vi i Vingåker på Outleten och kollade på kostym till sambon. Vi hittade en som satt jättesnyggt, och dessutom hade de fantastiskt snygga västar... Men vi tyckte  det var lite dyrt med 2500:- med tanke på att min klänning inte kostar mer än 300:-, så vi avstod.

    Nu har vi funderat både han och jag, och bestämt att han ska köpa kostymen. Den satt verkligen perfekt!!

    Därför har jag nu beställt en ny klänning... Denna: www.jenjenhouse.com/A-Line-Princess-Scoop-Neck-Tea-Length-Organza-Satin-Wedding-Dresses-With-Sashes-Beadwork-002015483-g15483 Fast har lagt till att jag vill ha armar som går ner till armbågen! :D Den ska vara vit med guldbroderi, så kan sambon köpa sig en guldväst.

    Så imorrn (söndag) blir det en ny tur till Vingåker för att denna gång köpa kostymen! :D

    Ringen har kommit! Den är underbar!!! Längtar otroligt mycket efter att få använda den! Och nu är det bara 7 veckor kvar tills den sitter på mitt finger, precis som för er Stoxoz... Jisses vad tiden går snabbt!

    Ringen ligger i kassaskåpet, så bild kan bli svårt att fixa. Men den heter Turin och kommer från Schalins. Ser ut som på bilderna på nätet. Men när jag fick den så upptäckte jag hur mycket min andra ring verkligen behövde putsas upp. Den var otroligt blek i jämförelse.

    Stoxoz: Vad skönt att ringen är beställd! Ser fram emot att se bild på den!

    Kul att du också kommer få en möhippa. Jag vill inte heller skämma ut mig på stan, så förstår precis hur du känner dig!

    Nej, nagelbitandet går sådär. Just nu är det tjafs på jobbet med, så det hjälper ju inte till direkt. Men försöker verkligen motstå det så gott det går...

    Ja, vi har också fått svar från så gott som alla. Min moster vet inte förrän i slutet av månaden om hon får semester, så de får återkomma då. Och så är det ett par kompisar till oss som inte svarat. Men det är väl bara att vänta. Har påmint dem, men de har fortfarande inte inkommit med svar...

    Pysslet går framåt... Vi har en massa dukar som ska sys, men det har vi inte kommit igång med ännu. Det får det bli nån helg framöver med. Till stolsdynorna ska det fortfarande virkas band, så det håller jag på med när tillfälle ges.

    Utöver det så har vi en vigselakt att planera... Hur går det med era vigselakter? Är de klara? Vilka sånger ska ni ha?

  • lordoz
    Äldre 20 Feb 12:31
    mariath skrev 2013-02-19 11:08:27 följande:
    Nu är bröllopsresan bokad och klar! CoolNu kan jag släppa det. Om nyfiken tar överhanden ska vi bo på detta ställe :
    www.booking.com/hotel/th/santhiya-resort-and-...

    Två veckor, utan barn och utan en massa måsten, förutom att umgås så mycket som möjligt och dyka och snorkla och bada bubbelbad och så vidare :D

    Jag och äldsta dottern hade pyssel-dag igår. Vi pysslade askar att sätta ris i till kyrkan. Och så blev vi av med en del tapetrester från renoveringen Cool

    Vi har vår vigselakt klart planerad.
    Sångerna blir: Utan dina andetag - Kent och Av längtan till dig - Cajsa-Stina Åkerström. Ingångsmusik blir Trumpet volontary(känner några musiker från min tid i blåsorkester-sammanhang, så en kille ska spela trumpet i den). Utgångsmusik brudmarsch från Delsbo.
    Psalm blir Den blomstertid nu kommer.

    Lordoz: Vilken fin klänning! Blir den vit, eller ivory eller något helt annat?

    Ujja, jo det drar ihop sig nu. inte många veckor kvar. Ni hinner ju vara gifta några veckor innan jag gifter mig förstås..
    Vilket underbart resmål och underbart hotell! Tror det är perfekt att åka dit i november med..

    Skönt att vigselakten är färdigplanerad. Och tack för att du delade med dig av er musik, vi har inte riktigt fått till musiken här hemma ännu...
  • lordoz
    Äldre 20 Feb 12:33
    mariath skrev 2013-02-19 11:08:27 följande:
    Lordoz: Vilken fin klänning! Blir den vit, eller ivory eller något helt annat?

    Ujja, jo det drar ihop sig nu. inte många veckor kvar. Ni hinner ju vara gifta några veckor innan jag gifter mig förstås..
    Glömde ju svara på din fråga! :)

    Klänningen blir vit, med guldbroderi.. Så kommer sambon ha antingen röd slips för att matcha mitt halsband eller guldslips för att matcha klänningen... Vi vet inte riktigt där...

    VAd tycker ni??
  • lordoz
    Äldre 21 Feb 18:31
    Stoxoz skrev 2013-02-19 21:21:58 följande:
    Lordoz - vilken fin klänning du hittat!! Ni kommer vara supersnygga på er stora dag! och en kostym kan man använda vid fler tillfällen framöver. Idag åkte ut till affären där vi ska hyra frack till mannen, men när vi kom dit så hade de semesterstängt. Tanken var att min blivande skulle provat ut rätt storlek. Men vi får göra ett nytt försök i nästa vecka.

    Ang nagelbitandet - det är svårt att låta bli, särskilt när det är lite oroligt runt omkring en. Men naglarna är kanske inte det viktigaste den dagen?!

    I slutet av förra veckan ringde mannen kyrkan, så nu fick vi veta vem som blir vår präst. Så nu ska vi ta kontakt med henne och boka en träff. Vi har tänkt ha två psalmer (har förstått att man brukar ha minst 2?!) Sen ska min syster sjunga  Utan dina andetag - fast inte Kents version utan det blir Carolina Wallin Perez version. Ingång och utgång har vi inte riktigt bestämt. Utgång har vi funderat lite på ett stycke från Ronja Rövardotter.
    Mariath - vigs ni i kyrkan? Har ni träffat er präst/vigselförättare?
    Lordoz - hur har ni tänkt lägga upp er vigsel?

    Mariath - ert resmål såg helt underbart ut!! Man blev ju supersugen Vi har inte alls börjat titta på resor än. Jag tror vi avvaktar och ser hur mycket vi får i bidrag på bröllopet. Vi har önskat oss bidrag till resan istället för andra presenter. 
    Känner att jag ligger lite efter med att svara... All ledig tid går till att sova eller pyssla just nu... senaste idén är att ge gästerna en ask med praliner var... Så en vän till mig ska göra pralinerna, och jag ska göra askarna... Bara 50 st... :)
    Kan tillägga att jag inte är klar med virkandet heller... så det är massor kvar.. och ingen tid alls tycker jag.. Imorgon börjar jag dock inte jobba förrän 16, så då ska jag pyssla mellan 11 - 15 i alla fall.. Och nästa fredag har jag tagit semester, så då ska jag med pyssla innan vi sent på kvällen ta bussen till Tyskland för att handla sprit...

    Ja, klänningen är verkligen underbar... Blir mer och mer förälskad i den varje dag... Hoppas bara att den är underbar när den väl kommer hem med...

    Nej, naglarna är långt ifrån det viktigaste... Däremot så kommer väl folk vilja se ringen, och det är det ju bra om naglarna ser bra ut med... :)

    Tjafset på jobbet har tagit en lite lugnare nivå nu... Eller rättare sagt: Jag har gett upp och orkar inte sätta emot mer så därför har det blivit lugnare. Men däremot så kommer jag lägga lite tid framöver på att söka nytt jobb istället... Trist, men sant! Vill inte jobba på ett ställe där cheferna omplacerar sina anställda utan att fråga dem vad de vill..

    Låter bra att ni har fått kontakt med prästen med.. :) Och det låter som ett bra upplägg med två psalmer..

    Jag tror man brukar ha gemensam sång på psalmerna.. Men hur tänker ni vid en borgerlig vigsel? Ska man ha nån eller några låtar med gemensam sång där med?? Jag tycker det, min sambo tycker inte...

    Jag skulle vilja ha följande upplägg (men har inte diskuterat igenom det med sambon än)
    Bildspel med musik
    Ingång av oss
    Vigselförrättaren hälsar oss välkomna och sånt
    En kompis spelar och sjunger en sång
    Vigselförrättaren läser en dikt
    En kompis spelar och sjunger en sång
    Vigselakt med ringar och kyss

    Men jag vet inte... jisses så svårt det är...
  • lordoz
    Äldre 21 Feb 21:15
    oijbc skrev 2013-02-20 00:52:04 följande:
    Ni verkar allihopa ha så bra koll på läget! Här är det en vecka kvar till osa och jag längtar verkligen till vi kan börja sätta igång med bordsplacering osv. Vi var in och "betalade" bröllopsresan förra veckan! Vi hade ju sån tur att vi vann resor för några månader sen så vi har bestämt oss för en lyxvecka i New York som alltid har varit ett drömresmål för oss båda. Vi åker direkt från festen till Arlanda och sover på hotell där för att flyga morgonen efter! Det är inte alls långt kvar nu tjejer!
    Grattis till att ni vann resor! Skönt att kunna använda det till bröllopsresa... Låter jättekul att åka direkt efter bröllopet...

    Min sambo har fått ett projekt inom jobbet utomlands... Så den 15:e april så åker han till England och ska vara där i 8  månade.. Lagom kul att vi alltså hinner vara gifta i 9 dagar innan han åker...

    Så vår bröllopsresa får vänta. För det första vet vi nte vart vi ska åka, vi vet inte heller när, eller hur länge... Det vi har inplanerat på årets semester är en fjällvandring i en vecka, vilket inte är så dyrt, så för övrigt sparar vi nog till bröllopsresan. Jag skulle personligen kunna tänka mig ett par veckor kring jul i USA... Eftersom vi har katter hemma så vill vi inte vara borta så länge heller...

    Å andra sidan är väl frågan om han vill åka i december när han precis kommit hem från England... Gissningsvis vill han bara vara hemma då...

    Därav att det är lite svårt för oss att ens planera bröllopsresa även om önskar oss bidrag till den i bröllopspresent.
  • lordoz
    Äldre 21 Feb 21:22
    mariath skrev 2013-02-20 13:00:11 följande:
    Tack! Vad kul att ni gillade resmålet. Vi hoppas att det är lika härligt som det ser ut! Skrattande

    lordoz: Jag tror att du kommer att se ut som en prinsessa i den klänningen :D

    Vi har också önskat oss bidrag till resa. Men vi tänkte att vi tar det som resekassa istället. Kostar nog en hel del att vara där med :)

    Jag tyckte att vi hade det mesta under kontroll. Då börjar gubben igår vkäll, att prata om att vi måste fundera på brudvalsen (han som inte ens tycker om eller kan dansa) ojoj. Vad ska man välja??

    Nu är alla ris-askar klart vikna. Nu är det bara resten kvar.

    Jag har hållit på och kollat skor på ebay idag. Jag måste säga att det är svårt, när man har mega fötter och inte vill ha höga klackar... det verkar som att man i USA har storlek 37 och vill ha 15 cm klackar Gråter

    Jag beställde tyll, mörklila sådant, borde komma imorgon eller övermorgon. Vi ska sätta det som löpare på borden. (Vi har lila, rosa och vitt som färgtema)
    Perfekt att kunna använda det som reskassa, som sagt kostar det ju lite att vara utomlands med... :)

    Brudvals ja... Hehe, det kommer vi inte ha... Vi kommer dansa tryckare till Gyllene Tider's "När vi två blir en" vilken är vår låt... Ingen av oss dansar, så det är knappt vi ens kunde tänkta oss det...

    Men ja, det är ett svårt val... Men om man inte dansar så mycket så tror jag att Stoxoz's tanke att ta en lite lugnare låt är en jättebra idé...

    Kolla andra ställen på skor med... Brandos t.ex... Jag köpte mina på deras outlet, men visst, de kostade 400:-, men det är det värt för skor som funkar för mig. Har riktiga herr-fötter, storlek 41 och väldigt breda fötter... Men hittade ett bar väldigt bekväma. :)

    Vad skönt att ni är klara med risaskarna... Själv kläckte jag ju idén häromdagen att ha praliner till gästerna, så har 50 askar att fixa... Har rispat alla papper, och klippt till botten, så nu ska botten limmas, och toppen klippa och limmas.. Men sambon hjälper till, så det känns som om det är lugnt.. :)

    Kul med tyll, hoppas det blir rätt nyans på det...
  • lordoz
    Äldre 21 Feb 21:26
    Stoxoz skrev 2013-02-20 21:29:47 följande:
    Spontant hade jag nog valt guldslips, (men det är min smak)
    Ja, jag känner det med... Så spenderade både lite tid och pengar på E-bay igår... Så beställde en röd kravatt, tre näsdukar (vit, röd och champange) och 3 slipsset med näsduk och manchett-knappar i samma tyg... Det köpte jag i guld, ljusguld och mörkröd...

    Svårt att veta vilken sorts guld man ska köpa när jag inte sett klänningen. Men vi får väl hoppas att någonting passar..

    Slips-seten kostade 40:- så det var ju inga stora pengar...

    För allt det ovan betalade vi 160:-, så det känns ganska fantastiskt. Men vet inte om slipsarna har rätt tyg för att göra sambon nöjd heller, så gissar att det blir ut på stan och leta sen när klänningen har kommit i alla fall... :)
Svar på tråden April 2013