• Äldre 2 Mar 11:14
    7270 visningar
    16 svar
    16
    7270

    Migrän...förebyggande??

    Det som funkar bäst på mig i förebyggande syfte är att få nackmassage och gå så mycket promenader som jag klarar.
    Jag hade inte migrän när jag var aktiv idrottare, men nu när jag inte kan träna längre så har jag fått värre besvär.

    Men min migrän utlöses inte av stress eller mensen. Utan av väderomslag. Speciellt på sommaren när det kan komma åska, torråska är värst. Och det går ju inte att förebygga. Dock blir det lindrigare om jag är mjuk i nackmusklerna och aktiv.

    När jag får migrän så finns det två saker som funkar (jag är resistent mot smärtstillande och jag får inga förvarningstecken så jag kan inte förebygga på så sätt heller).
    Det ena är akupressur.
    Att massera i tumgreppet, alltså i vecket mellan tummen och pekfingret. Om du masserar där när du har migrän så känner du att det är extra ömt på en viss punkt. Tryck hårt på den (15 sek ca) och släpp efter... Upprepa vid behov.
    Eller så kan du be någon pressa dina stortår. Om dom sätter en knoge på undersidan av tån. Mitt på själva ytterdelen (mellan leden och tåspetsen) och sen tar handflatan på andra handen på andra sidan tån och pressar ihop och håller en stund, samma här upprepa vid behov.
    För mig känns det som om huvudet ska explodera när maken trycker. Men när han släpper efter så rinner liksom migränen av och ersätts av vanlig huvudvärk...

    Det andra är att smälla i sig en chokladkaka och dricka 50 cl cocacola. Inte pepsi eller någon light. Det ska vara riktig cocacola. Och minst 100 g mjölkchoklad.
    Vet att det sägs att migrän kan utlösas av choklad, men för mig är det tvärt om. Bara choklad eller bara cocacola hjälper inte, det måste vara kombinationen och man får inte njuta av att sitta och mumsa lite choklad då och då utan det är bara att trycka i sig hela så fort man kan och skölja ner med colan.
    Funkar riktigt bra för mig, och jag har hört andra säga samma (jag fick rådet av en klasskompis när jag gick på gymnasiet och testade det själv några år senare). Problemet är ju kalorierna SkämsTungan ute 

Svar på tråden Migrän...förebyggande??