• thejon
    Äldre 17 Feb 11:01
    42621 visningar
    301 svar
    301
    42621

    Vi som gifter oss den 16 juni 2012 <3

    Hej Tjejer! Kul med fler som gifter sig den 16 juni =D


    Vi ska skicka ut inbjudningarna nästa vecka. Känns som det är mycket man vill göra som ännu är lite tidigt att göra..


    Jag pillar lite just nu med festprogrammet, funderar över tacktexten till gästerna. Kommer ju vara så många som hjälper till på ett eller annat sätt så vill helst inte nåmna några namn. Tänkte skriva ungefär så här: (Har lite finputs kvar på formuleringen tror jag.. kom gärna med tips, råd o förslag =D


    Det är gästen som gör festen!


    Vårt varmaste Tack till dig för att du kom och delade denna glädjens dag med oss. Tack för en oförglömlig kväll med roliga, tokiga och känslofulla minnen. Minnen som Du är en stor del av. Vi hoppas Du också har fina minnen att bära med dig hem.


    Varje hjälpande hand vi fått har uppskattats mycket. Sträck på dig, le och var stolt om du vet att du gjort en extra insats, liten som stor, för att förgylla vår dag. En extra varm kram till Dig. Ingen nämnd, ingen glömd!


    Ja, jag vet inte.. vad tycker ni..??


     


     

  • thejon
    Äldre 28 Feb 15:17
    #27

    Tänkte beställa ringen i helgen.. men har svårt att hitta på gravyr.. funderar på evighetstecknet (liggande 8) + datum... vad ska det stå i era??

  • thejon
    Äldre 3 Mar 11:14
    #31
    Fiaa skrev 2012-02-29 16:13:27 följande:
    Jag har själv min ring på gravyr ännu, bara väntar på att dom ska ringa och säga att det inte får plats! :( har nämligen inte mycket till godo pga stenarna.. Vi ville ha gravyren "Du & Jag 120616" jag lär nog få plats med datumet på sin höjd! Tycker ni att man kan gravera in Du & Jag i förlovningsringen då? Där det redan står hans namn och datum. Men det får plats med det nya också. I hans ring (förlovningsringen) kommer vi gravera in "Du & Jag 120616" eftersom han bara kommer att ha den ringen..
    Jag tycker du kan gravera Du o Jag i förlovningsringen :)
  • thejon
    Äldre 6 Mar 19:23
    #37
    Fiaa skrev 2012-03-05 20:23:59 följande:
    Hörni tjejer! När skickar ni in papprena om hindersprövning samt efternamnsbyte?

    nån gång i slutet av mars, början av april tror jag.. vi ska byta namn båda två till ett släktnamn, vet ännu inte riktigt vilken blankett vi ska använda då, vart man får ta på den... inte skatteverket tror jag.. någon som vet??


     

  • thejon
    Äldre 12 Mar 09:45
    #42
    Amanda547 skrev 2012-03-11 11:09:54 följande:
    för efternamns byte så måste du ansöka på prv tror jag de heter.. skriv ut en blankett och fyll i och skicka iväg. brukar ta ca 8 veckor innan du får godkännt eller avslag och det kostar ca 1800:- har jag för mig. Jag och min blivande man har hittat på ett eget namn och vi fick ansöka genom den sidan!

    Lycka till!

    Tack för svaret :) Jag har lämnat det åt min m2b att fixa det, något ska han väl också ha på sin att göra lista ;)


     


    Hörni, tänker ni ge morgongåva till varandra?? Någon om har förslag på morgongåva till mannen??

  • thejon
    Äldre 15 Mar 19:43
    #62
    Fiaa skrev 2012-03-15 08:20:27 följande:
    Vaknade nu i morse ifrån en sån jäkla Bröllops-Mardröm! Har ännu lätt ångest i magen!! Nå fallet var så att bröllopsdagen var inne och jag står på toaletten och stressar mig i ordning, tappar mina smycken ner på golvet som hamnar ner i golvbrunnen! Kommer på att festprogrammen inte är gjorda! Bordsplaceringen är inte gjord! Vi har ingen bil att åka med från kyrkan + en massa annat! Jag blev iaf rabiat, grina och skrek! Känner frustrationen över att det blev inte alls som jag planerat de senaste året! Mamma min satt vid en dator och sa bara "ja, men NU finns det inte tid!" när jag förtvivlat kommer med förslag på att vi ska slänga ihop något festprogram.. Så dyker min lillebror upp och ger mig en kram och försöker trösta mig :) sen vaknar jag.. Kommer nu på att de saker jag drömde om som är ogjorda är ogjorda, just festprogrammet och bordsplaceringen. Men med det väntar vi tills vi fått alla osa den 1 april.. Så, skönt att få berätta om denna "hemska" dröm :)

    hihi visst är det hemskt.. har också haft mardrömmar, 2 st :) Något kommer man väl antagligen säkert missa i planeringen men förhoppningsvis inget stort, som att inte ha bil från kyrkan ;)


    Nu oroar jag mig mest för vädret.. kan ju inte bli några fina bröllopsfoton om det regnar... va gör man då??! :P

  • thejon
    Äldre 23 Mar 17:56
    #72

    behöver lite smakråd :)


    Funderar över om vi ska ha gästbok eller inte... undrar när/om man kommer ta fram o läsa i den.. man har ju bilder/video från dagen..


    MEN om vi väljer gästbok, vad tror ni om att stolpa upp ca 3 förslag i den på vad gästerna kan skriva.Tror inte bara det är jag som tycker det är svårt att hitta på nåt att skriva, o det blir ju lite trist om alla typ bara skriver grattis o lycka till =D


    Ungefär så här tänker jag


    1. Vad kommer du minnas mest från den här dagen/kvällen?


    2. Vilket är ditt bästa råd till oss?


    3. Vilken poäng får kvällen som helhet (maten, bordsgrannen, allsångerna, underhållningen, stämningen os.v) av dig/er?


    Då blir det kanske lite roligare för oss också att ta fram den senare.. Vad tycker ni om idén??

  • thejon
    Äldre 27 Mar 13:03
    #74

    Vad ska ni ha för fyllning i er tårta??


    Vi ska beställa små provbakelser till nästa vecka :) Tänkte en med kladdkakebotten och passionsmousse, kanske en med vanlig botten, med choklad och hallonmousse....skulle behöva fler förslag för jag fastnar i mina tankar och tänker bara i banor av en blandning av choklad (älskar det), passion o hallon :p

  • thejon
    Äldre 22 May 20:14

    fy f........ n vårat värdpar har gjort slut och är inte bästa vänner :( Jag skulle precis skriva ut festprogrammen, och var sååå glad o lättad över att det var klart (speciellt bordsplaceringen som man ju fått gjort om ett antal ggr :) nu har de massor att reda ut innan vi vet vad som händer... tror ni jag fick panik eller??!!! =O


    Nu har jag i alla fall hittat en ersättare, min kusin och hon har bra mycket bättre koll på allt än den tidigare, så nu är jag nästan glad att det hände... största bekymret är bordsplaceringen, räcker ju inte att bara flytta 1-2 pers, måste ju göra om allt för att det ska bli bra.. har suttit varje kväll nu men får inte till det alls :( Tur att det är någon vecka kvar men hade verkligen varit skönt att få festprogrammet klart!!


    Hoppas ingen av er behöver uppleva samma sak, inte kul alls och inte nyttigt för hjärtat ;)

Svar på tråden Vi som gifter oss den 16 juni 2012 <3