• Äldre 13 Feb 15:30
    13870 visningar
    11 svar
    11
    13870

    Tips på annorlunda bröllop

    Här är en till med borgerlig vigsel fast inte förrän nästa år! Vi ska gifta oss i en gammal klosterruin utanför Vadstena (ironiskt nog) med ca 95 gäster från Sverige o Norge (sambon är från Norge). Vår röda tråd är 50-tal, så "utgångsmarschen" blir "We go together" från Grease. Våra inbjudningskort kommer se ut som filmposters. Festen kommer vi hålla i en folkpark med liveband o tjo tjim till småtimmarna med buffé o ev grillat oxå (beror lite på hur mycket folk som kommer o väder o så). Om vädret tillåter har vi nog festen utomhus i parken med lite amerikansk södern-känsla kombinerat med 50-taletSkrattande
    Eftersom vigselplatsen inte ligger i närheten av vårt bostad, utan 20 mil bort, så alla gäster  (inkl vi själva) blir ju tillresta. För de gäster som kommer t ex på fredagen kommer vi erbjuda lite seightseeing i området (Vadstena kloster, utsikten på Omberg o andra sevärdheter, kanske en sväng till Gränna) samt en "rehearsal dinner barbique" på fredagen.  

  • Äldre 13 Feb 18:47
    #9
    Pulmonate: Jo, vi har kommit rätt långt i planeringen o egentligen va de tänkt att vi skulle gifta oss i år, men vi sköt på det till nästa år. Nja, tyvärr blir det ingen kort femtiotalsklänning, utan en mermaid-sak i spets. Tänker lite så 50´s hollywood evening gown med ett flor o röda läppar o vita handskar. Ev byter jag om på kvällen o på reahearsal dinnern kommer jag ha en 50-talare.
    Vi får väl se hur många som kommer på fredagen, brukar ju va ca 50 platser på en buss....
  • Äldre 13 Feb 21:58
    #11

    Den amerikanska rehearsal dinner är ju en hel middag med finkläder o allt sånt, men vi tänkte mera en grillfest, avslappnat o casual. Har ju tyvärr inte råd att bjuda på både grillfest o bröllopsfest så vi tänkte att alla tar med sig det de vill äta o dricka under fredagen, om de vill komma. Grillfesten håller vi i folkparken som bröllopsfesten ska va i för lokalen/parken ska ju dekoreras kvällen innan vigseln oxå. 
    Vi o vårt brudfölje kommer åka ner under veckan innan vigsel o öva in oss på vigseln o fixa allt det sista. Gah, ska man behöva vänta tills nästa år?! Vill ju göra det här nuuuu! 

Svar på tråden Tips på annorlunda bröllop