• Äldre 5 Feb 21:19
    13963 visningar
    11 svar
    11
    13963

    Tips på annorlunda bröllop

    Jag och sambon har sedan länge bestämt att vi ska gifta oss, det enda "problemet" är att vi inte kan komma på hur vi ska göra. Ingen av oss är jätteintresserade av ett stort bröllop med hela konkarongen men något skulle ju vara roligt (och mer eller mindre ett måste) på den stora dagen. Kyrkligt är uteslutet så det blir borgligt. Men det är ju inte så roligt att "bara" gå in i rådhuset och inget mer.

    Vi vill hitta på någon rolig/häftig grej som vi vill kombinera med en vigsel. Har tänkt på fallskärmshoppning med fest efteråt men det är ju så himla väderberoende och det är ju en stor risk man tar, tänk om mängder med gäster väntar hemma utan att vi blivit gifta bara för att det blåser lite (Flört

    Drömmen är att man har vigsel i luftballong med vittnen + fotograf men även det är EXTREMT väderberoende och det får nog stanna vid just en dröm (tyvärr)

    En annan tanke är att man ska ha en stor grillfest med en kort vigsel barfota under en varm sommardag. Men inte heller det känns helt hundra!

    Vänner till mig hade skoterbröllop. Dom åkte snöskoter och hade skotersafari och gifte sig under färden. Riktigt häftigt men eftersom vi bor i gbg så är inte det helt enkelt att ordna.

    Så kom igen och idébomba mig! Vi vill göra en annorlunda grej av vårt bröllop, ensamma med fest efteråt ellet tillsammans med våra gäster (ca 25 st så det blir inte så många, varav 5-7 barn under 5 år). Vi är båda rätt äventyrliga och galna i mångas ögon så även lite tokiga förslag är mycket välkomna!

    Är såååå intresserad av vad ni har för förslag på lager!

  • Svar på tråden Tips på annorlunda bröllop
  • Äldre 5 Feb 22:06
    #2
    pulmonate skrev 2012-02-05 22:00:21 följande:
    Några vänner till mig gifte sig i havet. Ja de var också nakna (inklusive vigselförättaren) men så kan det gå i en hippie komun i Australien

    Tyckte det var kul o tänka på annorlunda bröllop, så jag idé-bombar här men har ingen aning om man "får lov"eller "kan". Man kan ju alltid göra själva vigseln i rådhuset och sen göra ett s.k. symboliskt bröllop på ett kul sätt, och då kan det se ut precis hur ni vill.

    - I skogen där ens närmaste vänner rider eller vandrar till. Sova över i en stuga.
    - I ett flygplan
    -  På en båt
    - I en spårvagn (såg detta i Rom...de hade hyrt en spårvagn och hade buffé...alla gästerna var med på spårvagnen. Det såg väldigt kul ut). 
    - På en ö var som helst i Sverige
    -  utomlands i en trädgård m villa ni hyr i Italien, spanien, grekland, mm. (större chans till bra väder)
    -  BYO fest. Dvs "bring your own". Alla gästerna har med sig en maträtt och dryck sen ställs det upp på ett buffébord och alla tar för sig. Lite som en BBQ men mer delaktig.
    -  Fancy dress. Med tema...
    - Country - gästerna sitter på filtar eller halm
    - Picnic. Man tar sig till en fin plats och alla har med sig en korg med gott.

    Sen finns det olika inslag som kan göra vigseln annorlunda. Titta på vad man gör i andra kulturer och se om det är något ni hade kunnat tänka er. Till exempel ska mina vänner ha ett inslag där gästerna knyter ett band runt deras handleder medans dom önskar brudparet något.
    Att gästerna skriver sina önskningar på rispapper och snurrar det runt sockerbitar, sen varje gång man behöver en sockerbit läser man en önskning.
     
    Åh vad kul! Precis såna här inlägg vill jag ha. Superhärligt med en massa förslag. Den där med spårvagnen måste jag bara kolla upp! Med tanke på att vi bor i spårvagnarnas stad kan det inte vara omöjligt! Ingen av oss kan rida, annars hade första förslaget vart roligt!

    Säg till om du kommer på fler!
  • Äldre 6 Feb 21:26
    #4
    pulmonate skrev 2012-02-05 22:18:59 följande:
    Ah vad bra! Jag bara skrev det jag kom på! 
    Det med spårvagnar borde gå att ordna på något sätt! En buss är ju ett annat alternativ. Några vänner till mig (hippies igen) hade köpt en 2 våningsbuss som de bodde i. Där inne hade dom sin fest och körde runt. Den var iof specialbyggd så på ena våningen var där typ långbord. Nu när jag tänker efter känner jag flera stycken som bor i bussar... *ler*
    Ska fundera på fler förslag och jag hoppas att fler kommer med roliga idéer!  
    Haha, det verkar som om du känner många hippies haha, men kul att du kommer med idéer!

    Flera?
Svar på tråden Tips på annorlunda bröllop