• Aniara­4
    Äldre 19 Jan 09:04
    13124 visningar
    24 svar
    24
    13124

    Vill inte längre gifta mig

    Jag tycker det låter jättetråkigt om ni skulle ställa in bröllopet inte för att ni inte vill gifta er utan bara för att du inte kan låta bli att jämföra dig med någon annan. Gästerna är väl för sjutton inte där för att döma och recensera utan för att glädjas med er! Ok, nu känner jag inte era vänner och släktingar - om du har rationella skäl att tro att de faktiskt skulle göra det har jag lättare att förstå att du hellre skulle vilja ha ett litet bröllop. Men jag tror det är ganska ovanligt med så taskiga gäster, mer sannolikt att dömandet sker till största delen i ditt eget huvud...

    Jag kan förstå känslan tror jag, jag är också perfektionist och tyckte det var massor av saker som inte blev sådär klockrena som jag hade velat ha dem, men grejen är att det perfekta bröllopet är en omöjlighet. Och det är inte heller de där kringgrejerna som är viktiga. Jag kan räkna upp minst 20 saker som blev "fel", men ingen av dem spelar egentligen någon roll.

    För i slutänden blev jag gift med världens bäste man, vi hade en lycklig och kärleksfull dag tillsammans, våra gäster var glada för vår skull och glada för att få vara med på en trevlig fest (som blev trevlig framför allt för att gästerna var glada), jag kände mig otroligt tjusig fast jag hade fel blommor i håret och klänningen korvade sig i midjan och min man var så stilig att hjärtat smälte när jag såg honom. Visst hade vi kunnat ha en tjusigare festlokal, men då hade vi inte kunnat ha lika många gäster och det var ju gästerna som gjorde festen.

    Summa summarum, det var en massa val som vi hade kunnat göra annorlunda, men vi valde så av en anledning och det blev helt enkelt det bästa utifrån våra förutsättningar och preferenser. Om ni också har valt så bra ni har kunnat så är det ert bästa bröllop. Och om det är saker du inte känner dig nöjd med kanske det går att ändra?

    Visst, om det verkligen känns helt fel kanske ni ska backa och planera om så att ni får det bröllop ni vill ha, men om det bara handlar om att du tror att gästerna (hälften av dem!) ska tycka att det andra bröllopet är finare, då tror jag det vore bättre om du försökte få din prestationsångest under kontroll. Kanske finns det någon du kan prata med som kan hjälpa dig att hitta rätt i känslorna?

Svar på tråden Vill inte längre gifta mig