• Anonym (knyte­t)
    Äldre 18 Jan 22:09
    13123 visningar
    24 svar
    24
    13123

    Vill inte längre gifta mig

    Här kommer en till klagotråd. Förlåt mig kära ni, för all jag kommer här och sprider lite negativitet men här är den enda platsen jag kan prata om mina riktiga känslor kring bröllop.

    Miitt bröllop är om bara några månader (i början av juni)  och jag känner sådan otrolig prestationångest. Jag ångrar innerligt att vi inte valde ett litet bröllop. Det kommer dessutom att hållas ett bröllop till några släktingar (på min särbos sida) bara någon månad innan och efter att ha läst deras inbjudan som kom strax efter nyår har jag bara kännt mig allt mer hopplös. Deras verkar så fantastiskt enkelt och samtidigt välplanerat och kärleksfyllt.

    Jag kan inte låta bli att jämföra mitt bröllop. Allt känns så taffligt i jämförelse och jag vill verkligen varken gå på deras eller att de ska komma på vårt.

    Det känns som om alla gäster kommer sitta där och dömma mig och mitt bröllop. Liksom skriva en recension på det. Och att det ska vara ett mått på hur vi lyckade är. Jättefåningt, jag vet, men jag kan inte låta bli att känna så! 

     Dessutom fick jag veta bara för någon vecka sedan att min brudtärna fått förhinder så troligen kommer  jag  inte att få någon möhippa. Jag önskar att jag inte brydde mig men det gör jag.

    Jag vet att är skittöntigt,  men på något sätt frammanar hela grejen känslor av mig som jag kände när jag var liten och var rädd för att ingen skulle komma på mitt kalas. Det känns bara fruktansvärt.Jag är livrädd att jag ska bryta ihop och börja gråta vid hononörsbordet och sitta där och skämmas som en liten flicka.

    Hur kan jag bäst göra för att ställa in bröllopet? Kan jag avblåsa det fast det är så lite tid kvar? Hur gör man sånt och vad säger man till alla gäster?

  • Svar på tråden Vill inte längre gifta mig
  • Anonym (knyte­t)
    Äldre 18 Jan 22:31
    #3

    Tack, chicita och Jeaneettes, jag ska tänka på det en vända till... Men om man ändå vill ställa in, hur gör jag då bäst? Måste man ringa runt till var och en (det klarar jag nog inte) eller kan man skicka ett kort eller mejl eller hur gör man? Och vilken anledning ska jag ge? Man kan väl knappast skriva att det är pga av att den blivande bruden känner sig uttbränd och klarar inte trycket, eller?

  • Anonym (knyte­t)
    Äldre 21 Jan 18:22
    #18

    Tack för alla era tips och fina ord. Det värmer och betyder mycket!  {#emotions_dlg.flower}

    Jag får se hur vi gör. Till och börja med har vi gjort lite ändringar i schemat vilket gör att det känns mindre kravfyllt.

    Iden är väl att köra på. Jag tror att min blivandes föräldrar skulle bli typ knäckta om stack och gifte oss på egen hand. Jag tror inte han vill det heller.

    Jag ska också försöka söka hjälp (jag inser ju att mina problem bottnar i stress och dålig självkänsla) och hoppas att det kanske känns lite bättre när det blir ljusare . 

    Tack igen alla ni! Ni är så väldigt fina och jag önskar er allt det bästa med era bröllop och äktenskap!!!

Svar på tråden Vill inte längre gifta mig