• Äldre 27 Jan 12:30
    5769 visningar
    6 svar
    6
    5769

    Fest utomhus juni- för kallt och för lite blommor?

    Chicitas tips och råd är bra. Notera dem!


    På blomsidan, så är det faktiskt så, att det skiftar rätt rejält dels över landet, men också från år till år vad som finns att plocka. Det beror ju inte bara på värme, utan ockå nederbörd, osv. Har man trädgård så är läget antagligen bättre än om man gör sig helt beroende av att man ska kunna gå ut i naturen och plocka allt. Min egen erfarenhet är, att det faktiskt är ett rätt stort jobb att leta rätt på just blommor utanför trädgården, eftersom vi inte längre har så mycket ängsmarker kvar.

    Jag skulle råda dig att plocka löv av olika slag som bas, och dessutom gärna beställa ett par buntar av snittblommor som kan utgöra en stomme. Köper du hela buntar, som du tar hand om själv, så bör du kunna köpa dem till ett överkomligt pris. Pioner finns tex ofta just i bunt så års. En sådan i varje bukett gör mycket.

    När det gäller just trädgården, så är ju våren och försommaren en tid då det brukar vara en riktig blomsterexplosion av färger i trädgårdarna, men det beror ju i högsta grad på vad som odlas och växer i just din trädgård, och var i landet du bor.

    Tältfesten i sig, funkar säkert-om du verkligen är noga med att göra gästerna observanta på att de behöver klä sig efter att vara utomhus länge. Och som sagt-de höga klackarna funkar dåligt i kombination med gräs.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Fest utomhus juni- för kallt och för lite blommor?