• Fiaa
    Äldre 4 Jan 11:12
    76608 visningar
    236 svar
    236
    76608

    Ppiller, hur lång tid tog det till graviditet?

    Hmmr.. Något jag/vi också funderar över.. Vi vill båda har barn, helst igår ;) jag har en karta kvar av p-piller sen tänkte vi att naturen får ha sin gång! Men då ska vi gifta oss också den 16 juni, så vi tänkte att det hade ju varit bra om det ändå skulle ta lite länge innan man blir gravid.. Men å andra sidan skulle det väl inte vara hela världen om det skulle hinna bli innan heller, förhoppningsvis så mår man bra och att det inte är allt för synligt.. Då kanske man har ännu en glad överraskning för gästerna på bröllopet? ;) hehe..

  • Fiaa
    Äldre 4 Jan 12:13
    #10

    Hehe, tack för era råd och tips!! Svårt läge.. Tycket att ni båda har rätt :) det är svårt, man skulle få ett brev på posten där det stod " Hej Sofia! Om du slutar med pillrena nu så dröjer det så här länge tills du blir gravid!" men så lätt kommer man väl inte undan?! Hehe

  • Fiaa
    Äldre 4 Jan 21:11
    #15

    Jaa, hoff.. det är svårt.. Men tror nog ändå själv att det "underlättar" en del om vi väntar till efter bröllopet. Men nya p-piller ids jag inte skaffa, man kan ju börja avvänja kroppen från hormonerna redan nu.. Får väl köra gummirally fram till bröllopet då! :P Nå jo, det blir nog säkert bra det hära ;)

  • Fiaa
    Äldre 4 Jan 23:24
    #21

    Åh.. Va kul att man inte är ensam ;) inte ensam med datumet heller! :) hehe! Har just köpt en egen skoter som jag vill kunna nyttja till fullo till våren också.. Men som sagt, en karta kvar av p-piller och känner inte för att skaffa nya! Antingen kör man gummirally (vilket kommer fuskas, vet jag redan nu!) eller så kör man med "Finska Rycket" som tonåringarna och "tror" att man ska klara sig! Haha! ;D Var utan p-piller ca. 2 mån när jag träffade min blivande och då blev det inge barn och visst det är ju absolut ingen garanti det heller.. Men men så kan man inte låta bli att tänka.. "tänk om man inte kan bli gravid?!" äh, man ska nog inte tänka så mycket ;)

  • Fiaa
    Äldre 9 Jan 13:55
    #27
    lilly7 skrev 2012-01-09 07:46:40 följande:
    Jag blev gravid under tiden som jag åt p-piller!
    Ja såna fall har man ju också hört om! :)
  • Fiaa
    Äldre 27 Jan 03:48
    #28

    Nu blev det så att jag fixade nya piller och kommer äta dom fram till bröllopet iaf. Var och köpte min klänning här för någon vecka sedan, Och det var väl det som fick mig att bestämma mig, klänningen är ju SÅ fin och jag vill ju väldigt gärna rymmas iden när det är dags :)

    Har ni kommit på hur ni ska göra? :)

  • Fiaa
    Äldre 2 Feb 23:55
    #36

    Jag tänker som så att allt är redan fixat ;) är 22 år och är fastanställd, min blivande är 24 och delägare i ett företag så det är ju som ordnat på den fronten för oss, samt att vi bor i en trea ;) men visst vill vi ha hus också! Bara det att dom är svindyra här i Kiruna ;/ vi har bestämt oss för att vänta till efter bröllopsdagen, sen hivar jag också kartan ;)

  • Fiaa
    Äldre 3 Feb 09:11
    #41

    gbg2012 : hehe jo det kanske dom är, men vi här uppe är inte riktigt vana vid såna priser. Är bara de senaste åren dom stigit i höjden så.. Men men hus ska det bli någongång iaf, snart hoppas jag ;) sen får man leva med att varabskuldsatt livet ut ;) men lyckliga får vi hoppas ;D

  • Fiaa
    Äldre 3 Feb 20:29
    #46
    MrsT2011 skrev 2012-02-03 10:44:29 följande:
    Vet inte om det är någon tröst men snittpriset för ett hus i Göteborgs kommun är 3 miljoner...! De verkar ju kosta max 1,5 milj i Kiruna, så jag hoppas att det löser sig för er. Glad
    Hehe, ja lite tröst är det nog :P Synd bara att det är ruckel för 1 - 1,5 milj. som ändå går upp till 2 milj. cirkus! Men nångång måste vi väl hitta ett :)
  • Fiaa
    Äldre 22 Apr 17:11
    #81
    malin martin skrev 2012-04-21 20:39:49 följande:
    jättespännande att följa er alla i väntan på tillökning...
    jag och min man ha diskuterat lite sedan jag började läsa denna tråd och har bestämt oss för att sluta med p-pillren nu när mitt recept tar slut i slutet på maj. Vi vill ändå vänta med att bli gravida till när vi kommit iväg på bröllopsresa i oktober/november skiftet.
    Så vi tänkte p-pillren skulle få "gå ur kroppen"  och använda annat skydd fram till resan ... sen hoppas vi att det runt resan kunna bli ett litet mirakel =)

    någon mer som kört den taktiken? 
    Gick också lite i dom tankarna.. just det här med att det "skulle gå ur kroppen". Frågade gyn. om det fanns någon typ av "svagare" variant av p-piller (mini-piller) som man kunde käka för att trappa ner lite. Men då sa hon att det spelar absolut ingen roll. Att efter tre dagar är det "ute ur kroppen". Vet inte riktigt själv om jag köper det? Tror nog att det tar lite mer tid innan man har hittat sin egna balans igen :)

    Lycka till! :)
Svar på tråden Ppiller, hur lång tid tog det till graviditet?