• Ecuador / Galapagos

  Tis 7 feb 2012 17:32 Läst 2205 gånger Totalt 13 svar
  Visar endast inlägg av danielaL - Visa alla inlägg
 • daniel­aL
  Återställ
  Tis 7 feb 2012 17:32 #11

  Jag är född och har bodde ett par år i Ecuador som barn med min familj och var där senast i somras. Säkerheten är inte den bästa. Men reser man med vett och inte skyltar med dyrbara kameror och slänger pengar omkring sig så är det nog ingen fara. Men åker ni med lokaltrafiken i landet, dvs bussar och "spårvagnarna" i bergen så tänk på att inte ha plånböcker, mobiler och annat värdefullt i bakfickor och fickor överhuvudtaget. Jag har själv aldrig blivit rånad där men har mer än nådigt många vänner där nere som blir rånade titt som tätt. Och som inte märker något förrän efteråt. Ficktjuvar finns det alltså gott om. Så en såndär platt magväska att ha värdesaker i är bra att investera i. Men jag ska inte skrämma upp dig för mycket. Jag är en ljus, väldigt liten till kroppen och till utseendet väldigt svensk tjej på bara 22 år men jag reste helt själv genom stora delar av landet under två månader 2011 och möttes av enbart trevliga människor. Det är ett fantastiskt land! I somras när jag var där igen träffade jag en tysk tjej som blivit av med två mobiler på en månad men den ena hade hon haft i bakfickan på sina ganska hängiga byxor och den andra hade hon haft i knät i sin öppna handväska när hon somnade på bussen. Så.. res med vett helt enkelt! Det är ett fantastiskt land med SÅ mycket att erbjuda! Allt från djungel till stränder, berg och Galapagosöarna. Fastän jag är ecuadoriansk medborgare och därför bara betalar hälften av vad icke-ecuadorianer betalar för att åka till Galapagos har jag aldrig varit dit... men den dagen kommer :) Lycka till med reseplaneringen!


  (Kom på att jag ju känner en massa folk som har varit på Galapagos, svenskar som jag kan fråga om hjälp. Får jag något bra tips skriver jag igen.)

 • daniel­aL
  Återställ
  Ons 21 mar 2012 21:32 #13
  bridetobe2013 skrev 2012-02-07 21:49:01 följande:
  Vart i Ecuador bodde du? Jag bodde i cumbaya....
  1/6 2012
  Oj, vad jag helt glömt bort att jag skrivit här... Jag bodde i Montecrisi utanför Manta nere på kusten :) Jag har faktiskt inte varit i Cumbaya ännu men hoppas på att en dag kunna åka runt i hela landet och njuta av allt vad det har att erbjuda :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll